11 enkle måter å be en kunde om en Google -anmeldelse

Innholdsfortegnelse:

11 enkle måter å be en kunde om en Google -anmeldelse
11 enkle måter å be en kunde om en Google -anmeldelse

Video: 11 enkle måter å be en kunde om en Google -anmeldelse

Video: 11 enkle måter å be en kunde om en Google -anmeldelse
Video: Hubble - 15 years of discovery 2024, Mars
Anonim

Ah, Google. For mange bedrifter kan Google være et uvurderlig verktøy som hjelper folk med å finne virksomheten sin og kjøpe varer og tjenester. Gode anmeldelser kan gjøre virksomheten din enda mer profesjonell og attraktiv for potensielle kunder, og jo mer du har, jo bedre. Det er heller ikke veldig vanskelig å be kundene dine om å legge igjen anmeldelser for deg. Ta kontakt med dine fornøyde kunder og gjør prosessen så enkel som mulig, slik at du kan bygge en imponerende samling flotte anmeldelser som kan hjelpe deg med å tiltrekke deg nye kunder.

Trinn

Metode 1 av 11: Bekreft virksomheten din gjennom Google Min bedrift

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 1
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 1

0 4 KOMMER SNART

Trinn 1. Gjør det lettere å finne virksomheten din på Google -søk

Søk etter Google Min bedrift på datamaskinen din og velg alternativet for å logge på. Logg deretter på Google -kontoen din, eller opprett en hvis du ikke allerede har gjort det. Etter det skriver du inn navnet på virksomheten din eller adressen din og klikker "Neste". Fyll ut skjemaet med informasjon om virksomheten din, inkludert adressen din, varene du tilbyr, telefonnummeret ditt og nettstedet ditt. Velg deretter alternativet for å bekrefte.

  • Ved å bekrefte virksomheten din kan du også legge den til på Google Maps, og den vil hjelpe den med å vises i flere Google -søk.
  • Bedriften din vil se mer profesjonell ut for kundene dine hvis den er bekreftet.

Metode 2 av 11: Lag et kort navn og en URL for virksomheten din

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 2
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 2

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. Kundene dine vil kunne finne virksomheten din online

Når bedriften din er bekreftet, kan du opprette et kort navn for profilen din, noe som gjør det mye lettere for folk å finne deg. Logg deg på kontoen din og klikk på Google Min bedrift -siden for å åpne den. Velg alternativet for å lage et kort navn. Skriv inn navnet ditt, som kan inneholde opptil 32 tegn, og klikk deretter på "Apply".

  • Så hvis for eksempel firmaets navn er Jane's Bath and Body Works, kan du lage et kort navn som "Jane." Deretter kan kundene dine søke etter "g.page/Jane" for en snarvei til virksomheten din.
  • Du kan også endre det korte navnet ditt når som helst.

Metode 3 av 11: Generer en Google -gjennomgangskobling fra bedriftssiden din

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 3
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 3

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. Gjør det veldig enkelt for folk å legge igjen en anmeldelse

Logg deg på Google -kontoen din, klikk på Google Min bedrift -siden for virksomheten din, og klikk deretter på "Hjem" i menyen til venstre. Velg alternativet "Få flere anmeldelser." Hvis du er på en datamaskin, kan du kopiere URL -en for å dele med kundene dine. Hvis du er på en mobil enhet, kan du trykke på alternativet for å dele nettadressen din, og du kan kopiere lenken for å sende til klienter.

Kundene dine kan ganske enkelt klikke på lenken for å komme til vurderingssiden din

Metode 4 av 11: Svar på anmeldelser som folk legger igjen for virksomheten din

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 4
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 4

0 6 KOMMER SNART

Trinn 1. Bygg opp kundens tillit, slik at de mer sannsynlig vil legge igjen en anmeldelse

Sjekk anmeldelser som folk skriver om virksomheten din. Svar til de positive og takk dem for deres virksomhet. Men ikke se bort fra de negative. Bruk dem som en mulighet til å vise folk at du bryr deg om kundetilfredshet ved å svare på måter du kan gjøre det opp til dem.

  • For eksempel, hvis noen forlater en negativ anmeldelse som sier noe sånt som: "Tjenesten var forferdelig! Kommer ikke tilbake! " Du kan svare med noe sånt som: "Jeg er veldig lei for å høre at opplevelsen din ikke var tilfredsstillende. Vi vil gjerne tilby rabatt neste gang du besøker oss!”
  • Det er mer sannsynlig at folk legger igjen anmeldelser hvis de ser at du tar deg tid til å sjekke og svare på dem.

Metode 5 av 11: Vent til du har fullført en jobb for å be om en anmeldelse

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 5
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 5

0 3 KOMMER SNART

Trinn 1. La klienten se arbeidet ditt først

En enkel måte å få Google -anmeldelser for virksomheten din er å bare be kundene dine om en direkte. Det er imidlertid viktig at du venter til de har mottatt produktet ditt, eller du har fullført jobben de leide deg til. På den måten kan de oppleve og sette pris på virksomheten din, og vil være mer tilbøyelige til å legge igjen en anmeldelse for deg.

For eksempel kan du tjene penger på en fornøyd kunde ved å umiddelbart be dem om en anmeldelse. Hvis de sier noe sånt som "Wow! Jeg elsker arbeidet ditt! " Du kan direkte spørre noe som: “Flott! Har du lyst til å legge igjen en anmeldelse fra Google om opplevelsen din? Det ville virkelig hjelpe virksomheten min.”

Metode 6 av 11: Send en e -post til fornøyde kunder

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 6
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 6

0 10 KOMMER SNART

Trinn 1. Tilpass e -posten slik at de føler seg mer verdsatt

Inkluder kundens navn og spesifikke detaljer om bestillingen, for eksempel varene eller tjenestene de betalte for. Spør dem om de ikke har noe imot å legge igjen en anmeldelse av virksomheten din på Google. Hvis de er fornøyd med opplevelsen, kan de gjerne gjøre det.

  • Profftips: inkluder en kobling for Google -anmeldelse i e -posten, så alt de trenger å gjøre er å klikke på lenken og legge igjen en anmeldelse.
  • Små detaljer som personlige detaljer om klienten din kan gå langt. For eksempel, hvis de nylig fikk en ny baby eller skal reise på ferie, kan du nevne det i e -posten din!

Metode 7 av 11: Ring kunder og spør dem på slutten av samtalen

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 7
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 7

0 8 KOMMER SNART

Trinn 1. Vis dem at du bryr deg ved å spørre dem personlig

Hvis du prøver å samle flere anmeldelser, kan du prøve å kontakte fornøyde kunder direkte ved å ringe dem. Chat med dem litt om livet deres og om de er fornøyd med varene eller tjenestene de mottok fra deg. Før du går av samtalen, spør dem om de ikke har noe imot å legge igjen en anmeldelse av Google for virksomheten din.

Hvis de ikke vet hvordan de skal legge igjen en anmeldelse, kan du fortelle dem at de kan slå deg opp på Google eller sende dem en Google -koblingskobling via tekst eller e -post

Metode 8 av 11: Nevn en anmeldelse hver gang du sender en regning

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 8
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 8

0 5 KOMMER SNART

Trinn 1. Hvis kundene dine er fornøyd med tjenesten din, kan de gjerne legge igjen en anmeldelse til deg

Hvis du har en vanlig faktureringssyklus med kundene dine, kan du bruke den vanlige interaksjonen som en mulighet til å få en anmeldelse. Når du sender regningen, kan du prøve å be dem legge igjen en anmeldelse av virksomheten din hvis de er fornøyd med tjenesten din.

Inkluder en kobling fra Google for å gjøre det enda enklere for dem å legge igjen en anmeldelse

Metode 9 av 11: Unngå å tilby insentiver i bytte mot anmeldelser

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 9
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 9

0 8 KOMMER SNART

Trinn 1. De beste anmeldelsene er ærlige og objektive

Selv om det kan virke som en god idé å tilby noe som 10% rabatt eller en gratis vare i bytte mot en Google -anmeldelse, kan disse anmeldelsene bli uanstendig og falske. Stol heller på de fornøyde kundene dine for å forlate sin ærlige mening, som vil føles mer ekte og kraftfull for folk som sjekker anmeldelsene dine.

Folk kan oppdage telefoniskhet i en anmeldelse, og det kan påvirke virksomheten din negativt

Metode 10 av 11: Hjelp klienter med å opprette en Google -konto hvis de ikke har en

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 10
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 10

0 1 KOMMER SNART

Trinn 1. Gå gjennom prosessen slik at de kan gi deg en anmeldelse

For å legge igjen en anmeldelse må kundene dine ha en Google -konto. Hvis de ikke har en, ta deg tid til å vise dem hvordan du gjør det. Be dem om å besøke Googles hjemmeside og velge alternativet for å opprette en ny konto. Når alt er konfigurert, kan de legge igjen en anmeldelse av virksomheten din.

Metode 11 av 11: Følg opp med klienter innen 2 uker

Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 11
Be en kunde om en Google -gjennomgang Trinn 11

0 8 KOMMER SNART

Trinn 1. Gi dem et forsiktig støt for å minne dem om en anmeldelse

Livet kan bli travelt, og det er vanlig at folk glemmer å følge med når de legger igjen en anmeldelse. Ikke bli lei deg over det. I stedet kan du bare prøve å nå ut på telefon, e -post eller neste gang du ser dem personlig. Spør dem om de har hatt en sjanse til å legge igjen en anmeldelse, og fortell dem at du ville sette stor pris på om de kunne legge igjen en til din virksomhet hvis de har et ekstra minutt.

Prøv å ikke være for påtrengende eller press dem for mye. Du kan få dem til å ignorere forespørselen din-eller verre, la en negativ anmeldelse

Tips

Prøv å ikke vente med å be om en anmeldelse. Hvis du har en fornøyd klient, kan du sende forespørselen din mens den fremdeles er frisk på hjertet

Anbefalt: