Hvordan lære setningsdiagrammer: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lære setningsdiagrammer: 9 trinn (med bilder)
Hvordan lære setningsdiagrammer: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lære setningsdiagrammer: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lære setningsdiagrammer: 9 trinn (med bilder)
Video: Загадочная карта 16 века. Самая точная карта древности 2024, Mars
Anonim

Setningsdiagrammer er en døende kunst. Selv om det en gang ble undervist i de fleste engelske klasserom, brukes det ikke så ofte i dag. Mange lærere tror at grammatikkleksjoner er bedre integrert i egentlige skrivetimer. Likevel kan diagrammer hjelpe elevene med å analysere setninger på en enkel måte, og lære dem hvordan setningene er satt sammen. Spesielt visuelle og kinetiske elever vil sannsynligvis ha nytte av denne metoden. Hvis du er usikker på hvordan du skal komme i gang med prosessen, kan du begynne med å lære det grunnleggende og deretter gå inn på mer morsomme og kreative måter å praktisere setningsdiagrammer på.

Trinn

Metode 1 av 2: Undervisning i grunnleggende setningsdiagram

Lær setningsdiagrammer Trinn 1
Lær setningsdiagrammer Trinn 1

Trinn 1. Start med å lære det grunnleggende

Snakk om hvordan ord fungerer; du trenger ikke å fokusere på navnene på ord rett i begynnelsen av leksjonen. Hjelp elevene med å se hvordan ord samhandler med hverandre.

  • For eksempel kan du få elevene til å utføre korte setninger for å se hva som gjør handlingen (emnet/substantivet), hva som er handlingen (verbet) og hvordan de forholder seg til hverandre.
  • Prøv å la dem utføre setninger som "Kelly hopper." og "Carla skriver." Når elevene har lært dem, går du videre til mer kompliserte setninger, for eksempel "Kelly hopper raskt over det blå skrivebordet." og "Carla skriver med kursive bokstaver på tavlen."
Teach Sentence Diagramming Trinn 2
Teach Sentence Diagramming Trinn 2

Trinn 2. Begynn å navngi taledelen

Lær substantiv, pronomen, verb, adjektiv, adverb, artikler, konjunksjoner, preposisjoner og interjections. Gjør forbindelsene for elevene mellom forholdene du diskuterte og de formelle navnene på taledelene.

Trinn 3. Hjelp elevene med å finne ut hva et emne og et predikat er

Dette er det første trinnet i formell diagram; alt før dette trinnet er et forsøk på å legge grunnlaget.

  • Finn emnet. Gå tilbake til dine tidligere eksempler, og utvid den eksakte arten av emnet, som er det som gjør handlingen i setningen. For eksempel, i "Kelly hopper raskt over det blå skrivebordet", er "Kelly" emnet.

    Teach Sentence Diagramming Trinn 3 Bullet 1
    Teach Sentence Diagramming Trinn 3 Bullet 1
  • Snakk om predikatet. Lær elevene dine om hvordan andre halvdel av setningen har handlingen i den, samt modifikatorer for å hjelpe deg med å forstå hva som skjer, for eksempel et direkte objekt. Predikatet i dette tilfellet er "hopper raskt over det blå skrivebordet."

    Teach Sentence Diagramming Trinn 3 Bullet 2
    Teach Sentence Diagramming Trinn 3 Bullet 2

Trinn 4. Diskuter hvordan visse ord endrer andre ord

Når du gjør dette, kobler du diskusjonen til dine tidligere samtaler om forhold i setninger. Pek på hvilke ord i setningen som endrer andre ord.

  • Diskuter hvordan ord som preposisjoner, artikler og konjunksjoner kobler alt sammen for å hjelpe setningen til å gi mening.

    Lær setningsdiagrammer Trinn 4 Punkt 1
    Lær setningsdiagrammer Trinn 4 Punkt 1
  • For eksempel er "raskt" å modifisere "hopp", ettersom det forteller hvordan Kelly gjorde hoppet.

    Teach Sentence Diagramming Trinn 4 Bullet 2
    Teach Sentence Diagramming Trinn 4 Bullet 2
Teach Sentence Diagramming Trinn 5
Teach Sentence Diagramming Trinn 5

Trinn 5. Oppfordre elevene til å hjelpe hverandre

Når du diagrammer, skriv setningen ned på tavlen slik at alle elevene kan følge med. For å forsterke informasjonen, la dem arbeide i grupper for å diagramme sine egne setninger.

Du kan også tildele grupper for å lære om hver del av talen og lære den til resten av klassen for å styrke leksjonene. På den måten lærer de en del av talen veldig bra selv og hjelper de andre barna med å lære det også

Metode 2 av 2: Bruke alternative undervisningsteknikker

Trinn 1. Gjør setningsdiagramprosessen mer interaktiv

Ikke alle lærer ved å se en lærer tegne et diagram på tavlen. Prøv å diagrammere setninger med hver elev stående i stedet for et ord.

  • Skriv hvert ord i en setning på et stykke papir eller papp. Tape av en del av gulvet for motivet og predikat. La de andre elevene instruere de ordholdende elevene på hvilken boks de skal stå i.

    Teach Sentence Diagramming Trinn 6 Bullet 1
    Teach Sentence Diagramming Trinn 6 Bullet 1
  • Du kan ha elever som representerer ord som hører sammen, for eksempel preposisjonsfraser, kobler armer for å vise sammenhenger på en fysisk måte.

    Teach Setning Diagramming Trinn 6 Bullet 2
    Teach Setning Diagramming Trinn 6 Bullet 2
Lær setningsdiagrammer Trinn 7
Lær setningsdiagrammer Trinn 7

Trinn 2. Prøv morsomme grammatikkspill, for eksempel Mad Libs i klasserommet

Skriv en historie, utelat viktige ord. La deretter elevene fylle ut talen ved skrivebordet uten å la dem se hele historien. De tomme mellomrommene i historien din bør ha navnet på en tale, for eksempel et substantiv eller verb, i det tomme feltet, slik at elevene vet hva slags ord de skal bruke for å fylle ut hullet.

Oppfordre noen få elever til å lese historiene sine, noe som vil være dumt siden de ikke fikk sett originalteksten først. Selv om dette ikke lærer diagrammer, hjelper det barna å lære tale

Lær setningsdiagrammer Trinn 8
Lær setningsdiagrammer Trinn 8

Trinn 3. Bruk notatkort

Alternativt kan du skrive like mange verb, substantiver og modifikatorer (for eksempel preposisjonsfraser) på kort. Del ut en til hvert barn. La barna vandre rundt i rommet til de finner to andre mennesker, slik at hver gruppe har et substantiv, verb og modifikator. La barna deretter danne kortene sine til setninger.

I et annet spill, la barna danne grupper. Gi hver gruppe en pose med ord skrevet ut på notatkort. Få dem til å sortere notatkortene i taledeler innen en viss tidsgrense. Laget som får mest korrekt i denne perioden vinner spillet

Trinn 4. Hold undervisningsmetoden morsom og interessant

Når du underviser i diagrammer, prøv å gjøre det lett og morsomt å holde det mer interessant. Ikke vær redd for å endre undervisningsteknikken din slik at den appellerer til et større utvalg studenter. Alle lærer annerledes, så å endre tilnærmingen din vil hjelpe flere studenter å forstå materialet.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: