Hvordan bli IT -sjef (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli IT -sjef (med bilder)
Hvordan bli IT -sjef (med bilder)

Video: Hvordan bli IT -sjef (med bilder)

Video: Hvordan bli IT -sjef (med bilder)
Video: If I Were Cutting the Cord in 2023, Here's Exactly What I Would Do (7 Steps) 2024, Mars
Anonim

En IT -leder (IT) har ansvaret for de ansatte som installerer og vedlikeholder datasystemer, inkludert programvare og trådløse nettverk, for selskaper og organisasjoner. De er involvert i både de tekniske og ledelsesmessige aspektene ved selskapets IT -avdeling. For å bli IT -sjef må du bygge opp datakunnskapene dine ved å ta datatimer på videregående skole. Deretter får du en bachelorgrad i informasjonsteknologi eller ledelse. Du må også ha litt erfaring på området som IT-arbeider på inngangsnivå før du kan gå opp til leder.

Trinn

Del 1 av 3: Arbeide med utdannelsen din

Bli IT -sjef Trinn 1
Bli IT -sjef Trinn 1

Trinn 1. Velg datavalg mens du går på ungdomsskolen

For å forberede deg på en karriere innen IT, bør du lære så mye du kan om datamaskiner. Etter hvert som du bruker mer tid med disse maskinene, begynner du å forstå hvordan de fungerer, hvilke problemer eller feil som ofte får dem til å gå i stykker, og hvordan du reparerer dem.

IT -arbeidere (inkludert ledere) setter opp og overvåker datateknologi som programvare og nettverk. De gjør også rutinemessige diagnostiske kontroller og feilsøker problemer med maskinene. Selv om grunnleggende dataklasser ikke dekker de nøyaktige oppgavene til en IT -arbeider, gir de deg et godt grunnlag å bygge videre på

Bli IT -sjef Trinn 2
Bli IT -sjef Trinn 2

Trinn 2. Demonter en gammel datamaskin og sett den sammen igjen

Kjøp en gammel datamaskin online eller i en lokal brukt elektronikkbutikk. Bruk YouTube-opplæringsprogrammer og andre veiledninger på nettet for å skille det fra hverandre. Sett deretter datamaskinen sammen igjen eller få nye deler for å tilpasse den. Dette er en fin måte å lære hva som får en datamaskin til å krysse av, samt hvordan du fikser den eller får den til å fungere mer effektivt.

  • Du kan også spørre venner og familiemedlemmer om de er villige til å la deg ta en titt på de ødelagte datamaskinene.
  • Hvis du kan, ta fra hverandre både en PC og en Mac for å bli utsatt for de forskjellige typene populære maskiner.
Bli IT -sjef Trinn 3
Bli IT -sjef Trinn 3

Trinn 3. Få bachelor i informasjonsteknologi eller informatikk

I motsetning til noen jobber innen IT, må ledere ha en bachelorgrad for å bli ansatt. Noen høyskoler tilbyr hovedfag for informasjonsteknologi eller ledelse av informasjonsteknologi som forbereder studentene på både forretningsmessige og tekniske aspekter ved IT -karrierer.

Be rådgiveren din om å hjelpe deg med å finne disse skolene, eller se på nettet etter de beste programmene for informasjonsteknologi

Bli IT -sjef Trinn 4
Bli IT -sjef Trinn 4

Trinn 4. Ta også kommunikasjon og ledelse klasser

Datavitenskap eller informasjonsteknologi vil forberede deg til å håndtere den tekniske siden av jobben. Imidlertid vil en stor del av stillingen din spesielt være å kommunisere med dine ansatte og resten av arbeiderne i selskapet for å holde avdelingen din jevn. Disse tilleggskursene kan hjelpe deg med dine taler, ledelse og forretningsledelse.

  • Kommuniser til professorene dine at du er interessert i ledelsessiden av karrierefeltet. De vil hjelpe deg med å melde deg på klassene du trenger for å utvikle ledelse og forretningsledelse.
  • Vurder dobbel hovedfag eller mindrearbeid i ledelse.
Bli IT -sjef Trinn 5
Bli IT -sjef Trinn 5

Trinn 5. Få en praksisplass for å bygge nettverket ditt

Se etter et internship mens du fortsatt er lavere. Søk på praksisplasser som vil avsløre deg for IT -avdelinger i store selskaper. Dette vil gi deg en rekke kontakter som du kan stole på senere for å peke deg i retning av åpne stillinger eller skrive anbefalingsbrev.

Be dine professorer og/eller rådgiver om å hjelpe deg med å finne praksisplasser som vil forbedre dine karrieremuligheter

Bli IT -sjef Trinn 6
Bli IT -sjef Trinn 6

Trinn 6. Finn en teknisk boot camp online eller på et lokalt universitet

Tekniske støvelleirer dekker forskjellige emner, men mange er ment å starte folk i karriere som IT -arbeidere. Noen er designet for nyutdannede, noe som sannsynligvis vil være det beste alternativet for deg. Se etter bootcamps som også legger vekt på IT -ledelse.

Noen oppstartsleirer kan bli tilbudt studenter med lavere inntekt gratis. Søk på nettet etter disse mulighetene

Bli IT -sjef Trinn 7
Bli IT -sjef Trinn 7

Trinn 7. Gå på mastergrad for å forbedre jobbmulighetene

Selv om det ikke er nødvendig med en mastergrad for IT-ledere, kan det hjelpe deg med å få en høyere betalende jobb eller konkurranseposisjon hos et spennende selskap. Se på å få en master of science (MS) i IT -ledelse, eller en master of business administration (MBA) med vekt på datateknologi.

Snakk med din rådgiver om anerkjente masterprogrammer. De kan også anbefale stipender du kan søke om for å betale for graden

Del 2 av 3: Bli sertifisert som IT -arbeider

Bli IT -sjef Trinn 8
Bli IT -sjef Trinn 8

Trinn 1. Begynn med Cisco Certified Network Associate (CCNA) -sertifiseringer

CCNA Routing & Switching -eksamen er en forutsetning for sertifisering. Denne eksamen på lavt nivå vil dekke installasjon og konfigurasjon av nettverksrutere og -brytere, samt hvordan du oppgraderer selskapets nettverk når ny teknologi kommer. Når du har fullført det, kan du velge en karrierekonsentrasjon (ved å ta eksamener på høyere nivå) innen sikkerhet, operatører av tjenester, fjernsamarbeid eller trådløst oppsett.

  • Testen koster $ 325 USD. Du kan ta den på et sertifisert testsenter eller online.
  • IT-arbeidere på inngangsnivå må generelt bli sertifisert for å gjøre nettverksoppsett, datasikkerhet og reparasjon og installasjon av ny datateknologi. Cisco -eksamenene kan komme i gang med denne banen.
Bli IT -sjef Trinn 9
Bli IT -sjef Trinn 9

Trinn 2. Kontroller dine grunnleggende ferdigheter som CompTIA A+ tekniker

Å fullføre denne eksamen viser at du forstår den typiske maskinvaren og programvaren som brukes av selskaper i næringslivet. Det viser også at du kan håndtere flere plattformer, inkludert mobile og tradisjonelle enheter. Se etter opplæringsmateriell og nettkurs på CompTIA -nettstedet.

Denne 90-spørsmål online eksamen koster $ 205 USD

Bli IT -sjef Trinn 10
Bli IT -sjef Trinn 10

Trinn 3. Utvikle nettverkskunnskapene dine med CompTIA Network+ -sertifisering

Bestått denne testen viser arbeidsgivere at du kan designe, konfigurere og feilsøke trådløse nettverk. Dette er en god sertifisering for å komme tidlig i karrieren til å runde ut IT -ferdighetssettet ditt.

Denne online eksamen koster $ 294 USD

Bli IT -sjef Trinn 11
Bli IT -sjef Trinn 11

Trinn 4. Ta online kurs hvis du har råd til dem

Selskapene som produserer disse sertifiseringseksamenene tilbyr også prep -klasser for dem. Disse kan bli dyre, og koster vanligvis minst $ 100 USD per kurs. Du kan også kjøpe studiemateriell og opplæring gjennom elektroniske teknologiske skoler som Udemy.

Mange lavere IT -programmer vil inkludere forberedelse til disse sertifiseringene

Bli IT -sjef Trinn 12
Bli IT -sjef Trinn 12

Trinn 5. Velg selvforberedende bøker og øv spørsmål hvis du har et budsjett

Gå til din lokale bokhandel og bibliotek og søk på nettet for å finne studiebøker og øve eksamener. Sørg for at dette materialet er oppdatert ved å sjekke når det ble publisert. Ikke stol på studiemateriell som er mer enn 1 år gammelt.

Selv om dette vil være billigere, bør du vurdere å vente på å registrere deg til eksamen til du har spart nok til kursene hvis du foretrekker struktur når du lærer

Bli IT -sjef Trinn 13
Bli IT -sjef Trinn 13

Trinn 6. Fortsett å forfølge verdifulle sertifikater på øverste nivå

Det er flere tekniske ferdigheter som er spesielt viktige for IT -ledere, inkludert forståelse av Java -programmeringsspråk, SAP -implementering, databaseadministrasjon, skylagring og Enterprise Resource Planning (ERP) -systemer.

  • Cisco og CompTIA tilbyr en rekke sertifiseringseksamener på øverste nivå. Det er også en god idé å skaffe Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) -sertifiseringer.
  • Du kan sakte budsjettere for disse sertifiseringene etter at du har sikret deg en jobb som IT-arbeider på inngangsnivå.

Del 3 av 3: Flytte opp til Manager

Bli IT -sjef Trinn 14
Bli IT -sjef Trinn 14

Trinn 1. Frivillige dine ferdigheter med en lokal organisasjon for å få erfaring

Ta kontakt med ideelle organisasjoner, skoler eller andre budsjettstrammede institusjoner i nærheten av deg. Se om det er et datateknologiproblem du kan løse. Legg denne erfaringen på CV -en din (på et annet sted enn lønnet jobb) for å vise arbeidsgivere at du har brukt din utdannelse og sertifiseringer i den virkelige verden.

Bli IT -sjef Trinn 15
Bli IT -sjef Trinn 15

Trinn 2. Arbeid som en nyansatt IT-ansatt i 5-6 år

Vanligvis vil du ikke bare kunne hoppe inn som IT -sjef. De fleste bedrifter vil se at du har jobbet innen IT -feltet i flere år før du går videre til en lederrolle. Start med å søke på jobber som IT -spesialist eller IT -støttearbeider.

Bli IT -sjef Trinn 16
Bli IT -sjef Trinn 16

Trinn 3. Be om mer ansvar hos ditt nåværende selskap

Det er mulig at du kan bli leder i din egen avdeling! Snakk med sjefen din om hvordan du legger til administrasjonslignende oppgaver i din nåværende arbeidsmengde. Nevn at du er interessert i å til slutt gå opp til IT -sjef, og se om de tror at du gradvis kan påta deg den rollen. Denne langsomme overgangen lar deg slappe av i din nye posisjon.

Bli en IT -leder Trinn 17
Bli en IT -leder Trinn 17

Trinn 4. Finn IT -lederjobber online hvis du vil bytte selskap

Det er mulig at det ikke vil være avanseringsmuligheter der du jobber nå. Hvis det er tilfelle, gå til Indeed eller LinkedIn for å søke etter åpne stillinger i nærheten av deg. Skriv ned ferdighetene selskapene leter etter og se om du samsvarer med noen oppføringer.

Hvis du har alle unntatt 1 eller 2 av ferdighetene en bestemt oppføring nevner, søk! Din utdannelse, erfaring, følgebrev eller intervju kan skille deg fra resten av pakken

Bli IT -sjef Trinn 18
Bli IT -sjef Trinn 18

Trinn 5. Skriv et CV som viser frem dine teknologiske og ledelsesmessige ferdigheter

Sett dine tekniske ferdigheter og sertifiseringer øverst i CV -en. For jobber du har hatt tidligere, snakk om målbare prestasjoner i stedet for daglige plikter. Skreddersy hvert CV til jobben du søker ved å lese oppføringen nøye. Bruk dokumentet til å understreke at du er akkurat det selskapet trenger.

For eksempel vil et selskap være mindre interessert i å vite at du "hadde tilsyn med nettverksvedlikehold." Si i stedet at du "endret nettverksdiagnostiske protokoller, minimerte feil og reduserte tid til reparasjon med 50% i 2017."

Bli IT -sjef Trinn 19
Bli IT -sjef Trinn 19

Trinn 6. Skriv et kortfattet, men lidenskapelig følgebrev

Gå på nettet og undersøk selskapet når du skriver følgebrevet. Dette lar deg vise at du er begeistret for hva selskapet gjør. Vis din begeistring for IT -karrierefeltet generelt, så vel som den spesielle jobben du søker på.

  • Følgebrev bør vanligvis ikke være mer enn én side med ett mellomrom.
  • Korrekturles nøye før du sender inn søknaden din! En skrivefeil på et CV eller følgebrev stikker ut som en vond tommel.
Bli IT -sjef Trinn 20
Bli IT -sjef Trinn 20

Trinn 7. Les intervjuet ditt ved å forberede deg og å kle delen.

Bruk rene og pressede klær når du blir hentet til et intervju. Vis selvtilliten din med oppreist holdning, jevn øyekontakt og en jevn stemme. Vær klar for tekniske spørsmål om dine evner som IT -arbeider. Du vil også forberede svar på standard- og ledelsesrelaterte spørsmål, for eksempel følgende:

  • "Hvordan ville du håndtere en frustrert klient som følte at IT -avdelingen ikke hadde håndtert teknologispørsmålene sine på riktig måte?"
  • "Hvordan ville du adressert en ansatt hvis produktivitet plutselig gikk ned?"
  • "Kan du beskrive et vanskelig problem du møtte tidligere og hvordan du løste det?"
  • "Hva er dine styrker og svakheter?"
  • "Kan du fortelle meg litt om deg selv, din arbeidserfaring og utdanningsbakgrunn?"

Anbefalt: