3 måter å administrere deg selv på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å administrere deg selv på
3 måter å administrere deg selv på

Video: 3 måter å administrere deg selv på

Video: 3 måter å administrere deg selv på
Video: Документальный фильм «Экономика солидарности в Барселоне» (многоязычная версия) 2024, Mars
Anonim

Enten du er frilanser som starter egen virksomhet eller om du prøver å øke effektiviteten i en kontorjobb, kan det å lære å styre deg selv definere om du lykkes eller ikke. Først bør du sørge for at forventningene dine er håndterbare, og deretter utvikle en arbeidsprosedyre som fungerer for deg. Til slutt, sørg for at du justerer dine forventninger gjennom året.

Trinn

Metode 1 av 3: Administrere posisjonen din

Behandle deg selv Trinn 1
Behandle deg selv Trinn 1

Trinn 1. Forstå hva dine personlige mål for denne jobben er

Skriv ned ett til tre mål, og sørg for at de er noe du tror på. Å håndtere en arbeidsmengde krever vanligvis motivasjon, og disse målene bør holde deg motivert.

Hvis du ikke finner personlige årsaker til at du gjør denne jobben, kan du tenke igjennom for å finne dem eller revurdere om du vil kunne fullføre jobben

Behandle deg selv Trinn 2
Behandle deg selv Trinn 2

Trinn 2. Lag en personlig belønning hvis jobben skulle lykkes

Å lage kvartalsvise eller årlige mål kan hjelpe deg med å holde deg motivert til å nå tidsfrister eller mål.

Behandle deg selv Trinn 3
Behandle deg selv Trinn 3

Trinn 3. Få spesialitetshjelp for ting du ikke kan klare selv

Dette kan være i form av en grafisk designer, bokholder, administrativ assistent eller IT -spesialist. Ikke bruk for mye tid på å prøve å oppnå alt, da det kan føre til at du ikke fullfører jobben du har tenkt å gjøre.

Behandle deg selv Trinn 4
Behandle deg selv Trinn 4

Trinn 4. Lær å si "nei

Å avvise arbeid du ikke kan eller ikke har tid til, er vanskelig for de fleste gründere. Å si "ja" til alt vil overbelaste deg og tvinge deg av sporet.

Ta bare flere jobber når du kan garantere fullføring

Behandle deg selv Trinn 5
Behandle deg selv Trinn 5

Trinn 5. Planlegg vanlige ferier

Hvis det er mulig, la noen du stoler på være ansvarlig, eller bare velg et tidspunkt da du kan rydde hodet og investere litt tid i dine personlige interesser. Hvis det er mulig, forlat hjemmebasen din i en uke eller så, slik at du ikke blir trukket tilbake på jobb.

Behandle deg selv Trinn 6
Behandle deg selv Trinn 6

Trinn 6. Følg holdningen din nøye

Prøv å forbli positiv gjennom stressende perioder. Hvis du begynner å bli negativ til arbeidet ditt, er det på tide å justere forventningene dine.

  • For eksempel, hvis du ikke er flink til å håndtere kritikk, ta en pause før du reagerer på tilbakemeldingene.
  • Hvis du er i dårlig humør, kan du praktisere egenomsorgsstrategier som å gå en tur, lytte til din favorittpodcast eller lufte deg til en venn.

Metode 2 av 3: Administrere arbeidsdagen din

Behandle deg selv Trinn 7
Behandle deg selv Trinn 7

Trinn 1. Skriv en huskeliste

Selv om dette kanskje ikke er din stil, vil det hjelpe å få ting ut av hodet og på papir. Du vil kunne fokusere bedre hvis du vet at du ikke vil glemme hva du må gjøre i dag.

Hvis du føler deg spesielt stresset, skriv ned alt du tenker på. Spør deg selv hva du har kontroll over i stedet for å tenke over det du ikke har kontroll over

Behandle deg selv Trinn 8
Behandle deg selv Trinn 8

Trinn 2. Skriv huskelisten din i prioriteringsrekkefølge

Bli kjent med tidsfristene dine og fullfør prosjektene i tidsrekkefølge. Hvis du ikke gjør dette, vil du legge til rette for en stressende dag på jobben-alltid i krise og prøve å nå truende frister.

Behandle deg selv Trinn 9
Behandle deg selv Trinn 9

Trinn 3. Ikke overbok

Hvis huskelisten din ikke er noe du rimelig kan oppnå på en dag, må du lage en huskeliste for dagen etter, slik at du kan redusere belastningen. Når du står overfor for mye arbeid, kan du bli umotivert og vite at du ikke klarer alt.

Velg å ha en fem-syv dagers gjøremålsliste. Bruk et tørr slettebrett eller blyant, slik at du kan bytte det hver morgen før du begynner. Det vil resultere i at færre ting faller gjennom sprekkene

Behandle deg selv Trinn 10
Behandle deg selv Trinn 10

Trinn 4. Prøv å dele opp tiden din

Hvis du ikke har prøvd det før, planlegg dagen din der du har to perioder for å svare på e -post, en periode for å ringe og tid for Internett -bruk og flere pauser. Samtaler, e -post og tekster kan bryte arbeidsflyten på et prosjekt, noe som kan føre til distraksjoner og utsettelse.

Behandle deg selv Trinn 11
Behandle deg selv Trinn 11

Trinn 5. Still inn en tidtaker

Mobiltelefonen din har sannsynligvis en enkel timer. Med mindre du liker å jobbe med noe i mer enn noen få timer, setter du en alarm med timers mellomrom for å stå opp, flytte rundt og endre oppgaver.

Behandle deg selv Trinn 12
Behandle deg selv Trinn 12

Trinn 6. Sett en slutt på arbeidsdagen

Unngå å sjekke jobb -e -posten din etter denne tiden. De fleste vellykkede gründere er i stand til å etablere en balanse mellom arbeid og liv som inkluderer relasjoner, hobbyer og ferier.

Behandle deg selv Trinn 13
Behandle deg selv Trinn 13

Trinn 7. Rengjør skrivebordet og arkiver papirene før du forlater kontoret hver dag

Gå tilbake til en ren, ryddig skifer om morgenen.

Metode 3 av 3: Justere arbeidsprosedyrer

Behandle deg selv Trinn 14
Behandle deg selv Trinn 14

Trinn 1. Planlegg tider for å rapportere eller undersøke ditt eget arbeid

Hvis du er frilanser, kan det hende du ikke må være ansvarlig overfor noen. Imidlertid kan en gjennomtenkt undersøkelse av arbeidet ditt hvert kvartal hjelpe deg med å finpusse ferdighetene dine.

Behandle deg selv Trinn 15
Behandle deg selv Trinn 15

Trinn 2. Søk utdanningsmuligheter når du kan

Hvis du mangler viktige ferdigheter eller kunnskap om et problem, kan du ta på deg å lese en relevant bok, melde deg på en klasse eller se et webinar.

Behandle deg selv Trinn 16
Behandle deg selv Trinn 16

Trinn 3. Skaff deg en mentor

Hvis du kjenner noen i feltet du respekterer høyt, kan du be personen om å gå til kaffe eller lunsj, eller til og med en Skype -økt, for å lære hvordan de har klart sitt yrkesliv.

Behandle deg selv Trinn 17
Behandle deg selv Trinn 17

Trinn 4. Tillit andre til å fullføre oppgaver

Å styre andre er ikke en effektiv måte å klare seg selv på. Delegering når du trenger det kan avgjøre hvor vellykket du er.

Behandle deg selv Trinn 18
Behandle deg selv Trinn 18

Trinn 5. Bygg relasjoner mens du gjør forretninger

Det er lettere å beholde jobber enn å finne nye. Å administrere deg selv kan innebære å bruke en del av tiden din på å snakke med klienter eller følge opp tidligere utførte jobber.

Anbefalt: