4 måter å inspirere mennesker

Innholdsfortegnelse:

4 måter å inspirere mennesker
4 måter å inspirere mennesker

Video: 4 måter å inspirere mennesker

Video: 4 måter å inspirere mennesker
Video: Расковыряла ногти / Снова борозды на ногтях 2024, Mars
Anonim

Enten du prøver å inspirere noen til å slutte å drikke, prøver å inspirere folk til å donere til et hjemløs husly eller prøver å inspirere arbeiderne dine til å gi alt, kan noen få enkle teknikker brukes. Hvis du vil bringe inspirasjon til noen, kan du la wikiHow hjelpe deg med å komme i gang.

Trinn

Metode 1 av 4: Generelle teknikker

Inspire People Trinn 1
Inspire People Trinn 1

Trinn 1. Vær oppriktig

Hvis du virker falsk eller oppriktig, vil ingen bli inspirert. De ville aldri bli imponert over deg hvis du prøver å være noen. De må tro at du tror på det du sier, og at du har ditt eget konsept i livet som du tror på å leve etter. Hvis du ikke tror, hvis du bare handler som slangeolje, så hvorfor skulle de tro deg? Den beste måten å være ekte på, og vise at dette betyr noe for deg, er å få det til å ha betydning for deg. Vær entusiastisk og kast deg ut i det du gjør. Tross alt er det ditt liv.

Vis en ekte interesse for mennesker ved å være nysgjerrig på livet deres og stille spørsmål. Du kan lære mye av hvem som helst

Inspire People Trinn 2
Inspire People Trinn 2

Trinn 2. Grøt personlig ære

Prøv å ikke bruke deg selv som et eksempel når du inspirerer mennesker. Dette har en tendens til å få det til å virke som om du gjør ting om hvor kul du er. La det i stedet stå ved et enkelt "jeg vet hvor du kommer fra" eller "jeg har gjort dette før", og vend det umiddelbart tilbake til dem. Bare del dine erfaringer hvis de spør.

Inspire People Trinn 3
Inspire People Trinn 3

Trinn 3. Hold deg følelsesmessig sterk

La aldri menneskene du prøver å inspirere se deg bli veldig sint eller skikkelig opprørt. Hold deg sterk. Folk blir nervøse når de utfører vanskelige oppgaver, og de trenger å vite at noen har kontroll over situasjonen. Hvis du ikke kan håndtere presset, hvordan kan de gjøre det?

Inspire People Trinn 4
Inspire People Trinn 4

Trinn 4. Forvent deres beste ytelse

Ikke sett barren lavt. Ikke respekter dem ved å oppføre deg som du tror de ikke kan oppnå noe. Forvent og vis dem at du forventer at de kan gjøre flotte (men ikke umulige) ting.

Det er viktig å bare be om ting de kan oppnå, og baren er vanligvis best satt rett over målene de tidligere har oppnådd

Inspire People Trinn 5
Inspire People Trinn 5

Trinn 5. Erkjenn problemer

Hvis det er hindringer, erkjenn dem. Identifiser hva de er. Men du bør også identifisere hvordan disse hindringene kan håndteres. Legg vekt på at de er overkommelige. Dette vil gi publikum din tillit til at du er forberedt.

Inspire People Trinn 6
Inspire People Trinn 6

Trinn 6. Få disse problemene til å virke mindre

Når du først har erkjent problemene du kan møte, får du ikke bare problemer til å se ut til å være uoverstigelige, men også små. Sammenlign dem med andre problemer du har møtt, eller snakk om hvorfor de kanskje ikke engang er problemer i det hele tatt.

Inspire People Trinn 7
Inspire People Trinn 7

Trinn 7. Trekk på kulturelle eksempler

Eksempler fra populærkultur eller historie er en flott måte å inspirere folk til alle slags formål. Du kan bruke inspirasjonsfilmer, historiske figurer, sitater eller til og med hindringer de selv har overvunnet tidligere.

Inspire People Trinn 8
Inspire People Trinn 8

Trinn 8. Gi dem håp

Håp er det viktigste for inspirerende mennesker. Du må gi dem håp. De må tenke at det er et mål, et lys i enden av tunnelen, en belønning for kampene de vil møte. Hvordan du gjør dette vil avhenge av situasjonen din, bare pass på at du ikke slutter på en nedtone.

Metode 2 av 4: Å jobbe hardere

Inspire People Trinn 9
Inspire People Trinn 9

Trinn 1. Ta et godt eksempel

Den beste måten å inspirere dine ansatte til å jobbe hardere eller presse seg gjennom en tøff periode er å gå foran med et godt eksempel. Ta på deg mer arbeid enn du trenger og hjelp dem med sitt eget arbeid når du kan. En aktiv leder som jobber rett ved siden av dem er mer inspirerende enn en som bare sitter bak et skrivebord.

Inspire People Trinn 10
Inspire People Trinn 10

Trinn 2. Vær deres talsmann

Sørg for at deres behov blir dekket. Vis dem at du bryr deg om deres personlige velvære. Når de gjør noe som er verdt å gjenkjenne, gjenkjenner du det. Markedsfør dem når de fortjener det. Alt dette får dem til å ville gjøre mer for deg fordi de vet at du kommer til å kjempe for dem.

Inspire People Trinn 11
Inspire People Trinn 11

Trinn 3. Gjør dem stolte

Få dem investert i arbeidet de gjør. Gjør dem stolte over produktet de lager eller tjenesten de tilbyr. Hvis de er stolte over det de gjør, er det mye mer sannsynlig at de jobber hardt og streber etter perfeksjon.

Inspire People Trinn 12
Inspire People Trinn 12

Trinn 4. Lever løftene dine

Når du lover dem noe eller gir dem et insentiv, må du gjøre det løftet. Hvis du ikke oppfyller forventningene, vil de bare være forsiktige med dine fremtidige løfter, og de vil neppe ta insentiver på alvor lenger.

Metode 3 av 4: Å hjelpe andre

Inspire People Trinn 13
Inspire People Trinn 13

Trinn 1. Lag en historie

Gi dem en legende, et eventyr, der problemet som må overvinnes (hjemløshet, sult, fattigdom, etc.) er en drage som skal drepes. Lag en episk følelse rundt oppgaven som må fullføres.

Inspire People Trinn 14
Inspire People Trinn 14

Trinn 2. Appellere til deres ego

Gjør dem deretter til helten i historien du har laget. Fortell dem at de er de eneste som kan overvinne denne forferdelige hindringen. Få dem til å føle seg ikke bare nødvendige, men viktige. Og her er nøkkelen, få dem til å føle at de er de eneste som kan hjelpe. Folk hjelper ofte ikke hvis de tror at noen andre vil gå inn for å være helten.

Inspire People Trinn 15
Inspire People Trinn 15

Trinn 3. Gi dem empati

Bruk følelsene deres til å vise dem hvorfor deres hjelp er så nødvendig. Sett dem på det følelsesmessige stedet til personen som trenger hjelp. Vær så beskrivende som mulig: jo lettere det er for dem å forestille seg, jo mer sannsynlig er det at de vil hjelpe.

Inspire People Trinn 16
Inspire People Trinn 16

Trinn 4. Vis belønningene

La dem få lyst til å hjelpe, og det resulterer også i gode ting for dem. Disposisjon for dem ikke bare den gode følelsen de vil ha, men også de fysiske belønningene de vil se (godt CV -innhold, forretningsinsentiver, markedsføringsmuligheter, etc.).

Metode 4 av 4: Å hjelpe seg selv

Inspire People Trinn 17
Inspire People Trinn 17

Trinn 1. Lytt til dem

Hvis noen har alvorlige problemer, enten de viser det eller ikke, dømmer de sannsynligvis allerede veldig hardt. Alt du kan si til dem har de sikkert allerede tenkt på. Dette betyr at en av de mest produktive måtene å hjelpe dem er å bare lytte til dem. Vær deres klangbrett. De kan bare snakke seg inn i det du prøvde å få dem til å gjøre!

Inspire People Trinn 18
Inspire People Trinn 18

Trinn 2. Sympatiser med dem

Vis dem at du bryr deg. Ikke døm eller skam dem. Sympatiser og la dem få vite at du forstår at feilene de gjorde bare var menneskelige. De må se at du er på deres side, selv om den siden viser seg å gjøre det motsatte av det de vil gjøre.

Inspire People Trinn 19
Inspire People Trinn 19

Trinn 3. Bygg deres følelse av verdi

Folk som tar kontinuerlig dårlige avgjørelser, har en tendens til å tenke veldig lite om seg selv. Vanligvis, hvis du har tatt noen virkelig dårlige avgjørelser, vet du det, ikke sant? Noen ganger får deres dårlige oppfatning av seg selv til og med at de gjør dårlige ting til å begynne med. Bygg deres følelse av egenverd ved å vise dem alle de utrolige tingene de kan gjøre, og du vil oppdage at de kan begynne å fikse sine egne problemer.

Få hjelp hvis du vurderer selvmord Trinn 8
Få hjelp hvis du vurderer selvmord Trinn 8

Trinn 4. Hjelp dem med å omfavne feil

Noen tror at de ikke kan overvinne hindringer fordi de har for mange feil. Hjelp dem til å forstå at alle har feil og at vi alle må jobbe rundt dem eller overvinne dem. Vis dem at perfeksjon ikke er nødvendig, men at innsats teller for alt.

Tips

  • Prøve ditt beste. Gå alltid inn i ting med gode intensjoner og positive tanker. Mest sannsynlig vil du bli beundret for din besluttsomhet og vil ha en tendens til å gjøre det bedre. Når du mister en fotballkamp eller har en dårlig dag på skolen eller på jobben, kan du prøve å gå gjennom det med et stille smil og gjøre det bedre neste gang. Ikke klandre alt på deg selv, og du skal heller ikke skylde det på noen andre. Det vil få deg til å se det motsatte av å inspirere. Dette er sunn fornuft, men det er overraskende hvor mange som glemmer hvor fantastisk de virkelig er!
  • Ord alene gjør ikke så mye. Å fortelle en opplevelse vil hjelpe mer eller vise noen du bryr deg vil gjøre mer. Det er du som inspirerer dem, ikke ordene dine.
  • Legg merke til hvordan du har blitt inspirert tidligere. Prøv å studere noen som inspirerte deg til å se hvordan de handler og hva de gjør.
  • Ordlyden er veldig viktig, pass på å ikke fornærme dem ved et uhell. Sørg for at du er klar og konsis når du velger ord. Gjør poenget klart og minneverdig og rett til poenget, ingen liker å prøve å tyde hva noen andre sier!
  • Prøv å se ut som å ha mye tro på mennesker. Å forvente at folk skal være et godt menneske, hjelper alltid folk til å bli inspirert, og folk vil åpne seg for folk som de tror tror på dem.

Advarsler

  • Ikke bli overmodig. Folk liker ikke å snakke med folk som oppfører seg som om de er over dem. Ha tro på mennesker i stedet.
  • Ikke behandle folk som om de er et problem eller på en eller annen måte mangler. Folk tror vanligvis at de har det bra, selv om de kan føle seg selvbevisste om noe. Hvis de tror de har et problem og er selvbevisste, får du dem til å føle seg dårlig når du behandler dem som om de er ødelagte. Hvis de ikke tror de har et problem, vil du fornærme dem i stedet for å faktisk hjelpe. Behandle mennesker som om de er likeverdige. Vi har tross alt problemer.
  • Noen ganger kan du ikke gjøre noe fordi det kan være noe fysisk i stedet for noe følelsesmessig. Noen ganger er det bedre for folk å ha medisin eller terapi for å overvinne vanskeligheter.

Anbefalt: