4 måter å få det du vil uten å være irriterende

Innholdsfortegnelse:

4 måter å få det du vil uten å være irriterende
4 måter å få det du vil uten å være irriterende

Video: 4 måter å få det du vil uten å være irriterende

Video: 4 måter å få det du vil uten å være irriterende
Video: 5 tips til å bli bedre til å snakke norsk! 2024, Mars
Anonim

Har du noen gang vært i en situasjon hvor du ønsket noe, men ikke kunne få det? Eller kanskje du ventet på svar fra noen og ikke ønsket å bli irriterende? Det er viktig å kommunisere med klarhet og respekt for å unngå å irritere andre. Selv om det kan kreve litt overtalelse å få det du ønsker, vil du bli sett på som mindre irriterende når du setter grenser og identifiserer alle tilgjengelige alternativer.

Trinn

Metode 1 av 4: Kommunisere hva du vil

Få det du vil uten å være irriterende Trinn 1
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 1

Trinn 1. Vær høflig

Enten du kommuniserer personlig, over telefon, via tekst eller via e -post, er det viktig å være høflig. Hvis du ønsker eller trenger noe fra noen, er det spesielt viktig å være respektfull. Det kan være at du ber dem om en tjeneste, og det er ikke sikkert de trenger å respektere den.

Det er mindre sannsynlig at folk ser på deg som irriterende hvis du virkelig er høflig, respektfull og vennlig

Få det du vil uten å være irriterende Trinn 2
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 2

Trinn 2. Vær tydelig og konsis

Det kan være vanskelig for noen å forstå hva du vil hvis du er indirekte, uklar eller ber om for mange ting samtidig. Før du snakker med noen personlig, eller via telefon, tekst eller e -post, må du være tydelig på hva du vil og hvorfor.

  • Vurder å skrive et utkast til e -post og gjennomgå det nøye før du sender. Det samme gjelder teksting eller annen skriftlig kommunikasjon.
  • Organiser tankene dine i punkter. Lag en pro og con liste over hva du vil ha og hvorfor før du diskuterer det med noen andre.
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 3
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 3

Trinn 3. Vær tålmodig

Dette er nøkkelen for å unngå å være irriterende. Du kan føle deg utålmodig og ønsker svar umiddelbart, men dette er kanskje ikke gjennomførbart. Det er viktig å lære at du ikke kan forvente øyeblikkelig tilfredsstillelse. Noen kan ha andre ting de må gjøre, eller andre alternativer å vurdere. Og dette kan være det samme for deg hvis rollene ble snudd.

  • Distraher deg selv med noe annet for å holde tankene dine unna det du ønsker.
  • Bruk positiv tenkning. I stedet for å bli irritert over noens oppførsel eller mangel på respons, tenk på de gode tingene som skjer i dag.
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 4
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 4

Trinn 4. Identifiser de beste måtene å kommunisere med noen

Ikke anta at måten du kommuniserer på er den samme for alle. Noen mennesker kommuniserer bare med venner via tekst. Andre foretrekker å ringe. Og noen medarbeidere chatter bare via e-postmeldinger. Finn ut hvilke kommunikasjonsmåter som fungerer best for den personen.

I stedet for å anta at andre mennesker svarer på samme måte som deg, spør dem hva som kan være de beste og verste måtene å be om noe fra dem. Lytt nøye til hva de sier, og følg det

Spør en servitør ut trinn 10
Spør en servitør ut trinn 10

Trinn 5. Legg merke til tegn på at du irriterer personen

Den andre personen kan sende deg bevisstløse (eller forsettlige) tegn på at du irriterer dem. Hvis du ser at du går på nervene deres, ikke spør "Er jeg irriterende?" Bare rolig tilbake med noe som: "Ikke noe problem, vi kan snakke om dette senere."

Noen tegn som kan indikere at du irriterer noen inkluderer: uoppmerksomhet, prøver å avslutte samtalen raskt, gir vage svar, ikke får øyekontakt, gir mange unnskyldninger, gir skarpe svar

Metode 2 av 4: Få andre til å gi deg det du vil

Få det du vil uten å være irriterende Trinn 5
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 5

Trinn 1. Vis hvordan det du vil komme andre til gode, ikke bare deg

Noen ganger må du overtale noen til å forstå hvordan det du ønsker kan være nyttig for andre mennesker også. Avhengig av hva du vil, tenk på måter du kan overbevise noen om at dette er verdt for andre mennesker.

For eksempel, hvis du er interessert i å skaffe deg et kjæledyr, og foreldrene dine (eller betydelige andre) ikke er overbevist om at det er en god idé, bør du vurdere å snakke med dem om hvordan kjæledyr kan være gode følelsesmessige støtter når de føler seg nede, og kjæledyr kan hjelpe familien til å takle stress bedre

Få det du vil uten å være irriterende Trinn 6
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 6

Trinn 2. Gjør situasjonen til en vinn-vinn for begge mennesker

Hvis du vil ha noe, er det noen ganger viktig å forhandle hvordan du får det til. De fleste vil hjelpe deg med å få det du vil hvis det er noe du kan gjøre i retur. Finn ut om det er en måte å få det du vil ha til å virke mer attraktivt enn irriterende.

  • Fokuser på det positive eller fordelene ved å få det du søker.
  • Demonstrer måter at dette også kan være til fordel for personen du søker det fra.
  • Finn måter å gå på kompromiss ved å spørre hva du kan gjøre for å hjelpe dem i retur.
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 7
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 7

Trinn 3. Gjør personen en tjeneste, så de skylder deg en i retur

Noen er mindre sannsynlig å se deg som irriterende hvis du tidligere har vist at du har vært nyttig i stedet for trengende. Ikke bare det, men hvis du gjør noe for noen, vil de sannsynligvis føle at de burde gjøre noe hyggelig for deg i retur, selv om det ikke er relatert til det du gjorde for dem. Ved å gi og gjøre tjenester for andre, er du med på å skape en sosial balanse mellom å gi og å ta.

For eksempel, hvis du låner din kollega bilen din mens hun er i butikken, vil hun sannsynligvis hjelpe deg med prosjektfristen neste uke

Metode 3 av 4: Å ha grenser for å unngå å være irriterende

Få det du vil uten å være irriterende Trinn 8
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 8

Trinn 1. Gi tid til et svar

Du er en travel person og det samme er alle andre. Sørg for at du gir noen tid til å svare. Avhengig av konteksten for hva du trenger, vær realistisk om hva som er vanlig etikette hvis du snakker med vennen din, din medarbeider, din klassekamerat eller sjefen din.

  • Tillat telefonsamtaler i 24 til 48 timer.
  • La det gå fire til åtte timer før teksten returneres, avhengig av behovet. Gi mer tid hvis du vanligvis ikke sender tekst med denne personen.
  • Tillat åtte timer eller mer hvis du snakket med noen personlig, og vil følge opp etter å ha diskutert forespørselen din. Du kan få det mest direkte svaret hvis du spør om noe personlig, men aldri forvent et øyeblikkelig svar.
  • Hvis noen fortalte deg at de ville få svar om noen dager, ikke spør dem neste morgen eller noen timer fra nå. Følg instruksjonene deres og vent to til tre dager.
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 9
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 9

Trinn 2. Respekter deres plass og personvern

Å respektere noens tid og personlige rom er nøkkelen for å unngå å være irriterende. Hvis du ber om noe fra en venn, kan tilnærmingen din være annerledes enn fra en klassekamerat, kollega eller medarbeider. Men uansett om du kjenner dem godt eller ikke, lytt til hvordan de nærmer seg situasjonen, og hva du ber om.

  • Hvis noen sier at de trenger tid eller plass, ta et skritt tilbake og gi dem den tiden eller plassen. Kom tilbake senere når de er klare til å diskutere hva du vil.
  • Hvis du ringer, sender en e -post eller sender en e -post utenfor skolen eller normal åpningstid, må du være oppmerksom på at denne personen ikke kan svare. Dette er "etter timer", så gi dem litt tid og plass. De har også ting å gjøre.
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 10
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 10

Trinn 3. Unngå å spørre gjentatte ganger på kort tid

Hvis du ber om noe gjentatte ganger i løpet av noen timer eller noen dager, kan dette være en stor kilde til irritasjon for personen i mottakerenden.

  • Ingen liker å bli grevling eller nagged inn i et svar.
  • Utholdenhet kan være nyttig for å få det du vil, men det må gjøres med respekt, høflighet og strategi.

Metode 4 av 4: Finne og mestre alternative utfall

Unngå å falle for din tidligere kjæreste Trinn 4
Unngå å falle for din tidligere kjæreste Trinn 4

Trinn 1. Godta svaret deres med nåde

Hvis personen ikke godtar forespørselen din, takker han for omtanken og fortsetter. Å prøve å rasjonalisere med personen, tigge, bønnfalle eller fornærme dem er ikke passende svar, og vil irritere eller til og med irritere personen, noe som gjør det mindre sannsynlig at de vil hjelpe deg i fremtiden. Godta at svaret var "Nei", og gå videre til plan B.

Få det du vil uten å være irriterende Trinn 11
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 11

Trinn 2. Identifiser tilgjengelige alternativer

Hvis du vil ha noe, må du finne ut om det er andre måter å få det du vil ha. Kom med en plan A, plan B og plan C. Tenk på om det er måter å få det du vil uten å stole på noen du irriterer.

Før du oppsøker noen for å få det du vil, tenk på hva du vil, og hvordan du kan få det. Ikke skynd deg å stole på at noen andre gir deg det du trenger

Få det du vil uten å være irriterende Trinn 12
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 12

Trinn 3. Snakk med venner eller noen du stoler på for å få råd

Søk råd fra noen du stoler på for å hjelpe deg med å finne løsninger. De kan hjelpe til med å identifisere ting du kan gjøre som er irriterende. Unngå å være defensiv ved å lytte til det de har sagt i stedet for å reagere umiddelbart.

  • Unngå sladder eller ryggstikk. Å få det du vil, bør gjøres på en selvsikker måte, i stedet for å være passiv-aggressiv. Andres oppførsel kan irritere deg, men det er viktig å være moden om hvordan du håndterer deg selv.
  • Sørg for at du snakker med noen du stoler på eller med vennene dine i et privat rom.
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 13
Få det du vil uten å være irriterende Trinn 13

Trinn 4. Reduser stress og angst

Hvis du venter på å høre fra noen eller må vente på å få det du vil, kan du finne måter å lindre angst, nervøsitet eller stress på. Du kan irritere noen fordi du har problemer med å kontrollere angsten din. Vurder disse måtene for å redusere angst og stress:

  • Distrahere deg selv med noe positivt som tar tankene dine fra saken. Se en kort video eller TV -episode. Spill et kort spill.
  • Kom i gang. Gå ut av der du sitter, og gå rundt. Gå ut og ta en spasertur. Strekk musklene. Gå til treningsstudioet.
  • Chat med noen om noe annet. Hold samtalen lett og positiv. Samhandle med en venn eller noen du stoler på.
  • Rengjør eller gjør små gjøremål. Lag en huskeliste for fremtidig arbeid eller kommende arrangementer. Få med deg små oppgaver som må utføres.

Tips

  • Stol på instinktene dine. Hvis du føler at noen er irritert over det du gjør eller sier. Vær villig til å beklage all respekt.
  • Økt angst kan føre til at du er irriterende overfor andre. Lær å kjenne igjen dine egne triggere når du håndterer stressende situasjoner eller vanskelige mennesker.

Anbefalt: