Hvordan gjøre en heisplass (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjøre en heisplass (med bilder)
Hvordan gjøre en heisplass (med bilder)

Video: Hvordan gjøre en heisplass (med bilder)

Video: Hvordan gjøre en heisplass (med bilder)
Video: 6.5 - Skalarproduktet, finne vinkel mellom vektorer (R1) 2024, Mars
Anonim

En heisbane er en kort introduksjon du kan gi for å fortelle andre hvem du er og hva du gjør. Det er en fin måte å levere din karrierefortelling og dine fremtidige mål på en overbevisende og engasjerende måte. Heisbaner varer vanligvis bare rundt 30 sekunder, og de kan gi et godt førsteinntrykk på andre mennesker. Når du vil gjøre en heis pitch, bare gi den informasjonen som er nødvendig, slik at du kan vekke den andres interesse. Når du har forberedt deg og trent banen din, kan du være trygg mens du leverer den, slik at du kan knytte kontakter!

Trinn

Del 1 av 3: Skrive en grunnleggende tonehøyde

Gjør en heishøyde trinn 1
Gjør en heishøyde trinn 1

Trinn 1. Introduser deg selv og din bakgrunn

Start tonehøyden din med å hilse på den andre personen og si navnet ditt slik at den andre personen vet hvem du er. Etter å ha presentert deg selv, fortell personen din nåværende jobbtittel eller hva du gjør for å leve. Gi en 1 setning oversikt over hva du jobber med for å utvikle mer troverdighet med den andre personen.

  • For eksempel kan du si, “Hei, jeg heter John Doe, og jeg er en salgsrepresentant. Jeg jobber daglig med kunder for å se hva de trenger mest.”
  • Hvis du ikke har en jobb for tiden, fortell dem hvor du gikk på skolen eller den siste stillingen du hadde. For eksempel kan du si, "Hei, jeg heter Jane Doe og jeg gikk på UCLA for forretningsledelse."
Gjør en heishøyde Trinn 2
Gjør en heishøyde Trinn 2

Trinn 2. Forklar tjenesten du gir i 1 setning hvis du er en liten bedrift

Fortell den andre personen om tjenesten du tilbyr eller produktet du selger. Unngå å bruke sjargong eller ord som kan forvirre den andre personen siden det vil ødelegge strømmen av tonehøyden din. Nevn eventuelle prestasjoner du måtte ha hatt, slik at personen forstår nøyaktig hva du gjør.

  • For eksempel kan du si: "Mitt firma hjelper til med å gjøre uavhengige forhandlere synlige på den første siden når de blir søkt på nettet."
  • Du kan også beskrive et produkt med en setning som: "Jeg har utviklet programvare som hjelper deg å møte andre mennesker basert på dine felles interesser."
  • Hvis du ikke gir en bedrift eller et produkt, kan du hoppe over dette.
Gjør en heishøyde Trinn 3
Gjør en heishøyde Trinn 3

Trinn 3. Fortell den andre personen hvorfor du vil få kontakt med dem

Nevn hva du vet om den andre personen, om noe, og hvorfor du tror at du eller din bedrift ville være gunstig for dem. Vær snill gjennom banen og gi detaljerte eksempler på hva du har å tilby.

  • Du kan si noe sånt som: "Jeg har fulgt firmaet ditt i noen år og elsket alt du har lagt ut. Vi kan hjelpe til med å rebrandere nettstedet ditt for å tiltrekke mer trafikk og inntekt i løpet av få uker.”
  • Du kan også prøve, “Jeg har sett hva du har gjort, og jeg er fascinert av hvordan du administrerer arbeidsflyten din. Jeg har vært oppgavebehandling i 3 år og ville være en stor fordel for teamet.”
  • Vær helt ekte med den andre personen, slik at du ikke blir fanget av en løgn hvis de stiller spørsmål.

Tips:

Den samme heisbanen fungerer kanskje ikke for alle du møter. Sørg for å skreddersy banen din til personens interesser og bakgrunn hvis du kan.

Gjør en heishøyde trinn 4
Gjør en heishøyde trinn 4

Trinn 4. Be om noe spesifikt på slutten av banen

Nær slutten av banen din, fortell den andre personen det spesifikke målet du vil at de skal hjelpe deg med. Dette kan være å be om praksisplass, be om et møte eller tilby dem tjenesten din i en prøveperiode. Still dem spørsmålet og vent på svaret deres for å se om de kan hjelpe deg.

  • For eksempel kan du si: "Jeg leter nå etter en sommerpraksis og vil gjerne jobbe med deg. Hva slags sommerprogrammer har du å tilby?”
  • Du kan også prøve, “Jeg setter pris på å lære av deg for å forbedre mine ferdigheter. Vil du ta en kaffe og diskutere det å være mentor for meg?”
  • Prøv å stille et åpent spørsmål som ikke kan besvares med et "ja" eller "nei" svar. På den måten får du den andre til å snakke og få mer kontakt med deg.
Gjør en heishøyde Trinn 5
Gjør en heishøyde Trinn 5

Trinn 5. Takk dem for deres tid uansett utfall

Gi personen tid til å svare på tonehøyden din for å se om de vil fortsette å ha en diskusjon. Enten de sier ja eller nei, si takk for muligheten og for at du lyttet til deg. Fortell dem at de kan kontakte deg hvis de har flere spørsmål du kan svare på.

  • Du kan si noe sånt som: "Jeg setter pris på at du tok deg tid til å lytte til meg, og jeg håper vi kan holde kontakten."
  • Hvis de gir deg kontaktinformasjon, kan du fortelle dem noe slikt: "Jeg sender deg en e -post senere i dag, slik at vi kan holde kontakten."
  • Vær alltid så snill du kan, selv om banen ikke gikk så bra som du håpet.

Del 2 av 3: Trening på banen

Gjør en heishøyde trinn 6
Gjør en heishøyde trinn 6

Trinn 1. Tonehøyden er 30 sekunder eller mindre

Heisplasser er ment å vekke interessen til personen du snakker med på kort tid. Start en timer på telefonen og øv deg på å gi tonehøyden din høyt. Prøv å ikke skynde deg, men ikke snakk for sakte, ellers går du tom for tid. Fortsett å øve på heisbanen din til du naturlig kan fullføre den innen 30 sekunders tidsramme.

Prøv å øve foran et speil, slik at du kan se bevegelsene og kroppsspråket ditt mens du pitcher

Gjør en heishøyde trinn 7
Gjør en heishøyde trinn 7

Trinn 2. Registrer tonehøyden for å se hvordan det høres ut

14. oktober 2020. Sett opp en telefon eller et kamera for å ta opp video og lyd for heisbanen din. Øv tonehøyden flere ganger, og se deretter på videoen for å se hvordan du ser ut og høres ut. Hvis du sliter med noen deler av banen din, kan du prøve å revidere den delen slik at du kan levere den tydelig.

Hvis du ikke enkelt kan ta opp video, kan du bare ta opp lyden mens du trener foran et speil

Gjør en heishøyde trinn 8
Gjør en heishøyde trinn 8

Trinn 3. Unngå å si fillerord under tonehøyden

Ord som "um", "uh" eller "like" legger ikke til noe i tonehøyden din og får deg til å høres mindre selvsikker ut. Når du spiller inn deg selv, legg merke til hvor mange ganger du bruker et fillerord, og prøv å kutte det neste gang du spiller. I stedet for å bruke fillerord, ta et sekund til å være stille og samle tankene dine før du fortsetter.

Gjør en heishøyde trinn 9
Gjør en heishøyde trinn 9

Trinn 4. Gi din pitch til venner eller familie for tilbakemelding

Be venner og familie i nærheten om å lytte til tonehøyden din og gi deg ærlige tilbakemeldinger. Snakk med dem etter tonehøyden din for å se om noe var forvirrende for dem, eller om de tror at noen områder kan forbedres. Ta tilbakemeldingene deres og gjør eventuelle endringer du trenger for banen din.

Tips:

Hvis du er bekymret for at venner og familie ikke vil fortelle deg at noe er galt med tonehøyden din, kan du be en professor eller fremmed om å lytte til deg.

Gjør en heishøyde Trinn 10
Gjør en heishøyde Trinn 10

Trinn 5. Prøv å øve talen din på forskjellige lengder

Siden du ikke alltid vil ha like lang tid når du pitcher, kan du prøve å kondensere den ned til 10-15 sekunder i stedet. Behold den viktigste informasjonen, for eksempel hvem du er og hva du kan tilby den andre personen. Still dem et spørsmål for å måle interessen og fange oppmerksomheten.

For eksempel kan du si, "Hei, jeg heter Jane Doe og jeg er en markedsføringsspesialist. Har du noen gang søkt etter noe på nettet og ikke funnet det? " På den måten kan de svare på spørsmålet og fortsette samtalen hvis de vil

Gjør en heishøyde Trinn 11
Gjør en heishøyde Trinn 11

Trinn 6. Øv på å gi pitch mens du kjører heis

Hvis du virkelig vil øve timingen din, kan du gå til en bygning som har heis og kjøre den fra bunnen til toppetasjen. Øv på å gi banen din før dørene på heisen åpner igjen. Når du perfeksjonerer banen din, kan du prøve å stoppe på forskjellige etasjer for å fullføre banen raskere.

  • Du trenger ikke trene i en ekte heis hvis du ikke vil.
  • Øv mens du er alene i heisen i stedet for når den er fylt med andre mennesker.

Del 3 av 3: Engasjere den andre personen

Gjør en heishøyde Trinn 12
Gjør en heishøyde Trinn 12

Trinn 1. Smil for å vise at du er interessert i dem

Smilende hjelper deg til å virke mer tilgjengelig og trygg, slik at andre er mer sannsynlig å lytte til deg. Smil gjennom hele banen og spesielt når du presenterer deg selv. Ikke tving et smil gjennom hele banen, eller det kan virke unaturlig.

Smilende gjør også at stemmen din høres hyggeligere ut

Gjør en heishøyde Trinn 13
Gjør en heishøyde Trinn 13

Trinn 2. Bruk åpent kroppsspråk for å virke mer innbydende

Hold armene ved siden av deg og unngå å krysse dem, ellers ser du ut til å stenge deg selv. Stå med ryggen rett og skuldrene avslappet for å opprettholde god holdning. Se rett frem fremfor ned på gulvet, så du ser trygg ut.

Advarsel:

Unngå å tulle og røre ansiktet eller håret så mye du kan, ellers vil den andre personen se at du er nervøs mens du slår.

Gjør en heishøyde Trinn 14
Gjør en heishøyde Trinn 14

Trinn 3. Få øyekontakt med personen du tar kontakt med

Se på den andre personen direkte i øynene, slik at du kan få en forbindelse med dem. Ikke stir for lenge, ellers kan det bli ubehagelig. Å opprettholde øyekontakt vil hjelpe den andre personen til å vite at du virkelig er interessert i dem.

Hvis du pitcher til flere mennesker samtidig, må du ha øyekontakt med hver av dem

Gjør en heishøyde Trinn 15
Gjør en heishøyde Trinn 15

Trinn 4. Vær forberedt på å svare på oppfølgingsspørsmål

Den andre personen kan stille deg spørsmål om deg selv eller virksomheten din etter at du har lagt dem, så sørg for at du er kjent med viktig informasjon, for eksempel antall kunder du jobber med eller hvor lenge du har vært i virksomhet. Svar ærlig på alle spørsmålene slik at du kan utvikle et godt repertoar med den andre personen.

Hvis du ikke klarer å svare på grunnleggende spørsmål, kan tonehøyden din virke for innøvd, og du kan virke uinformert

Gjør en heishøyde Trinn 16
Gjør en heishøyde Trinn 16

Trinn 5. Gi ut kontaktinformasjon hvis de er interessert i banen din

Hvis banen gikk bra, se om den andre personen ønsker å bytte visittkort, slik at du kan nå ut til hverandre. Prøv å planlegge et tidspunkt hvor du kan ha en mer formell samtale eller et møte for å fortsette diskusjonene. Prøv å følge opp innen 24 timer for å etterlate et varig inntrykk.

Hvis du og den andre personen faktisk kjører en heis og kommer ut i samme etasje, kan du se om de vil fortsette samtalene

Gjør en heishøyde Trinn 17
Gjør en heishøyde Trinn 17

Trinn 6. Se på den andre personens kroppsspråk for å se om de er interessert

Vær oppmerksom på hvordan den andre personen opptrer under tonehøyden din. Hvis de opprettholder øyekontakt og er åpne, kan de bli fascinert av det du sier. Hvis de virker distrahert, har armene krysset eller ignorerer deg, pakk opp banen og takke dem for tiden din.

  • Vær alltid snill selv om de ikke virker interessert i stedet for å bli motløs.
  • Prøv å stille et oppfølgingsspørsmål til banen din for å se om de svarer. Det verste de kan gjøre er å si nei.

Tips

  • Sørg alltid for at heisplassen din er relevant for personen du snakker med eller jobben du søker til.
  • Selv om folk ikke reagerer på hvordan du vil ha heisbanen din, kan du takke dem for at de lyttet. Fortsett å stille til andre siden alle reagerer annerledes.

Anbefalt: