Slik legger du en grenseordre: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik legger du en grenseordre: 14 trinn (med bilder)
Slik legger du en grenseordre: 14 trinn (med bilder)

Video: Slik legger du en grenseordre: 14 trinn (med bilder)

Video: Slik legger du en grenseordre: 14 trinn (med bilder)
Video: Webinar: Hva er vår rolle som klageorgan og hvordan ivaretar vi rettsikkerheten for brukerne våre? 2024, Mars
Anonim

En begrensningsordre er en av mange forskjellige typer ordre som kan plasseres hos en verdipapirmegler for å spesifisere en handel i et verdipapirmarked. Nærmere bestemt er en begrensningsordre en ordre om å kjøpe eller selge et verdipapir til en fast pris (grensen) eller bedre. Begrensningsordre plasseres i forventning om at sikkerhetens pris vil flytte til denne grensen. Disse bestillingene fylles imidlertid ikke hvis prisen aldri når den angitte grensen. Begrensningsordrer kan enkelt plasseres ved å bestemme hvilken type grensebestilling du skal plassere og be megleren om å utføre den.

Trinn

Del 1 av 3: Beslutning om å bruke en begrensningsordre

Legg inn en grenseordre Trinn 1
Legg inn en grenseordre Trinn 1

Trinn 1. Vet hva en grenseordre er

En begrensningsordre lar deg bytte et bestemt antall aksjer i en aksje til en bestemt pris eller bedre. En slik grense vil lette automatisk kjøp eller salg av aksjer til en ønskelig pris. Det vil imidlertid ikke garantere at handelen faktisk vil finne sted, fordi prisen kanskje aldri når målet, eller det kan hende at det ikke er en kjøper tilgjengelig til den prisen.

Med andre ord, en grenseordre garanterer handelsprisen eller bedre, men ikke at handelen vil skje. Dette skiller grenseordrer fra markedsordrer, der ordren mest sannsynlig vil bli fylt (forutsatt anstendig handelsvolum), men prisen den blir fylt til kan variere

Legg ut en grenseordre Trinn 2
Legg ut en grenseordre Trinn 2

Trinn 2. Forstå hvorfor du skal bruke en grenseordre

Grenseordrer brukes hovedsakelig for å eliminere prisrisiko. Det vil si at ved å bruke grensebestillinger kan du forhindre at verdipapirer blir kjøpt til en for høy pris eller å selge til en for lav pris. Dette gjør dem spesielt nyttige for handel med volatile aksjer eller handel i volatile markeder.

  • Tenk deg for eksempel at du eier et antall aksjer i X. Du kjøpte X for $ 50 per aksje og håper å selge når X når $ 55. Du kan angi en grenseordre på $ 55 som aktiveres så snart aksjen når denne prisen, forutsatt at megleren din er i stand til å finne en kjøper for aksjen din.
  • Ved å sette denne grenseordren beskytter du deg fra å selge aksjene dine i X til en markedspris lavere enn $ 55 eller fra å gå glipp av muligheten til å selge til ønsket kurspunkt på $ 55 i tilfelle aksjen går ned igjen.
Legg inn en grenseordre Trinn 3
Legg inn en grenseordre Trinn 3

Trinn 3. Kjenn risikoen ved bruk av grensebestillinger

Den primære risikoen som er forbundet med å begrense bestillinger, er at bestillingen din ikke fylles hvis markedsprisen aldri når den angitte grenseprisen. I dette tilfellet kan du enten legge inn en ny ordre med en annen grense eller holde på (eller bestemme deg for ikke å kjøpe) den aktuelle aksjen. I tillegg kan meglere kreve høyere provisjoner for grensebestillinger enn de gjør for markedsordrer.

Legg inn en grenseordre Trinn 4
Legg inn en grenseordre Trinn 4

Trinn 4. Forstå grensebestillingsbetingelser

Grenseordre kan ha tilleggsinstruksjoner for meglere inkludert. For eksempel angir en FILL -bestilling (FILL) at bestillingen må fylles ut umiddelbart eller kanselleres. Alternativt sier alle eller ingen ordrer at alle aksjer som inngår i ordren må kjøpes eller selges samtidig eller ikke i det hele tatt.

Del 2 av 3: Velge en type begrensningsordre

Legg inn en grenseordre Trinn 5
Legg inn en grenseordre Trinn 5

Trinn 1. Bruk en salgsgrenseordre for å selge verdipapirer du eier

En grenseordre som brukes til å selge aksjer som du allerede eier, kalles en salgsgrenseordre. Salgsgrenseordrer fylles ut når prisen på en aksje stiger til salgsbegrensningsprisen.

  • Anta for eksempel at du tidligere hadde kjøpt 500 aksjer i INTC til $ 20,00 per aksje, så du hadde investert $ 10 000 pluss provisjoner. Du vil nå selge aksjen hvis prisen stiger til minst $ 25,00 per aksje. For å gjøre dette vil du legge inn en ordre hos megleren din om å selge 500 aksjer i INTC til en grense på $ 25,00. Hvis aksjekursen når $ 25,00 og det er en kjøper, ville megleren utføre bestillingen din, og du ville mottatt $ 12 500 (eller mer hvis megleren din kan få en enda bedre pris), færre provisjoner og gebyrer.
  • Netto før provisjoner, avgifter og skatter vil være $ 12, 500 minus $ 10 000 (din opprinnelige investering) eller $ 2, 500.
  • Imidlertid, hvis aksjekursen ikke når $ 25,00 per aksje, vil ordren ikke bli utført.
Legg inn en grenseordre Trinn 6
Legg inn en grenseordre Trinn 6

Trinn 2. Legg inn en kjøpsgrense for å kjøpe nye verdipapirer

En kjøpsgrenseordre leder megleren til å kjøpe et verdipapir når prisen faller til et visst nivå. Handlere bør bruke en kjøpsgrense for å angi den høyeste prisen de er villige til å betale for et verdipapir.

Anta for eksempel at du ønsket å kjøpe 500 aksjer i JCP hvis aksjen falt til $ 19,50 per aksje. I dette tilfellet vil du være klar til å investere $ 9, 750 pluss provisjoner. Du vil legge inn en ordre hos megleren din om å kjøpe 500 aksjer i JCP til en grense på $ 19,50. Hvis aksjekursen faller til $ 19,50 per aksje (eller mindre) og det er en selger, vil megleren utføre bestillingen din

Legg inn en grenseordre Trinn 7
Legg inn en grenseordre Trinn 7

Trinn 3. Bruk en stoppgrenseordre.

En stop-limit-ordre er en spesialisert type ordre som kombinerer en limit-order og en stop-loss-ordre. En stop-loss-ordre ligner en grenseverdi, men garanterer ikke prisen for at ordren fylles. For eksempel utløses en salgs-stop-loss-ordre når prisen på et verdipapir faller under et visst punkt. Denne ordren fylles deretter ut som markedsordre til hvilken pris megleren kan få. Dette hjelper deg med å unngå tap.

  • En stop-limit-ordre kombinerer denne typen ordre med en limit-ordre ved å sikre en grense for å fylle din stop-loss-ordre. For eksempel kan du legge inn en salgsstoppgrense for å ha en stopppris på $ 30 og en grense på $ 25.
  • Dette betyr at når prisen på verdipapiret faller under $ 30, angis en markedsordre for å selge posisjonen din. Imidlertid vil denne bestillingen gå utfylt hvis prisen faller under $ 25 under aksjene dine kan selges.
Legg inn en grenseordre Trinn 8
Legg inn en grenseordre Trinn 8

Trinn 4. Legg en markedsordre

I noen tilfeller kan det være bedre å gi avkall på en grenseordre og i stedet legge inn en markedsordre, som fyller ordren til den første tilgjengelige prisen. Markedsordrer er mer sannsynlig å bli fylt, så det er best å bruke dem når du absolutt er sikker på at du bør kjøpe en aksje. Markedsordrer er bedre for aksjer med høyt handelsvolum, for eksempel Procter & Gamble eller Apple, ettersom disse aksjene har en tendens til å ha mer stabile priser.

Del 3 av 3: Legge en grenseordre

Legg inn en grenseordre Trinn 9
Legg inn en grenseordre Trinn 9

Trinn 1. Få tilgang til handelsplattformen

Gå online for å få tilgang til handelsplattformen eller ring megleren, avhengig av hvordan du handler med verdipapirer. Hvis du handler på nettet, bør muligheten til å plassere en grenseordre grupperes i en "bytte" eller "bestill" fane med andre alternativer, for eksempel å plassere en markedsordre. Hvis du handler med en faktisk megler, må du bare fortelle megleren at du vil legge inn en grenseordre.

Legg inn en grenseordre Trinn 10
Legg inn en grenseordre Trinn 10

Trinn 2. Identifiser sikkerheten du ønsker å handle

Finn ut hvilken sikkerhet du legger inn en grenseordre for. Hvis du eier en aksje som du er bekymret for kan falle i verdi, bør du vurdere å plassere en salgsgrense for den aksjen til den laveste prisen du ville tatt. Alternativt, hvis det er en aksje du tror vil senke i verdi du vil kjøpe, bør du vurdere å plassere en kjøpsgrense for å kjøpe den aksjen når prisen faller til et nivå du kan håndtere.

Legg inn en grenseordre Trinn 11
Legg inn en grenseordre Trinn 11

Trinn 3. Velg en grensepris

Grenseprisen er enten det høyeste beløpet du er villig til å betale for et verdipapir (hvis det er en kjøpsgrenseordre) eller det minste du er villig til å godta for et verdipapir (hvis det er en salgsgrenseordre). Dette er prisen som bestillingen din skal fylles ut til. Husk å ikke velge en urealistisk høy eller lav pris for den aktuelle aksjen, ellers vil bestillingen din gå utfylt.

Ta kontakt med megleren din for å være sikker på hvor mange desimaler han bruker for å bestemme grense- og sikkerhetspriser

Trinn 4. Velg en varighet

Du kan gjøre begrensningsordren bare gyldig i en dag eller velge å forlenge varigheten lenger, med en god til kansellert (GTC) tilstand. Dette avhenger av når du tror sikkerheten når grenseprisen.

Legg inn en grenseordre Trinn 12
Legg inn en grenseordre Trinn 12

Trinn 5. Send inn bestillingen

Spesifiser sikkerheten du vil bytte og grenseprisen, samt om du kjøper eller selger verdipapiret. Det kan være andre vilkår du kan knytte til bestillingen din, for eksempel en varighet. Du kan gjøre begrensningsordren bare gyldig i en dag eller velge å forlenge varigheten lenger (med en god til kansellert tilstand). Dette avhenger av når du tror sikkerheten når grenseprisen.

Legg inn en grenseordre Trinn 13
Legg inn en grenseordre Trinn 13

Trinn 6. Kontroller at ordren er fylt ut

Hvis grenseprisen din aldri er nådd i markedet, vil bestillingen din ikke bli fylt. Sjekk ordren din regelmessig og gjør en ny bestilling tilsvarende. I noen tilfeller vil grensebestillingene bli delvis fylt ut i en dags handel og deretter fullført over et antall dager. I dette tilfellet kan transaksjonskostnader vurderes for hver enkelt handel (hver dag) i stedet for bare en gang.

Tips

  • Å ha en oversikt over aksjer vil hjelpe deg å vite når det er en god kjøpsmulighet.
  • Prisen per aksje du betaler er nøkkelen til å være en vellykket aksjehandler. Husk at du vil kjøpe lavt og selge høyt.
  • Når du eier en aksje er det en god idé å ha en salgspris godt i tankene. Du må da se aksjen nøye for å se om den når den prisen, eller du kan ganske enkelt legge inn en grensebestilling hos megleren din, slik at du ikke går glipp av muligheten til å selge til målprisen din.

Advarsler

  • Ta kontakt med megleren din for detaljer. Ikke alle meglere har de samme typene bestillingsalternativer og handelspraksis.
  • Prøv papirhandel (en øvelse eller øvelsesrunde) først for å være sikker på at du har et godt håndtak på denne typen ordre før du legger faktiske penger på spill. Papirhandel er imidlertid ikke en god indikasjon på faktiske resultater siden det er lite følelser involvert, i motsetning til ekte handel der penger er på spill.

Anbefalt: