4 måter å lære kjemi på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å lære kjemi på
4 måter å lære kjemi på

Video: 4 måter å lære kjemi på

Video: 4 måter å lære kjemi på
Video: How to Write Lesson Plans for Your Preschool Classroom 2024, Mars
Anonim

Kjemi kan være et vanskelig emne å lære, spesielt hvis du ikke skal studere denne kompliserte vitenskapen på riktig måte. Selv om det ikke er noen hemmelige snarveier for å mestre kjemi over natten, kan du gjøre det lettere ved å studere den riktige måten. Når du vet de beste måtene å bruke studietiden og forberede deg på leksjoner, kan du fokusere på å forstå konseptene bedre.

Trinn

Metode 1 av 4: Forberedelse for kjemi

Lær kjemi Trinn 1
Lær kjemi Trinn 1

Trinn 1. Puss opp matematikken din

Det kommer til å være en rekke formler og ligninger du må løse for å lære kjemi. Hvis du ikke kan huske hvordan du løser logger eller kvadratiske ligninger, er det en god idé å gå gjennom noen algebraproblemer. De vil hjelpe deg med å gjøre lignende problemer i kjemioppgavene dine. Noen av kampkonseptene du bør gjøre deg kjent med inkluderer:

  • Algebraiske ligninger (skrive og løse dem)
  • Eksponenter
  • Negative tall
  • Vitenskapelig notasjon
  • Brøk
  • Logaritmer
Lær kjemi Trinn 2
Lær kjemi Trinn 2

Trinn 2. Lær å lese og forstå det periodiske bordet og dets trender

Å lære elementene er avgjørende for å lykkes i kjemi. Akkurat som du ville slite med matte hvis du ikke kjente forskjellen mellom tall, er det viktig å lære å lese og forstå hva som er på det periodiske bordet. Du må også forstå hvordan trendene i det periodiske systemet fungerer for å lære mer komplekse begreper innen kjemi. Noen viktige trender å lære om inkluderer:

  • Elektronegativitet
  • Ioniseringsenergi
  • Atomradius
  • Elektron affinitet
Lær kjemi Trinn 3
Lær kjemi Trinn 3

Trinn 3. Studer alle kjernekonseptene og lær hvordan du løser problemer trinn for trinn

Dette ville begynne med å forstå det metriske systemet, den vitenskapelige metoden, den kjemiske nomenklaturen og atomstrukturen. Grunnen til at mange mennesker synes kjemi er vanskelig, er at de ikke helt forstår disse grunnleggende begrepene før de prøver å studere mer avanserte fag.

  • Mange av de grunnleggende begrepene om kjemi kan læres gjennom universitetsnettsteder som tilbyr læringsmateriell gratis.
  • Du kan også finne nyttige guidebøker, for eksempel SparkNotes eller "For Dummies" -bøkene, i din lokale bokhandel.
  • Skriv ut begreper for hånd. Studier har vist at når du skriver for hånd, er det mer sannsynlig at du husker begrepene.
Lær kjemi Trinn 4
Lær kjemi Trinn 4

Trinn 4. Lag flashcards

Hver gang du lærer et nytt ord eller konsept, lag et flashkort for det. Dette er flott for det periodiske systemet, så vel som mange andre prinsipper. Gå gjennom kortene flere ganger i uken for å holde informasjonen frisk i tankene dine.

Lær kjemi Trinn 5
Lær kjemi Trinn 5

Trinn 5. Lær mnemoniske memoreringsteknikker

Prøv å tenke på hvert element som et annet symbol, for eksempel et eple eller en fotball. Det kan være alt du kan tenke deg når du tenker på elementet. Det kan virke kontraintuitivt, men ved å skape sterke assosiasjoner vil du ha lettere for å huske informasjon.

Lær kjemi Trinn 6
Lær kjemi Trinn 6

Trinn 6. Tenk tre dimensjonalt

Bruk visuelle hjelpemidler for å forstå tekstene. Du er opplært til å lese læreboka med 2D -tegninger av molekyler, men husk at kjemi er i 3D -verdenen. Bruk en 3D -modell eller tren tankene dine til å forestille deg hvilken som helst molekylær struktur i 3D.

University of Liverpool driver et nettsted kalt ChemTube 3D som har gratis interaktive animasjoner og strukturer for mange kjemi -konsepter. Det vil til og med kjøre på telefonen eller nettbrettet

Metode 2 av 4: Lese lærebøker

Lær kjemi Trinn 7
Lær kjemi Trinn 7

Trinn 1. Velg en kvalitetslærebok som dekker alle viktige konsepter

Ikke gå for en bok fordi det virker som om det er en lettere tekst. Du kan bare føle at du har lært kjemi uten å virkelig forstå de grunnleggende prinsippene. For å finne en god lærebok, ta en titt på noen universitetsbokhandlere og se hvilke tekster professorene foretrekker.

Lær kjemi Trinn 8
Lær kjemi Trinn 8

Trinn 2. Løs tekstspørsmål mens du møter dem

Øv deg på problemløsningsevner ved å løse lærebokproblemer mens du kommer til dem. Disse problemene er satt inn for å styrke din forståelse av teksten. Arbeid problemene til du kan få det riktige svaret og forstå trinnene som førte deg dit.

Lær kjemi Trinn 9
Lær kjemi Trinn 9

Trinn 3. Ikke skum teksten

Du må forstå prinsippene. Hvis noe ikke virker som det skal, ta deg tid til å finne ut av det. Bruk indeksen for å finne svar på ting du ikke forstår.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å finne en lærer eller en venn som er bedre på kjemi for å hjelpe deg. Du kan også spørre læreren din eller professoren. Skriv ned eventuelle spørsmål du tenker på mens du leser læreboken, og spør læreren eller professoren dagen etter

Lær kjemi Trinn 10
Lær kjemi Trinn 10

Trinn 4. Still deg selv spørsmål om formlene

Når du lærer en ny formel, må du stille deg selv spørsmål for å være sikker på at du forstår konseptet. Å huske formlene hjelper deg ikke med å bruke dem ordentlig i laboratoriet eller under eksamener. Still deg selv følgende spørsmål når du lærer en ny formel:

  • Hvilket system eller endring beskriver denne formelen?
  • Hva betyr variablene og hva er enhetene deres? (Enheter kan hjelpe deg med å forstå hva du må gjøre videre.)
  • Når og hvordan skal denne formelen brukes?
  • Hva er betydningen?

Metode 3 av 4: Eksperimentering med laboratorier

Lær kjemi Trinn 11
Lær kjemi Trinn 11

Trinn 1. Tren konseptene

Å få en sjanse til fysisk å lage de abstrakte kjemibegrepene i et laboratorium vil bidra til å bygge en sterkere forståelse. Noen mennesker vil oppleve at de har lettere for å forstå leksjonen når de gjør det i stedet for å lese om det.

Lær kjemi Trinn 12
Lær kjemi Trinn 12

Trinn 2. Prøv å se koblinger mellom laboratoriestudier og innhold i lesingen og teksten

Hvis du tar en klasse, er laboratoriene designet for å støtte dine nåværende leksjoner og forelesninger. Vær nøye med pre-lab og post-lab oppgaver, da du sannsynligvis vil støte på informasjonen om en eksamen.

Lær kjemi Trinn 13
Lær kjemi Trinn 13

Trinn 3. Øv på vitenskapelige metoder

Kjemi er til syvende og sist en vitenskap utført i et laboratorium. Benytt anledningen til å lære praktisk ved å eksperimentere. Det vil gi deg en sjanse til å pusse opp kunnskapen din om målinger og ligninger. Det kan til og med være morsomt.

Metode 4 av 4: Utvikle gode studievaner

Lær kjemi Trinn 14
Lær kjemi Trinn 14

Trinn 1. Studer i minst en time hver dag

Gjennomgang av materialet ditt daglig vil bidra til å befeste kunnskapen din. Å studere kortere tid hver dag i en uke vil gi deg bedre resultater enn å studere hele dagen før en test.

  • Akkurat som idrettsutøvere utøver sporten hver dag for å bli bedre, må du gjøre det samme for å lære og bli bedre på kjemi.
  • Kjemikonsepter bygger på hverandre, så hvis du ikke helt forstår et konsept, forstår du ikke andre konsepter som bygger på det konseptet.
Lær kjemi Trinn 15
Lær kjemi Trinn 15

Trinn 2. Fullfør alle de tildelte leksene

Leksene for kjemi -klassen er avgjørende for å hjelpe deg med å lære konseptene og bestå eksamen, og det kan også utgjøre en stor del av din samlede karakter. Hvis du ikke fullfører leksene, vil du mest sannsynlig slite med å forstå konseptene, og du kan også mislykkes i eksamen. Sørg for å fullføre og sende inn alle tildelte lekser i tide.

Hvis du ikke forstår hvordan du gjør leksene, må du avtale et møte med professoren din i kontortiden for å få hjelp

Lær kjemi Trinn 16
Lær kjemi Trinn 16

Trinn 3. Delta på hver klasse

Selv om oppmøte kan virke valgfritt på et kjemikurs på høyskolenivå, vil det å hoppe over én klasse sette deg bak og påvirke din evne til å forstå konseptene. Sørg for at du deltar på hver time og ikke hopper over en time med mindre det er en faktisk nødssituasjon eller du er for syk til å delta.

  • Hvis du må gå glipp av en time, må du avtale å få notatene fra noen som var til stede den dagen. Bytt tall eller e -postadresser med et par klassekamerater tidlig i semesteret for å sikre at du vil ha noen å kontakte.
  • Sørg også for å sende en e -post til professoren din for å fortelle dem at du ikke vil være der den dagen. De kan være villige til å la deg ta noen quizer i klassen i kontortiden. Du kan også besøke dem i kontortiden for å stille spørsmål og få ytterligere hjelp om nødvendig.
Lær kjemi Trinn 17
Lær kjemi Trinn 17

Trinn 4. Ta gode notater

Hvis du skriver ned viktig informasjon, kan du huske den. Hvis du tar et kurs, skriver du ned alle viktige konsepter fra et foredrag. Skriv ned sentrale ideer i læreboken din også. Selv om du føler at du vet det, vil det å skrive ned det hjelpe deg med å huske det senere.

Lær kjemi Trinn 18
Lær kjemi Trinn 18

Trinn 5. Arbeid med en studievenn

To hoder er bedre enn ett. Læring er mye lettere når du har noen som tar turen med deg. Hvis du noen gang sliter med en leksjon, kan de hjelpe deg med å forstå det ved å forklare hvordan de fant ut det. På samme måte kan du forsterke din egen kunnskap ved å forklare konsepter for dem.

Lær kjemi Trinn 19
Lær kjemi Trinn 19

Trinn 6. Snakk med professoren din

Læreren eller professoren din vil ha kontortid. Besøk dem og still spørsmål om elementer i materialet du ikke forstår. Lærere gir gjerne elevene litt ekstra hjelp hvis de spør. Bare ikke still spørsmålet ditt klokken 22.45 kvelden før eksamen og forvent svar.

Professoren din kan også gi deg en kopi av en gammel eksamen å se på. Dette vil hjelpe deg med å finne ut hvilken type spørsmål du kan se på eksamenene dine, men det vil ikke fortelle deg nøyaktig hvilke spesifikke spørsmål du må svare på

Tips

  • Ikke stress over feilene dine. De er bare en del av læringsprosessen. Alle lager dem.
  • Planlegg å studere opptil 15 timer i uken hvis du tar en kjemiundervisning.
  • Hvil! Å lære kjemi krever mye tenking. Sørg for å ha en god natts søvn før du tar fatt på studiene.
  • Når du tar en eksamen, start med spørsmålene som er verdt flest poeng, og gi deg selv litt ekstra tid til å jobbe med disse spørsmålene.

Anbefalt: