Hvordan bli en juridisk konsulent: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en juridisk konsulent: 10 trinn (med bilder)
Hvordan bli en juridisk konsulent: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en juridisk konsulent: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en juridisk konsulent: 10 trinn (med bilder)
Video: How To Convert PDF To Word | Easy way to convert PDF Into Word | Upwork Tutorial For Beginners 2024, Mars
Anonim

En juridisk konsulent er en som gir ekspert og profesjonell juridisk rådgivning på kontraktsbasis til bedrifter og/eller enkeltpersoner. Juridiske konsulenter kan gi råd om en rekke viktige saker avhengig av hva konsulentfokuset deres er, og vanlige emner inkluderer selskapsrett, eiendomsrett, arbeidsrett og medisinsk lov. For å bli en juridisk konsulent må du skaffe deg riktig utdannelse, samle relevant yrkeserfaring og finne en jobb i konsulentverdenen. For å lykkes med å krysse denne stien, følg instruksjonene nedenfor, så er du godt i gang.

Trinn

Del 1 av 3: Oppnå nødvendig utdanning og lisens

Forbered deg på Law School Trinn 2
Forbered deg på Law School Trinn 2

Trinn 1. Få en bachelorgrad

For å begynne på veien til å bli juridisk konsulent, må du først oppgradere fra et fireårig universitet med en bachelorgrad. En bachelorgrad er en forutsetning for å komme inn på jusstudiet, så det er viktig at du tar dette arbeidet på alvor. Lovskoler vil se på grunnutdanningen din for å se hvilken type grad du oppnådde og hva din generelle GPA var.

  • Hvis du allerede vet at du vil være en juridisk konsulent på dette tidlige stadiet, kan du vurdere å ta hovedfag i et juridisk relatert felt som strafferett, juridiske studier eller statsvitenskap. Selv om du ikke trenger hovedfag i noen spesifikke studieretninger, kan du fordype deg i det juridiske feltet så snart som mulig i fremtiden.
  • Uansett hovedfag, prøv å ta kurs i regjering, matte, engelsk, historie, kommunikasjon og økonomi. Denne typen klasser vil hjelpe deg med å forberede deg på lovskolen og den juridiske konsulentkarrieren.
Forbered deg på Law School Trinn 8
Forbered deg på Law School Trinn 8

Trinn 2. Ta Law School Admissions Test (LSAT)

Når du er uteksaminert med en bachelorgrad, må du ta LSAT for å bygge din juridiske portefølje. LSAT er en standardisert test som er ment å undersøke din evne til å lykkes i lovskolen. Den inneholder fem flervalgsseksjoner som tester din leseforståelse, analytiske resonnementer og logiske resonnementer.

  • For å registrere deg for å ta LSAT, går du til Law School Admission Council nettsted. Derfra klikker du på "registrer deg nå" -knappen øverst på siden, oppretter en konto og følger instruksjonene på skjermen.
  • LSAT -poengsummene varierer fra 120 til 180. Avhengig av hvilken lovskole du er interessert i å gå på, kan du trenge en score på mellom 150 og 180.
Forbered deg på Law School Trinn 5
Forbered deg på Law School Trinn 5

Trinn 3. Fullfør jusstudiet

Når du har mottatt en LSAT -score du er fornøyd med, og du har kommet inn på lovskolen du ønsker, må du fullføre den nødvendige læreplanen og uteksaminere deg med en Juris Doctor (JD), som er den profesjonelle graden du tjener på lovskolen eksamen.

  • Lovskoler vil generelt se på din GPA, LSAT -poengsum, essays og anbefalingsbrev når de vurderer å godta deg til programmet.
  • Advokatskolen er vanligvis et treårig program med mindre du bestemmer deg for å bli uteksaminert tidlig eller du bestemmer deg for å ta andre kandidatgrader (dvs. en master i bedriftsøkonomi).
  • Mens du er på lovskolen, vil ditt første år bli fylt med strukturerte klasser på de vanligste områdene av loven, for eksempel konstitusjonell lov, strafferett, erstatningsrett, kontrakter og eiendom. Ditt andre og tredje år vil du kunne ta valgfrie kurs valgt ut fra hva dine karrieremål er. For eksempel, hvis du er interessert i å være en juridisk konsulent med fokus på selskapsrett, kan det være lurt å ta kurs i arbeidsrett, fusjon og oppkjøp og skatterett.
Forbered deg på Law School Trinn 10
Forbered deg på Law School Trinn 10

Trinn 4. Få lisens til å praktisere jus i den staten du ønsker

Når du er uteksaminert fra jusstudiet og har fått din JD, hvis du er interessert i å praktisere jus for å få verdifull juridisk erfaring før du går inn på det juridiske konsulentfeltet, må du få lisens til å praktisere jus i staten du planlegger å jobbe med. in. Selv om det ikke alltid er et krav for å ha lov til å praktisere jus for å være en juridisk konsulent, vil de fleste arbeidsgivere se etter advokatopplevelse når de ansetter kvalifiserte juridiske konsulenter. For å få lisens må du vanligvis:

  • Ta og bestå statens bar eksamen. Bareksamen er en to eller tre dagers test som undersøker din forståelse av grunnleggende juridiske begreper. Den er designet for å sikre at du har minimumskvalifikasjoner som er nødvendige for å praktisere jus i staten din. For å registrere deg for statens bareksamen, besøk statens barens nettsted. For eksempel, for å registrere deg i California, går du hit.
  • Bestå Multistate Professional Responsibility Exam (MPRE). MPRE er en dagstest designet for å vurdere din kunnskap om reglene for faglig ansvar, som en advokat til enhver tid må overholde. For å registrere deg for og ta MPRE, må du registrere deg på National Conference of Bar Examiners og registrere deg for MPRE her.
  • Send inn en søknad om moralsk karakter for anmeldelse. Til slutt må du sende inn en søknad om moralsk karakter, som inneholder personlig informasjon om deg selv og som er utformet for å sikre at staten din bare godtar advokatsøkere som er upartiske borgere. Søknaden vil inneholde spørsmål om din kriminelle historie, bolighistorie, skolehistorie og andre spørsmål staten din finner passende.

Del 2 av 3: Akkumulerende yrkeserfaring

Deal with Being Fired Trinn 16
Deal with Being Fired Trinn 16

Trinn 1. Arbeid i somre mellom skoleårene

Hvis du vil bli en vellykket juridisk konsulent, må du bygge opp ditt CV med meningsfulle yrkeserfaringer. Du bør begynne å gjøre dette så tidlig som mulig. Selv om det kan være vanskelig å jobbe mens du er på skolen, spesielt jus, bør du i det minste prøve å jobbe om somrene.

På jusstudiet er det ofte muligheter for å delta i sommerpraksis eller klinikker, som vanligvis gir muligheter til å utføre juridisk arbeid i den virkelige verden mens du fortsatt er på skolen. For eksempel i sivilpraksisklinikker kan du få muligheten til å hjelpe lavinntektskunder med boligtvister og problemer med offentlige ytelser

Avslutt jobben nådig Trinn 12
Avslutt jobben nådig Trinn 12

Trinn 2. Bygg juridisk erfaring

Når du har lisens til å praktisere jus, bør du se etter juridisk erfaring på inngangsnivå i et felt du brenner for. Fra 2012 var de fleste arbeidsgivere som ønsket å ansette juridiske konsulenter på jakt etter søkere som skulle ha minst tre års generell juridisk erfaring.

  • Hvis du vet hvilken type juridisk konsulent du ønsker å være (dvs. bedrifts-, medisinsk, eiendomsmegling), kan du prøve å få en juridisk jobb på det spesifikke feltet.
  • Entry level juristjobber er vanligvis assosierte stillinger med advokatfirmaer, advokatfullmektiger med organisasjoner eller advokatstillinger ved forskjellige domstoler rundt om i USA.
Avslutt jobben nådig Trinn 16
Avslutt jobben nådig Trinn 16

Trinn 3. Få konsulentopplevelse på inngangsnivå

Når du har generell juridisk erfaring under beltet, kan det være lurt å se på å få litt konsulentopplevelse på inngangsnivå. Mange arbeidsgivere som ansetter juridiske konsulenter ser etter at søkerne deres skal ha mellom to og seks års erfaring innen sitt spesifikke juridiske konsulentfelt. Dette trinnet er atskilt fra å starte konsulentkarrieren fordi du må skaffe deg erfaring på inngangsnivå før du blir en ledende juridisk konsulent hos et byrå eller på egen hånd.

  • For å få denne konsulentopplevelsen, start nettverket tidlig og nå ut til medlemmer av samfunnet som jobber innen juridisk rådgivning.
  • Når du får et konsultasjonsintervju, vær forberedt på en streng prosess. Konsultasjonsintervjuer finner ofte sted i flere deler, og de første intervjuene er dine generelle personlighetsintervjuer. Når du har kommet forbi de første par rundene, kan du imidlertid delta i et gruppeintervju der du kan bli bedt om å løse et problem med andre kandidater. I dette intervjuet er arbeidsgivere ofte ute etter å se hvordan du jobber som en del av et team og hvordan du håndterer press. Til slutt kan arbeidsgiveren be deg om et intervju til, ofte det mest skremmende, hvor de kan be deg om å løse et rådgivningsproblem. I dette intervjuet ser de etter hvordan du kan håndtere deg selv under press.
  • Vær trygg på å gå inn i disse intervjuene. Hvis du har fulgt banen i denne artikkelen, vil du være godt forberedt på denne prosessen.

Del 3 av 3: Start din profesjonelle konsulentkarriere

Avslutt jobben nådig Trinn 6
Avslutt jobben nådig Trinn 6

Trinn 1. Bestem deg for om du vil jobbe selvstendig eller som en del av et konsulentbyrå eller en gruppe

Når du har oppnådd mellom to og seks års erfaring med juridisk rådgivning på inngangsnivå, bør du begynne å tenke på å bryte deg inn i din juridiske konsulentjobb. Det første trinnet i denne prosessen vil være å bestemme om du vil jobbe med et konsulentbyrå eller på egen hånd.

  • Hvis du er interessert i å være en del av et konsulentteam, kan du se etter juridiske konsulentjobber online og gjennom nettverket ditt. Ta kontakt med folk du kjenner i feltet, og spør om de vet om noen tilgjengelige alternativer. Send CV til byråer du finner på nettet, selv om de for øyeblikket ikke har noen åpninger. Prøv å se på Indeed eller SimplyHired for mulige stillingsannonser.
  • Hvis du er interessert i å starte din egen juridiske rådgivningspraksis, må du lage en forretningsplan, markedsføre virksomheten din og få en verdifull kundebase. Følg trinnene nedenfor for å starte prosessen.
Avslutt jobben nådig Trinn 2
Avslutt jobben nådig Trinn 2

Trinn 2. Lag en forretningsplan

En forretningsplan er en skriftlig beskrivelse av en virksomhets fremtid, inkludert informasjon om dine mål og hvordan du planlegger å nå dem. Når du lager din forretningsplan for din juridiske konsulentvirksomhet, må du identifisere tjenestene du vil tilby og utvikle en plan for å markedsføre disse tjenestene til dine ideelle kunder.

For eksempel, hvis du planlegger å være en juridisk konsulent med fokus på menneskelige ressurser, vil du tilpasse markedsføringsinnsatsen din og nå ut til lokale og nasjonale organisasjoner som tiltrekker seg spesialister på menneskelige ressurser. Å forstå hvor du skal fokusere din innsats vil føre til raskere og bedre resultater, og vil tillate deg å komme deg raskere på beina

Sett pris på livet ditt Trinn 6
Sett pris på livet ditt Trinn 6

Trinn 3. Jobb hardt og nyt karrieren

Når du har fått en lojal kundebase og du har bygget din juridiske konsulentkarriere fast, ikke bli selvtilfreds. Fortsett å jobbe hardt med å utvide virksomheten din, men sørg for at du har det gøy.

Tips

  • Begynn å få praktisk erfaring så tidlig som mulig. Selv om det å ha de nødvendige grader og gjøre det bra på skolen er en brikke i puslespillet, kan ingenting erstatte verdien av den virkelige verden.
  • Opprett et profesjonelt nettverk og ikke vær sjenert for å kontakte andre juridiske konsulenter i samfunnet ditt. De var sannsynligvis i din posisjon på et eller annet tidspunkt, og de er vanligvis villige til å hjelpe nye fagfolk som ønsker å bryte inn i en konsulentkarriere.
  • Bli involvert i samfunnet ditt. Frivillig arbeid i samfunnet er en fin måte å bli introdusert for nye mennesker og skape forbindelser som kan hjelpe deg med å få en jobb du ønsker deg i fremtiden.
  • Når du forbereder deg på LSAT, bør du vurdere å ta et testforberedelseskurs som det som tilbys av Kaplan. Selv om du tror du kan håndtere forberedelsene dine på egen hånd, bør du vurdere det faktum at de fleste andre som tar LSAT vil ha tatt et forberedende kurs.
  • Når du forbereder deg til bareksamen, hvis du velger å ta en, bør du tenke på å bruke BARBRI for å forberede deg. Dette forberedelseskurset har vært det høyest rangerte i flere år, og selv om det er dyrt, får du absolutt det du betaler for.

Anbefalt: