Hvordan få prøvetid: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få prøvetid: 9 trinn (med bilder)
Hvordan få prøvetid: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan få prøvetid: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan få prøvetid: 9 trinn (med bilder)
Video: Автомобильный генератор 12 В для бесщеточного генератора 2024, Mars
Anonim

Etter at du er dømt for en forbrytelse, kan en dommer dømme deg til fengsel eller sette deg på prøve. Med prøvetid har du lov til å holde deg utenfor fengselet, selv om du må tilfredsstille visse betingelser, for eksempel samfunnstjeneste. Du kan også erkjenne skyld og få prøvetid i bytte mot påstanden. For å gjøre den beste saken mulig for prøvetid, bør du snakke med advokaten din.

Trinn

Del 1 av 2: Forbereder å be om prøvetid

Få prøvetid trinn 1
Få prøvetid trinn 1

Trinn 1. Ansett en advokat

Prøvetid er en straffbar straff, ikke en sivil. Det betyr at du bare vil få prøvetid hvis du blir siktet for en forbrytelse. Etter at du er siktet, bør du få en advokat. En advokat vil hjelpe deg med å avgjøre om prøvetid (i stedet for fengsel) er et realistisk alternativ for deg.

  • Hvis du ikke har råd til en advokat, bør du be en offentlig forsvarer. Du må fylle ut en søknad og sende den til retten. Søknaden vil be om ulike økonomiske opplysninger, for eksempel hvor mye du og din ektefelle tjener, månedlige utgifter og verdien av sparekontoer og eiendom. Etter å ha gjennomgått informasjonen, vil dommeren avgjøre om du kvalifiserer for en offentlig forsvarer.
  • Du må kanskje erkjenne skyld for å få prøvetid. En aktor kan anbefale prøvetid i stedet for fengsel; Imidlertid vil aktor sannsynligvis ønske noe i retur-en skyldig påstand. Du bør diskutere om du vil erkjenne skylden med advokaten din.
Få prøvetid trinn 2
Få prøvetid trinn 2

Trinn 2. Sjekk om du kvalifiserer

Kriminalitet tilbys ikke alle lovbrytere. For noen lovbrudd er fengsel den eneste straffen som er tilgjengelig. Advokaten din vil ha en bedre ide om du kan få prøvetid basert på din kriminelle historie.

  • Noen stater forbyr faktisk kriminelle tiltalte å få prøvetid hvis de noen gang ble dømt for salg av kokain.
  • I Texas, for eksempel, er du kvalifisert for prøvetid hvis straffen er 10 år eller mindre, og du ikke ble dømt for følgende:

    • drap eller dødsmord
    • grov kidnapping, grovt seksuelt overgrep eller grovt ran
    • uanstendig med et barn eller seksuelle overgrep mot et barn
    • et annet narkotikalovbrudd i en rusfri sone
    • enhver forbrytelse der et dødelig våpen ble utstilt eller brukt
Få prøvetid trinn 3
Få prøvetid trinn 3

Trinn 3. Forstå de typiske vilkårene for prøvetid

Hvis du blir beordret til prøvetid, må du sannsynligvis oppfylle andre betingelser. Vanligvis må folk på prøve gjøre noen av følgende:

  • Utfør et visst antall timer med samfunnstjeneste
  • Få råd
  • Betal bøter
  • Sitte litt i fengsel før du går på prøve
  • Rapporter jevnlig til prøvetaker
  • Betal erstatning til offeret
  • Ikke ha skytevåpen eller narkotika/alkohol
Få prøvetid trinn 4
Få prøvetid trinn 4

Trinn 4. Utvikle argumentet ditt

Under straffeutmålingen må du gi en dommer grunner til at du fortjener prøvetid i stedet for fengselsstraff. Kort sagt, du må overbevise dommeren om at du er verdt risikoen for ikke å låse. For dette formål bør du hjelpe din advokat med å identifisere egenskapene som gjør deg til en god prøvetidskandidat:

  • Du har en jobb. Vanlig ansettelse eller stabil jobb viser at du er en god risiko.
  • Du har en familie å forsørge. Bevis på at folk er avhengige av deg for økonomisk støtte, vil også bidra til å overbevise dommeren om å la deg holde deg utenfor fengselet.
  • Din kriminelle historie er sparsom. Hvis du har en lang liste med arrestasjoner eller domfellelser, er det mindre sannsynlig at du får prøvetid.
Få prøvetid trinn 5
Få prøvetid trinn 5

Trinn 5. Be vitner vitne på dine vegne

Etter rettssaken vil du bli dømt hvis du blir dømt. Dommeren vil holde det som kalles en "straffeutmåling" flere uker etter at juryen har avsagt sin dom. Hvis det er mulig, kan du få en arbeidsgiver, trosleder eller et annet medlem av samfunnet til å komme til retten og vitne om din gode karakter. Prøv å sørge for at personen ikke bare er et familiemedlem.

  • Hvis personen ikke kan komme for retten den aktuelle dagen, kan de skrive et brev. For informasjon om hvordan du skriver et tegnreferansebokstav, se Skriv et tegnbrev til en dommer.
  • Hvis noen samtykker i å komme med en uttalelse, må du gi den personen beskjed når straffeutmålingen er planlagt, slik at de kan delta.

Del 2 av 2: Be om prøvetid

Få prøvetid trinn 6
Få prøvetid trinn 6

Trinn 1. Be om prøvetid før du går til rettssak

Som en del av en klageavtale kan advokaten din henvende seg til aktor og be om "utsatt prøvetid". Denne prøvetiden er bare tilgjengelig før du går til rettssak.

Advokaten din bør ha erfaring med å be om prøvetid. Husk at aktor sannsynligvis vil unngå å gå til rettssak, noe som kan være tidkrevende og uforutsigbart

Få prøvetid trinn 7
Få prøvetid trinn 7

Trinn 2. Be om prøvetid som setning

Du kan avslå en avtale og gå til rettssak. Hvis du blir dømt under rettssaken, kan du prøve å få "vanlig prøvetid" ved straffeutmålingen. Vanlig prøvetid ilegges fengselsstraff. Med vanlig prøvetid bør du forvente at aktor vil være imot prøvetid.

  • På straffeutmålingen vil aktor sannsynligvis argumentere for en streng straff. Advokaten din vil også få en tur til å argumentere. Han eller hun må overbevise dommeren om at prøvetid er en passende dom. Du burde ha gitt advokaten din all relevant informasjon som viser dommeren at du ikke risikerer å begå flere forbrytelser.
  • Advokaten din kommer med dette argumentet, ikke du. Du må la din advokat, som har erfaring med disse tingene, argumentere under straffeutmålingen at du fortjener prøvetid.
Få prøvetid trinn 8
Få prøvetid trinn 8

Trinn 3. Vises for dommeren

Dommen din vil ikke bli pålagt uten din tilstedeværelse i retten, så du kan forutse at du er under straffeutmålingen. Videre kan du få anledning til å henvende deg til dommeren. Du har en sjanse til å snakke med dommeren etter at aktor og advokaten din snakker.

  • Du bør snakke med advokaten din om du vil komme med en uttalelse eller ikke. Advokaten din vil hjelpe deg med å planlegge uttalelsen din.
  • Hvis du bestemmer deg for å henvende deg til dommeren personlig, bør det bare være å uttrykke anger og ta ansvar for handlingene dine. Du bør på ingen måte hevde uskyld eller argumentere for at du fortjener prøvetid fordi du kjenner noen som mottok prøvetid for å ha begått den samme forbrytelsen.
  • Når du henviser til dommeren, si "Ære." Vær ekstremt høflig-dommeren holder skjebnen din i hendene.
  • For ytterligere tips, se Adresse til en dommer i retten.
Få prøvetid trinn 9
Få prøvetid trinn 9

Trinn 4. Tilfredsstille betingelsene for prøvetiden

Hvis du får prøvetid under straffeutmålingen, må du absolutt følge alle betingelsene. Du bør motta en skriftlig oversikt over alt du må gjøre. Hvis du ikke mottok det fra retten, kan du be advokaten din om det. Enhver slip-up kan resultere i at du mister prøvetiden.

  • Ta kontakt med din prøveleder. Du bør være proaktiv og forplikte deg til å tilfredsstille alle betingelsene dine uten at prøvetiden må nage deg. Etabler et godt samarbeidsforhold med prøvelegeren tidlig. For tips om hvordan du kommuniserer, se Snakk med en prøvetid.
  • Prøvetid er i hovedsak en "betinget dom". Med andre ord, du er dømt til fengsel, men straffen er "suspendert" så lenge du oppfyller betingelsene for prøvetiden. Skulle du bryte dem, har en dommer makt til å tilbakekalle prøvetiden og sette deg i fengsel.

Anbefalt: