Slik spør du om neste trinn i intervjuprosessene: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik spør du om neste trinn i intervjuprosessene: 10 trinn
Slik spør du om neste trinn i intervjuprosessene: 10 trinn

Video: Slik spør du om neste trinn i intervjuprosessene: 10 trinn

Video: Slik spør du om neste trinn i intervjuprosessene: 10 trinn
Video: How To Calculate Your Mortgage Payment 2024, Mars
Anonim

Ansettelsesprosessen kan være provoserende, så ikke nøl med å spørre om hva som kommer videre. Å vite hva du kan forvente etter intervjuet ditt, kan gi deg mer innsikt i bedriftskulturen og gi deg en pekepinn om hvorvidt de vurderer andre for stillingen. Ideelt sett bør du spørre om de neste trinnene i prosessen på slutten av intervjuet. Men hvis du har glemt eller ikke fått et klart svar, er det et passende alternativ å ringe eller sende dem en e -post etterpå.

Trinn

Metode 1 av 2: Avslutte intervjuet

Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 1
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 1

Trinn 1. Spør om ansettelsesprosessen

Det er vanlig at arbeidsgivere spør deg om du har spørsmål om jobben eller prosessen, men det er ikke sikkert de alltid spør. Å spørre direkte om neste trinn vil vise initiativ og at du er spent på jobben.

  • Spør: "Hva skjer etter intervjuet i ansettelsesprosessen?" eller "Når forventer du å ta en avgjørelse?"
  • Avhengig av type arbeid, kan de fortelle deg at de skal sjekke referansene dine eller holde en ny runde med intervjuer.
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 2
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 2

Trinn 2. Spør om det er noe du må gjøre før de gir et tilbud

Dette vil hjelpe deg med å informere en foreløpig ansettelsestidslinje og viser intervjueren at du er ivrig og villig til å gjøre det som er nødvendig for å få jobben. Avhengig av arbeidet må du kanskje få fingeravtrykk, sende inn en bakgrunnskontroll eller ta en vurderingstest.

Spør: "Er det noe jeg må gjøre før du gir et tilbud?" eller "Trenger du noen dokumenter fra meg?"

Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 3
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 3

Trinn 3. Be om å få vite når du kan forvente å høre fra dem

Å spørre om tidslinjen for ansettelsesprosessen vil hjelpe deg med å planlegge for den nærmeste fremtiden. Det vil også gi deg en ide om når du bør ringe en oppfølging hvis den dagen går forbi uten å høre fra dem.

Spør: "Når kan jeg forvente å høre fra deg?" eller "Hvilke dager vil du holde den andre intervjurunden?"

Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 4
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 4

Trinn 4. Sett opp et kontaktpunkt

Et kontaktpunkt er noen du kan ringe for å spørre om søknadstatusen din. Ofte vil det være personen som intervjuet deg, men ikke anta at det alltid er tilfelle.

  • Spør: "Hvem kan jeg kontakte om ansettelsesprosessen?" eller "Bør jeg kontakte deg eller noen andre hvis jeg har spørsmål fremover?"
  • Be om visittkortet deres, hvis det er mulig, slik at du har riktig stavemåte for navn og e -postadresse.
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 5
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 5

Trinn 5. Avklar om du skal ringe eller sende dem en e -post for å følge opp

Din potensielle arbeidsgiver kan ha en million ting som skjer, så det er viktig å respektere deres grenser og preferanser-du vil ikke at telefonsamtalen skal forstyrre dagen deres! Det er mer respektfullt å spørre hvordan du skal kontakte dem i stedet for å anta at det som fungerer for deg, også vil fungere for dem.

  • Spør: "Hvordan foretrekker du at jeg tar kontakt med deg?" eller "Foretrekker de at jeg sender e -post eller ringer dem?"
  • Hvis de har gitt deg et visittkort, krysser du av foretrukket kontaktinformasjon, slik at du ikke glemmer det.
  • Hvis mulig, spør hva en god tid å ringe ville være.
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 6
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 6

Trinn 6. Gjenta din interesse for jobben

Å la intervjueren få vite hvor begeistret du er for muligheten, vil vise lidenskap og driv. Hold det enkelt, fordi det kan være uønsket å kaste for mye.

For eksempel kan du si: "Diskusjonen vår har gjort meg spent på arbeidet, og jeg vil gjerne bli med på teamet hvis du synes jeg passer godt."

Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 7
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 7

Trinn 7. Takk intervjueren for at du møtte deg

Å vise takknemlighet er et tegn på respekt og vil etterlate et godt inntrykk. Enten intervjuet er personlig eller via telefon eller videochat, er det å takke dem en av de siste tingene du bør si før du forlater eller avslutter samtalen. Bruk fornavnet hvis de har etablert at du kan kalle dem det. Ellers kan du bruke deres fulle navn.

  • Si: "Takk for din tid, Mary, jeg likte diskusjonen vår" eller "Jeg setter pris på at du tok deg tid til å snakke med meg, fru Normet."
  • Hvis de gir deg et håndtrykk, må du ta hånden trygt med et fast (men ikke for fast!) Grep.

Metode 2 av 2: Spør etter intervjuet

Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 8
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 8

Trinn 1. Ring kontaktpunktet ditt 1 eller 2 dager senere via den foretrukne metoden

Hvis intervjueren er ditt kontaktpunkt, kan du kontakte dem en dag eller to senere. Vær oppmerksom på at dette ikke er en formell oppfølgingsforespørsel om statusen til søknaden din. Du bør fortsatt kontakte dem for å spørre om prosessen 1 til 2 uker senere eller når dagen de sa at de ville kontakte deg, har gått.

Si noe sånt som: "God ettermiddag, fru Normet. Jeg likte samtalen vår her om dagen. Jeg er bare nysgjerrig på å vite hva som kommer videre i ansettelsesprosessen din?"

Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 9
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 9

Trinn 2. Send en vennlig e -post med spørsmål om hva du kan forvente

Hvis den potensielle arbeidsgiveren ba deg om å sende en e -post i stedet for å ringe, gjør du det. Send det på et passende tidspunkt mellom 07.00 og 19.00 og skriv i en vennlig semi-formell tone. Bruk en riktig adresse i begynnelsen og en vennlig hilsen på slutten.

“Kjære fru Normet, jeg likte å lære mer om rollen. Det virker som en fantastisk mulighet for meg hvis jeg skulle bli tilbudt stillingen. Jeg har noen flere spørsmål til deg: Hva kan jeg forvente med hensyn til ansettelsesprosessen? Er det noe jeg må gjøre før neste trinn? Ha en flott uke, Tom Lemere”

Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 10
Spør om neste trinn i intervjuprosessene Trinn 10

Trinn 3. Velg et ikke-påtrengende tidspunkt å ringe og spør hva du kan forvente

Ikke ring det første om morgenen eller på slutten av dagen, fordi disse tider kan være ekstremt travle. Hvis intervjueren ga deg et foretrukket vindu for å kontakte dem, må du følge forslaget og ringe i det vinduet. Ellers kan du stole på ledetråder du har samlet om bedriftskulturen under intervjuet.

  • “God ettermiddag, Mary, dette er Tom Lemere. Takk for at du møtte meg her om dagen. Jeg ringer for å spørre hva jeg kan forvente å skje videre i ansettelsesprosessen?
  • For eksempel, hvis det er et avslappet sted med trege morgener og travle ettermiddager, ring i løpet av morgentimene, slik at du ikke avbryter rushtiden deres.

Tips

  • Skriv ned eventuelle spørsmål du har om jobben og arbeidskulturen før intervjuet.
  • Bruk et mykt smil når du snakker i telefon for å få deg til å høres positiv og trygg ut.

Advarsler

  • Ikke ring eller send kontaktpunktet ditt mer enn én gang, fordi det kan virke desperat eller tyde på at du ikke har passende kommunikasjonsstandarder.
  • Unngå å sende en e -post på en uvanlig time om natten som 3:00, fordi de vil se tidsstempelet og kan tro at du har tvilsomme vaner utenfor jobben.

Anbefalt: