Effektive måter å håndtere arrogante kolleger på jobben

Innholdsfortegnelse:

Effektive måter å håndtere arrogante kolleger på jobben
Effektive måter å håndtere arrogante kolleger på jobben

Video: Effektive måter å håndtere arrogante kolleger på jobben

Video: Effektive måter å håndtere arrogante kolleger på jobben
Video: How Large Can a Bacteria get? Life & Size 3 2024, Mars
Anonim

Arrogante kolleger er omtrent like hyggelige som en salt kopp kaffe. Disse personene kan bulldoze over deg i enkle samtaler og forurense grunnleggende interaksjoner på arbeidsplassen med unødvendige, egoistiske og ofte sårende kommentarer, som kan gjøre det vanskelig å komme seg gjennom dagen. Dessverre er det ikke noe hemmelig kodeord eller uttalelse som kan gjøre din kollega hyggelig å være i nærheten. Heldigvis er det mange måter å takle og være produktiv på arbeidsplassen, enten du er reservert eller utadvendt.

Trinn

Metode 1 av 2: Adressering av giftig atferd

Behandle arrogante kolleger Trinn 1
Behandle arrogante kolleger Trinn 1

Trinn 1. Vær rolig når du snakker med dem

Det er helt normalt å føle seg oppvarmet og sint når noen snakker ned til deg. Selv om det kan være fristende å hoppe inn i en ropende fyrstikk, vil det bare gjøre situasjonen mer ubehagelig å heve stemmen din. Hvis du bestemmer deg for å snakke med kollegaen din, velg et tidspunkt da du føler deg helt rolig og har kontroll over tankene og følelsene dine.

Ikke gå inn i en samtale sint-mens følelsene dine er berettigede, vil dette bare føre til mer konflikt. Gi deg selv noen minutter til å kjøle deg ned før du hopper tilbake til tingene

Behandle arrogante kolleger Trinn 2
Behandle arrogante kolleger Trinn 2

Trinn 2. Gjør deg selv oppmerksom på om de er arrogante mot ansiktet ditt

Konfrontasjon kan være skummelt, men noen ganger er det den eneste måten å få poenget ditt frem på. Rett personen umiddelbart hvis de sier noe du ikke liker eller er enig i. Hvis du fortsetter å stå opp for deg selv, kan det hende kollegaen din slutter.

  • For eksempel, hvis din kollega kaller deg nedsettende kallenavn, kan du si noe sånt som: "Jeg liker ikke det kallenavnet. Ring meg med mitt virkelige navn."
  • Du kan også si noe som: "Jeg forstår og respekterer at du er velutdannet, men jeg setter ikke pris på at du snakker til meg som om jeg ikke er det."
Behandle arrogante kolleger Trinn 3
Behandle arrogante kolleger Trinn 3

Trinn 3. Snakk med dem privat om deres oppførsel

Det er viktig å kunne ha åpne samtaler om frustrerende opplevelser. Imidlertid trenger ikke alle samtaler å være en åpenbar konfrontasjon. Spør kollegaen om du kan snakke med dem privat, hvor du kan lufte ut hvordan du har det. Forklar hvordan noen av deres oppførsel eller kommentarer får deg til å føle, og se om du kan nå et kompromiss på arbeidsplassen.

  • For eksempel kan du si: "Jeg setter stor pris på vennligheten din, men det føles som om du snakker ned til meg hver gang vi har en samtale."
  • I tillegg kan du si noe sånt som: "Du mente sannsynligvis ikke å virke sårende, men måten du snakket til meg der på var virkelig respektløs."
  • Lytt virkelig til hva kollegaen din har å si, også-noen ganger kan dere to slå hoder fordi dere har forskjellige tilnærminger til et prosjekt.
Behandle arrogante kolleger Trinn 4
Behandle arrogante kolleger Trinn 4

Trinn 4. Still undersøkende spørsmål til din kollega om arroganse

Mange arrogante mennesker forventer ikke spørsmål til påstandene og uttalelsene sine, det er her du kan ta overhånden. Still ærlig spørsmål om historien eller uttalelsen som din kollega sier. Sjansen er stor for at du kanskje kan ta noe av vinden ut av seilene.

  • For eksempel kan du stille spørsmål som "Hvorfor tror du det?" eller "Hvilke kilder har du for å sikkerhetskopiere det?"
  • Andre spørsmål som "Hvor hørte du det?" eller "Hvorfor føler du deg så sterkt?" kan også bidra til å sette dem på vakt.
Behandle arrogante kolleger Trinn 5
Behandle arrogante kolleger Trinn 5

Trinn 5. Forsvar deg med faktaopplysninger

Gjør leksene dine før du presenterer noe på et møte for kollegaene dine. Del ut en agenda som beskriver gjeldende plan for møtet, sammen med fakta og kilder for å sikkerhetskopiere poengene dine. Hvis kollegaen prøver å gjøre deg enig, er du klar til å forsvare deg selv!

Hvis din kollega har en tendens til å kritisere arbeidsytelsen din, kan du bruke tid på å reflektere over hva du tar med deg på bordet. Forstå hva som er dine sterke sider, og tenk på hvordan du kan formulere det

Behandle arrogante kolleger Trinn 6
Behandle arrogante kolleger Trinn 6

Trinn 6. Velg kampene dine

Ikke alle argumenter er verdt å ha, selv om du er helt berettiget i tankene og følelsene dine. Det er flott å forsvare og hevde deg selv, men hvis personen er alltid arrogant og frekk, er det kanskje ikke verdt innsatsen. Utvik noen få lagersvar som du kan kaste rundt når de er i nærheten, noe som vil spre enhver ubehagelig samtale.

  • For eksempel kan du si noe som "Takk for forslaget" eller "Takk for innspillet", slik at de slutter å plage deg.
  • "Jeg skal huske det" er en annen god aksjesetning å ha tilgjengelig.
Behandle arrogante kolleger Trinn 7
Behandle arrogante kolleger Trinn 7

Trinn 7. Rapporter dem hvis deres oppførsel påvirker arbeidsplassen negativt

Ta en titt på hvordan andre mennesker på arbeidsplassen har det. Hvis denne personen alvorlig påvirker moralen og bringer ned på arbeidsplassen, må du nevne det for din overordnede eller en HR -representant. Ikke bekymre deg for å være en "tattletale"-din psykiske helse, så vel som andres psykiske helse, er langt viktigere enn en enkelt kollegas ego.

Ikke rapporter din medarbeider hvis de bare er irriterende. Rapporter dem bare hvis arroganse er alvorlig giftig eller skadelig for arbeidsplassen

Metode 2 av 2: Endre perspektiv

Behandle arrogante kolleger Trinn 8
Behandle arrogante kolleger Trinn 8

Trinn 1. Undersøk din egen holdning og oppførsel for blinde flekker

Snakk med en pålitelig venn eller en du er glad i, og fortell dem hva som skjer på arbeidsplassen din. Be dem om deres ærlige mening-siden du er i nærheten av en situasjon, kan det være vanskelig å se ting fra et nøytralt perspektiv. Ikke klandre deg selv for det som skjer på jobben, men bruk denne samtalen som en måte å få ekstra innsikt i hva som skjer.

  • For eksempel kan en venn påpeke en mulig utløser eller årsak til deres arrogante oppførsel som du ikke la merke til før.
  • Noen ganger er folk bare frekke uten egentlig rim eller grunn, noe som kan være tilfelle i din situasjon.
Behandle arrogante kolleger Trinn 9
Behandle arrogante kolleger Trinn 9

Trinn 2. Tilbyr empati når du er rundt den arrogante personen

Ikke svar på arroganse med mer arroganse, da dette bare vil gjøre situasjonen mer giftig. Prøv heller å se ting fra kollegaens perspektiv. I mange tilfeller er arroganse en forsvarsmekanisme for lav selvtillit, eller det kan være et resultat av noe annet som skjer i deres liv. Å vise medfølelse kan ikke bare bidra til å spre en situasjon, men kan også hjelpe deg til å føle deg bedre i det lange løp.

  • For eksempel kan en kollega opptre arrogant fordi de har et tøft hjemmeliv, eller fordi de ble overlatt til en forfremmelse.
  • Hvis en kollega skryter av en prestasjon, kan du si noe ekte som: "Jeg er glad for å høre det. Gratulerer med suksessen.”
Behandle arrogante kolleger Trinn 10
Behandle arrogante kolleger Trinn 10

Trinn 3. Behandle din kollega med vennlighet

Noen ganger oppfører folk seg arrogant når de føler seg truet av de rundt dem. For å håndtere dette, stryk litt på kollegaets ego, noe som kan ta målet av ryggen. Å suge til noen er definitivt ikke morsomt, men det kan spare deg for tid og mental energi i det lange løp.

  • For eksempel kan du dusje med kommentarer som "Takk for hjelpen", eller gi dem komplimenter.
  • Du kan også si noe sånt som: "Jeg setter stor pris på din hjelp og innsikt i dette prosjektet."
Behandle arrogante kolleger Trinn 11
Behandle arrogante kolleger Trinn 11

Trinn 4. Vær et godt eksempel når du er i nærheten av dem

Arrogante mennesker pleier å skryte av å ha løsninger eller svar på alt. Vis denne personen at det er greit å ikke vite alt ved å innrømme at du ikke har svaret på noe. Denne typen ærlighet kan åpne mange dører, og kan til og med føre til en sunn, sårbar samtale med vedkommende.

For eksempel, hvis du jobber med en arrogant kollega på et prosjekt, ikke vær redd for å si hvis du ikke vet hvordan du gjør noe

Behandle arrogante kolleger Trinn 12
Behandle arrogante kolleger Trinn 12

Trinn 5. Se på deres arroganse gjennom en positiv eller humoristisk linse

Sarkasme kommer sannsynligvis ikke veldig langt, men en positiv holdning kan virkelig lede en arrogant samtale til nye høyder. Gips på et smil når du håndterer et arrogant individ, selv om deres oppførsel virkelig går på nervene dine. Prøv å komme med smakfulle quips når personen er en know-it-all, noe som kan bidra til å lette stemningen.

  • For eksempel, hvis din kollega skryter av en flott trening han hadde på treningsstudioet, kan du si noe sånt som: "Med den typen utholdenhet kan du kanskje passe barna mine for en natt."
  • Hvis de er unødvendig arrogante ved å dele mye informasjon i en samtale, kan du si noe sånt som: "Du bør bli med i teamet mitt for trivia -kveld."
  • Se etter medarbeidernes styrker og tenk på hvordan de best kan bidra når du jobber med prosjekter sammen. Husk at alle i teamet ditt fungerer annerledes, og du må kunne jobbe med mange forskjellige personligheter.
Behandle arrogante kolleger Trinn 13
Behandle arrogante kolleger Trinn 13

Trinn 6. Ikke ta arroganse personlig

Det kan være lett å føle seg irritert eller fornærmet etter å ha snakket med en arrogant, egoistisk kollega. På slutten av dagen reflekterer deres arroganse bare om deres usikkerhet og problemer, og har ingenting å gjøre med deg. Feir i stedet dine egne styrker og prestasjoner!

Tips

  • Sett grenser med alle dine kolleger, slik at de vet når du er tilgjengelig eller ikke er tilgjengelig for å chatte.
  • Ta kontakt med andre kolleger og veiledere for å få hjelp. Sjansen er stor for at denne kollegaen sannsynligvis også har irritert andre mennesker på arbeidsplassen.

Anbefalt: