4 måter å jobbe deg opp i et selskap

Innholdsfortegnelse:

4 måter å jobbe deg opp i et selskap
4 måter å jobbe deg opp i et selskap

Video: 4 måter å jobbe deg opp i et selskap

Video: 4 måter å jobbe deg opp i et selskap
Video: Ehlers-Danlos Syndrome & Dysautonomia 2024, Mars
Anonim

Å jobbe deg opp i et selskap har en tendens til å være en effektiv måte å bli kjent med ulike aspekter ved et selskap. Å mestre en rekke oppgaver og stillinger og bli anerkjent for din kompetanse kan bekrefte verdien din for selskapet. Å bestige bedriftsstigen krever måldefinisjon, engasjement, ansvar og produktivitet. Med en positiv holdning og sterk arbeidsmoral bør du være på vei til toppen på kort tid!

Trinn

Metode 1 av 4: Planlegging av mål for fremtiden

Arbeid deg opp et selskap Trinn 1
Arbeid deg opp et selskap Trinn 1

Trinn 1. Definer bedriftens mål

Ditt endelige mål kan være å ha en topp lederstilling i et selskap eller å administrere en stor avdeling. Vær spesifikk om dine karrieremål. Skriv ned målene dine og ha dem på skrivebordet ditt, slik at du kan minne deg selv på å være motivert.

Arbeid deg opp et selskap Trinn 2
Arbeid deg opp et selskap Trinn 2

Trinn 2. Spør veteranansatte om deres erfaringer

Be dem forklare deg hvordan de jobbet seg oppover bedriftsstigen. Deres fremskrittsveier og strategier kan resonere hos deg og gi deg inspirasjon. Husk imidlertid at hver persons vei til suksess er unik.

Ta kontakt med din medarbeider når de har ledig tid. Fortell dem at du beundrer arbeidet deres, og at du håper å øke verdien din for selskapet. Spør dem: "Hvordan anbefaler du å følge en kampanje her?" eller "Hvordan jobbet du deg til din nåværende posisjon?". Du kan til og med rose dem for en bestemt oppgave som de nylig har fullført, og spørre dem hvordan de gikk frem

Arbeid deg opp et selskap Trinn 3
Arbeid deg opp et selskap Trinn 3

Trinn 3. Vær motivert i din posisjon

Å forstå rollens verdi for den generelle prosessen og for selskapet vil tillate deg å demonstrere riktig engasjement. Opprettholde en positiv holdning; du vet aldri hvem som tar hensyn.

Arbeid deg opp et selskap Trinn 4
Arbeid deg opp et selskap Trinn 4

Trinn 4. Forstå selskapets struktur

Det kan være flere avdelinger med forskjellige ledelsesnivåer innenfor hver. Gjør deg kjent med selskapets struktur ved å studere organisasjonskartet og lære de viktige aktørene i ledelsen.

Metode 2 av 4: Gjør deg selv uvurderlig

Arbeid deg opp et selskap Trinn 5
Arbeid deg opp et selskap Trinn 5

Trinn 1. Vis ditt engasjement

Vis høyere personer at målene dine stemmer overens med selskapets mål. Fylling av konvolutter eller arkivering av papirer kan virke under ferdighetsnivået ditt, men minne deg selv på at arbeidet ditt er viktig og kan føre til bedriftssalg. Å ta med en leder en morgenkaffe kan virke langt unna målet ditt om å være leder, men det vil tillate deg å bygge mellommenneskelige relasjoner og hjelpe ledelsen til å utføre daglige oppgaver bedre. Ekspertsvar Sp

På spørsmål, "Hvordan kan du jobbe deg opp i et selskap?"

Elizabeth Douglas
Elizabeth Douglas

Elizabeth Douglas

CEO of wikiHow Elizabeth Douglas is the CEO of wikiHow. Elizabeth has over 15 years of experience working in the tech industry including roles in computer engineering, user experience, and product management. She received her BS in Computer Science and her Master of Business Administration (MBA) from Stanford University.

Image
Image

EKSPERTRÅD

Elizabeth Douglas, administrerende direktør i wikiHow, sa:

"

ja. Vær villig til å gjøre alt du kan for å hjelpe prosjektet ditt, selv om det ikke er tingene du tror kommer til å promotere deg. Det synes jeg også er viktig jobbe for noen som støtter deg og ønsker å hjelpe deg med å vokse og bli forfremmet. Derfra er det bare å jobbe hardt, gjør en god jobb, og gi verdi til selskapet.

Arbeid deg opp et selskap Trinn 6
Arbeid deg opp et selskap Trinn 6

Trinn 2. Nettverk med kolleger

Bygg positive relasjoner med mennesker på alle nivåer i selskapet. En av dine medarbeidere kan bli sjefen din en dag. En kollega du har et personlighetskonflikt med, kan ende opp med å snakke om din egnethet for en kampanje. Behandle alle med respekt og rettferdighet, og de vil sannsynligvis betale deg respekt i retur.

  • Vis din takknemlighet for andre. Anerkjenn bidragene til kolleger som hjelper deg med å løse vanskelige problemer. Når du leder andre, la dem få vite at du setter pris på deres individuelle styrker.
  • Hils folk hjertelig. Enten du er i en heis med en toppleder eller står i bedriftens kafeteria med en ansatt fra en annen avdeling, benytt sjansen til å presentere deg selv og ta en prat.
Arbeid deg opp et selskap Trinn 7
Arbeid deg opp et selskap Trinn 7

Trinn 3. Delta på sosiale funksjoner i hele virksomheten

Det kan være fristende å hoppe over selskapets feriearrangement, men ved å delta på slike sosiale sammenkomster kan du samhandle med et bredt spekter av selskapets ansatte. Det vil også øke synligheten og sjansene for å bli sett på som et integrert medlem av selskapet.

Arbeid deg opp et selskap Trinn 8
Arbeid deg opp et selskap Trinn 8

Trinn 4. Ta på deg ytterligere ansvar

Letter sjefens arbeidsmengde ved å tilby å føre tilsyn med et lite prosjekt. Bli sent for å mestre ny programvare, foreta salgssamtaler eller organisere papirarbeid. Sørg for at tilleggsoppgavene du forfølger bidrar til større produktivitet uten å sette dine relasjoner til kolleger i fare.

Unngå å tråkke på andres tær eller krysse grenser. Målet ditt er ikke å overgå veilederen din eller å fremheve mangelen på kollegaer, men heller å tilby vital støtte

Metode 3 av 4: Utvide ferdighetssettet

Arbeid deg opp et selskap Trinn 9
Arbeid deg opp et selskap Trinn 9

Trinn 1. Meld deg på i timene for å styrke ferdighetene

Lær informasjonen og ferdighetene du trenger for å gå videre til neste nivå i selskapet. Hvis målet ditt er å jobbe deg opp fra administrativ assistent til prosjektkoordinator til prosjektleder til avdelingsdirektør, må du alltid forberede deg på neste jobb i reklamefølgen.

Se etter kurs som tilbys online, eller skum din lokalavis for muligheter. Fellesskapskurs kan også være et nyttig og rimelig alternativ. Spør dine kolleger eller sjefen din om de har noen anbefalinger til deg

Arbeid deg opp et selskap Trinn 10
Arbeid deg opp et selskap Trinn 10

Trinn 2. Ta kurs som tilbys av selskapet

Noen selskaper tilbyr opplærings- og utviklingsprogrammer for å hjelpe ansatte med å få nye ferdigheter. Når du får et valg, bruk disse mulighetene klokt ved å velge klasser som vil forberede deg på en fremtidig rolle. Sjefen din vil bli imponert over at du jobber med å forbedre deg selv for å bli mer av en ressurs for selskapet.

Arbeid deg opp i et selskap Trinn 11
Arbeid deg opp i et selskap Trinn 11

Trinn 3. Lær et nytt språk

Mange selskaper vil være mer tilbøyelige til å markedsføre noen som har kunnskap på mer enn ett språk, siden det gir dem et forsprang på konkurrentene og hjelper dem med å formidle sitt budskap til et større publikum av forbrukere.

Finn ut om din bedrift har et kontor eller marked i et fremmed land. Du vil ha en bedre sjanse til karriereutvikling hvis du lærer språket i det aktuelle landet. Hvis din bedrift for eksempel har et kontor i Berlin, kan det hjelpe deg å lære tysk. Eller hvis din bedrift gjør forretninger i Madrid, kan det være lurt å bli flytende i spansk

Metode 4 av 4: Fremme karrieren

Arbeid deg opp i et selskap Trinn 12
Arbeid deg opp i et selskap Trinn 12

Trinn 1. Søk på relevante stillinger

Mange selskaper har en tendens til å promotere innenfra, siden de verdsetter ansatte som ønsker å bli hos selskapet deres lenge. Spør arbeidsgiveren din om det er et internt stillingssted, da noen muligheter kan deles i selskapet før de bestemmer seg for å sette ut eller åpne rollen for nye ansatte.

Sørg for at du har de riktige kvalifikasjonene og erfaringen for enhver stilling du søker på. Vær realistisk om dine evner, og gjør logiske fremskritt

Arbeid deg opp et selskap Trinn 13
Arbeid deg opp et selskap Trinn 13

Trinn 2. Be om en kampanje

Hvis du har jobbet hardt i stillingen din i over et år, og føler at du er kvalifisert for en høyere stilling, kan det ikke skade å spørre om mulighet for opprykk. Søk på jobben før du henvender deg til sjefen din. Vær ærlig om dine mål, og om hvorfor du tror du ville passe godt for den nye rollen.

  • Å diskutere lønnsøkning eller ansettelsesvilkårene med sjefen din kan være skremmende. Beskriv hvordan du har bidratt positivt til selskapet så langt, og hvordan du håper å hjelpe selskapet med å nå sine mål fremover. Lag en presentasjon som fremhever dine ferdigheter og jobbytelse. Si: "Jeg er den beste kandidaten for rollen fordi …" og skriv deretter opp eiendelene dine.
  • Ha tillit til deg selv, og vær åpen for muligheten for at sjefen din ikke er helt klar til å promotere deg. Ikke gi opp; I stedet bruker du dette som motivasjon til å jobbe enda hardere, slik at arbeidsgiveren din skal realisere ditt fulle potensial.
Arbeid deg opp et selskap Trinn 14
Arbeid deg opp et selskap Trinn 14

Trinn 3. Vær tålmodig

Planlegg å bli i hver stilling i rimelig tid. Selv om riktig tid i stor grad er avhengig av behovene til det aktuelle selskapet, er det en vanlig forventning å bo i en stilling i minst 1 år. Det tar ofte så lang tid å mestre ansvaret, å bidra med verdi til din bedrift og å lære opp andre før du blir forfremmet.

Anbefalt: