5 måter å være seriøs på

Innholdsfortegnelse:

5 måter å være seriøs på
5 måter å være seriøs på

Video: 5 måter å være seriøs på

Video: 5 måter å være seriøs på
Video: Eric´s videoblogg | EPISODE 9 2024, Mars
Anonim

Føler du deg noen gang tapt i et hav av informasjon? Er det så mye mulighet rundt deg at du synes det er umulig å gjøre noe? I disse dager er det altfor lett å bli feid opp i en virvelvind av det hverdagslige. I den moderniserte verden vi lever i i dag, krever det en virkelig innsats å bli organisert, fokusere på målene dine og oppnå alt du er i stand til. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å fokusere og leve et mer seriøst og målrettet liv.

Trinn

Metode 1 av 5: Hold fokus

Vær seriøs trinn 1
Vær seriøs trinn 1

Trinn 1. Tren hjernen din

Hvis du har problemer med å holde fokus, kan det hjelpe å tenke på hjernen din som en muskel, og akkurat som resten av musklene dine, må den trent for å være effektiv i jobben.

  • Sett av en tid på dagen til å trene på å fokusere på en enkelt oppgave.
  • Begynn i det små-bare ta noen minutter først hver dag for å virkelig få deg til å fokusere fullt ut på en enkelt oppgave. Hvis og når du finner tankene vandrende, må du umiddelbart gå tilbake til oppgaven du har.
  • Hvis du innser at du har drevet av oppgaven, er det halve kampen!
Vær seriøs Trinn 2
Vær seriøs Trinn 2

Trinn 2. Innse at alt du gjør har et resultat

For hver handling er det en lik og motsatt reaksjon. Det du velger å gjøre har konsekvenser-ofte på måter du ikke kan forutse eller muligens vite om. Å være seriøs innebærer å erkjenne det som trenger din oppmerksomhet mest, og fokusere på det.

  • Unngå alltid utsettelse. Ikke bare forårsaker utsettelse stress og bidrar til depresjon og angst, det kan være en viktig faktor for å redusere total produktivitet og føre til utilsiktede konsekvenser.
  • Eksempel: Jeg må trimme en død tregren som henger over huset mitt. I stedet bestemmer jeg meg for å gjøre det senere og spille et videospill nå. Senere samme dag ringer vennen min og trenger sårt en tur fra flyplassen. Grenen blir ikke trimmet. Den kvelden er det et stort vindstorm. Grenen faller og slår et hull i taket mitt. Nå, i stedet for bare å trimme en tregren, må jeg fikse taket mitt også! Ta vare på det som trenger oppmerksomhet først-du kan angre hvis du ikke gjør det.
Vær seriøs Trinn 3
Vær seriøs Trinn 3

Trinn 3. Reduser behovet for multitasking

Multitasking får oss til å føle at vi er produktive, men i virkeligheten kan for mye multitasking forårsake distraksjon og redusere effektiviteten. Ta hver oppgave individuelt, få det gjort, og gå videre til den neste.

Vær seriøs trinn 4
Vær seriøs trinn 4

Trinn 4. Ta tak i de vanskeligste oppgavene først

Å få de vanskeligste eller minst hyggelige oppgavene først vil gi deg et stort løft og redusere muligheten for utsettelse. Etter å ha fjernet den største hindringen, vil de andre elementene på listen din virke som en lek.

Metode 2 av 5: Prioritering av oppgaver

Vær seriøs Trinn 5
Vær seriøs Trinn 5

Trinn 1. Lag en liste

Lag en liste kvelden før over dagens oppgaver i hastighetsrekkefølge og betydning.

  • Hvis du har en smarttelefon, har du et kraftig organisasjonsverktøy på fingertuppene! Det er mange nyttige apper for å lage en kortfattet og nyttig huskeliste. Å bruke en app kan også hjelpe deg med å holde listene organisert, i stedet for å lage et hav av papir.
  • Husk, legg de vanskeligste oppgavene øverst på listen.
Vær seriøs trinn 6
Vær seriøs trinn 6

Trinn 2. Stå opp om morgenen og legg deg til sengs

Å starte dagen med en positiv prestasjon, uansett om den er liten, får ballen til å fullføre resten av dagen. Se deretter på din prioriterte liste. Ta hvert element ett om gangen, og la hver oppgave som er fullført være en del av den neste. Etter at hver oppgave er utført, er de neste ordene fra en effektiv og seriøs persons munn, "hva er neste?". La det være ditt mantra. Spør alltid deg selv, "hva er neste?".

Vær seriøs trinn 7
Vær seriøs trinn 7

Trinn 3. Tillat deg selv en liten pause fra tid til annen

Men ikke bli sidesporet! Spesifiser hva din pause vil innebære. Tenk: "Jeg skal fullføre denne episoden av favorittprogrammet mitt mens jeg spiser denne bananen, så tilbake til oppgaven." Hold deg til det-når du lar deg gli av timeplanen, er det en glatt skråning for å oppnå ingenting i det hele tatt.

Vær seriøs Trinn 8
Vær seriøs Trinn 8

Trinn 4. Bruk tiden klokt

Innse at tiden er begrenset, og tenk på den som en ressurs. Vær oppmerksom på tiden du bruker på en oppgave. Ikke bli så oppslukt av hverdagslige detaljer at du kaster bort tid på ting som ikke betyr noe. Spør deg selv, hvordan er tiden jeg bruker på dette til å fremme meg mot målet mitt? Vær i stand til å legge ting til side som holder deg tilbake fra å oppnå det du har tenkt å oppnå, eller, hvis måten du har valgt å gå på en oppgave som ikke fungerer, prøv noe annet. Vær fleksibel, vær formbar. Kunne bøyes uten å bryte.

Vær seriøs Trinn 9
Vær seriøs Trinn 9

Trinn 5. Vet hvor langt du kan gå

Å kjenne dine grenser er ikke begrensende, men frigjørende! Å akseptere at du har utført oppgaver etter beste evne er enormt givende. Husk at å fullføre enhver oppgave gir deg et løft for å oppnå mer. Ta enkle trinn, og fortsett å gjøre det, og over tid vil du oppnå mye.

Vær seriøs Trinn 10
Vær seriøs Trinn 10

Trinn 6. Forstå spillereglene

Noen regler kan endres og andre ikke. Å ha nåde til å forandre det du kan og godta det du ikke kan, er enormt i å være en mer seriøs person. Å bekymre deg over hverdagslige detaljer om livet du skulle ønske kan være annerledes, men du vet innerst inne ikke er, er å begrense deg selv. Når du støter på en fast hindring, gå rundt den og fortsett kursen.

Metode 3 av 5: Opprettholde en moden og profesjonell oppførsel

Vær seriøs Trinn 11
Vær seriøs Trinn 11

Trinn 1. Se fremover, ikke tilbake

Når vi blir eldre, har vi en tendens til å ønske å henge på ungdommelig atferd. Alle går gjennom perioder med konflikt mellom ønsket om å være bekymringsløs og bare ha det gøy, og å være moden og ansvarlig. La oss innse det-ofte er moden og alvorlig den mindre umiddelbart hyggelige måten å leve livet på. Imidlertid innebærer det å være mer seriøs i livet å innse at fordelene ved å være ansvarlige og ta vare på virksomheten på lengre sikt oppveier hedonistiske gleder.

  • Våkn opp hver dag med den hensikt å være moden.
  • Vær oppmerksom på hver morgen at noen av avgjørelsene som kommer foran deg vil innebære foregående moro til fordel for prestasjon.
Vær seriøs Trinn 12
Vær seriøs Trinn 12

Trinn 2. Vurder din sosiale status

Hvis du vil være seriøs, må du være oppmerksom på hvordan din daglige oppførsel gjenspeiler det. Du er hvordan du oppfører deg, så det er viktig for å virkelig være seriøs å gjøre en innsats for å være seriøs og moden i handlingene dine hele dagen, selv de små tingene.

Vær seriøs Trinn 13
Vær seriøs Trinn 13

Trinn 3. Ha kontroll over følelsene dine

En av de viktigste delene av å være moden er å ha muligheten til å kontrollere følelsene dine, i stedet for at de kontrollerer deg.

  • Vurder følelsene dine nøye før du handler på dem. Handle, ikke reager. Når du oppfører deg moden, bruker du den rasjonelle og resonnerende siden av deg selv i stedet for den animalistiske, instinktuelle siden.
  • Når noen snakker til deg, spesielt i konfliktmomenter, må du ta en pause og vurdere svaret ditt med et kaldt hode før du svarer. Det som først dukker opp i hodet ditt er ikke alltid det beste å si. Tenk før du snakker.
  • Gjelder det spesielt for handlinger. Handlinger snakker høyere enn ord, så vær spesielt oppmerksom på hvordan handlingene dine reflekterer om ditt modenhetsnivå. Handler du først etter at du har tenkt ut kurset ditt, eller reagerer du uten å vurdere konsekvensene?
Vær seriøs Trinn 14
Vær seriøs Trinn 14

Trinn 4. Elsk deg selv

En del av det å være moden er å innse at du har verdi. Det er ofte lettere å slå seg selv over feil enn å lære av dem. Hvis du vil være mer moden og leve et mer seriøst liv, gjør en innsats for å respektere deg selv og verdsette deg selv.

  • Behandle kroppen din med respekt. Spis godt, og få mye mosjon og søvn.
  • Behold venner som verdsetter deg, bli kvitt folk som ikke gjør det. Venner vil respektere deg og forstå at du er spesiell for å være deg. Alle krysser stier med mennesker som ikke gjør slike ting. Du har ingen forpliktelse til å beholde dem. En del av modenheten er å ta de tøffe avgjørelsene om hvem vi omgås.

Metode 4 av 5: Ta stolthet i deg selv og ditt utseende

Vær seriøs Trinn 15
Vær seriøs Trinn 15

Trinn 1. Vær selvbevisst (i motsetning til selvbevisst)

Å være selvbevisst betyr ikke at du er sjenert eller flau, aspekter vi vanligvis forbinder med selvbevissthet, men at du har evnen til å reflektere over deg selv, både innad og utad.

Vær seriøs Trinn 16
Vær seriøs Trinn 16

Trinn 2. Tren god hygiene

Å være stolt av seg selv nok til å praktisere god hygiene er viktig for å være en seriøs og meningsfull person. Det er også sunnere og vil bare hjelpe deg med å føle deg bra!

  • Hold håret og neglene trimmet.
  • Puss tennene minst to ganger daglig. Å praktisere god munnhygiene viser ikke bare andre at du er en seriøs og sammensatt person, men det bidrar også til å beskytte mot bakteriell infeksjon og er gunstig for helsen din generelt.
Vær seriøs Trinn 17
Vær seriøs Trinn 17

Trinn 3. Bruk klær du liker, pent

Bruk klær du vil ha, og som er fine, er viktig for å vise at du er en seriøs person. Det trenger ikke å bety at du er forfengelig eller altfor selvbevisst, men bare at du bryr deg nok om ditt eget velvære til å ta vare på deg selv.

Metode 5 av 5: Husk den gylne regel

Vær seriøs Trinn 18
Vær seriøs Trinn 18

Trinn 1. Vær nyttig for andre mennesker

Det er så lett i dagens verden å bli fokusert på "meg" at vi ofte glemmer at noe av det mest givende og produktive vi kan gjøre er å fokusere på andres velvære.

  • Når du er nyttig for andre, selv på små hverdagslige måter, vil du oppdage at din generelle følelse av ditt eget velvære vil øke sterkt og din tillit til oppgavene og målene du har før deg vil være mye større.
  • Større tillit til deg selv og dine egne evner resulterer i mye høyere personlig produktivitet, og vil igjen hjelpe deg til å bli en mer seriøs person.
Vær seriøs Trinn 19
Vær seriøs Trinn 19

Trinn 2. Frivillig

Bli involvert i lokale frivillige muligheter. Bare i 2013 engasjerte over 62 millioner amerikanere seg i en eller annen form for frivillig arbeid.

  • Har du et mykt sted for barn? For gamle mennesker? For dyr? Kanskje du vil hjelpe til med å vedlikeholde stier i en lokal park, eller mate de hjemløse i et suppekjøkken. Frivillige muligheter florerer overalt, spesielt i bysentre.
  • Selv et par timer i uken, eller til og med en måned, kan bidra til å gi deg en følelse av fokus og hensikt i livet ditt. Frivillig arbeid får deg ikke bare til å føle deg godt om deg selv, det forbinder deg med andre, øker dine sosiale ferdigheter, bekjemper depresjon og hjelper deg med å holde deg frisk.
Vær seriøs Trinn 20
Vær seriøs Trinn 20

Trinn 3. Øv den gylne regelen

Når du gjør mot andre som du ville ha gjort mot deg selv, skaper du en sløyfe med velvilje. Dette er ikke bare for moralens skyld; jo mer du viser goodwill til andre, jo mer sannsynlig er det at de vil bidra til ditt eget fremskritt.

Tips

  • Ta deg tid til å gå tilbake og se på hva du har oppnådd. Husk at det å ha en stolthet over å oppnå det, vil motivere deg til å oppnå enda mer!
  • Du lever i et miljø, så gjør det utrolig. Omgi deg med deg. Ta deg tid til å rengjøre, innrede boligen og arbeidsplassen din og gjør den til din egen. Når du har kontroll over miljøet, har du kontroll over deg selv.

Anbefalt: