Hvordan registrere deg for COBRA -forsikring: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan registrere deg for COBRA -forsikring: 8 trinn (med bilder)
Hvordan registrere deg for COBRA -forsikring: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan registrere deg for COBRA -forsikring: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan registrere deg for COBRA -forsikring: 8 trinn (med bilder)
Video: Notater - Å lage handleliste 2024, Mars
Anonim

COBRA, som står for Consolidated Omnibus Budget Reconciliation Act, ble signert i loven i 1986 av president Ronald Reagan for å sikre at ansatte og deres familier kan opprettholde helseforsikring etter tap av jobb eller andre kvalifiserende hendelser. Det bør ikke være vanskelig å søke, selv om det er viktig å bekrefte at COBRA er det beste alternativet for deg.

Trinn

Del 1 av 2: Etablering av kvalifisering

Registrer deg for COBRA Insurance Step 1
Registrer deg for COBRA Insurance Step 1

Trinn 1. Kontroller at du hadde riktig type plan

I motsetning til Medicare og Medicaid, er COBRA ikke et føderalt forsikringsprogram. I stedet er det en føderal lov som lar deg beholde enhver privat forsikring du måtte ha hatt etter et plutselig tap av dekning. Du må ha vært en del av en gruppeplan som tilbys av arbeidsgiveren din for å kvalifisere for COBRA.

  • De aller fleste arbeidsgivere som tilbyr helse, kvalifiserer. Individuell forsikring, inkludert forsikring kjøpt gjennom de føderale helseutvekslingene, kvalifiserer imidlertid ikke for COBRA -dekning.
  • Det er et unntak for små helseplaner. Det må være minst 20 dekkede ansatte for at planen din skal kvalifisere for COBRA -dekning.
  • Hvis du er i tvil, kan du kontakte forsikringsselskapet ditt og spørre om du er kvalifisert for COBRA -dekning eller gjennomgå Sammendragsplanbeskrivelsen, som burde ha blitt gitt deg da du registrerte deg for planen.
Registrer deg for COBRA Insurance Step 2
Registrer deg for COBRA Insurance Step 2

Trinn 2. Kontroller at du hadde en passende kvalifiserende hendelse

En hendelse er det som har fått deg til å miste forsikringen. En kvalifiserende hendelse kan omfatte arbeidstakerens død, oppsigelse eller reduksjon i timene. Spesielt er det ikke en kvalifiserende hendelse hvis den ansatte mistet jobben på grunn av grov inkompetanse.

  • Oppsigelsen er en kvalifiserende hendelse uavhengig av om det er frivillig. Det betyr at hvis du trekker deg eller slutter, er du fortsatt kvalifisert for COBRA.
  • Overtredelse er ikke definert av loven og er derfor underlagt tolkning av en domstol, hvis arbeidsgiveren din bestemmer seg for å utfordre søknaden din om COBRA -dekning. Det krever i det minste bevis på forsettlig handling som er direkte knyttet til ansettelsen din. Det er vanligvis ikke i din arbeidsgivers interesse å kreve mislighold og burde derfor ikke være et problem.
Registrer deg for COBRA Insurance Step 3
Registrer deg for COBRA Insurance Step 3

Trinn 3. Fastslå at du er en kvalifisert mottaker

En kvalifisert mottaker er ethvert familiemedlem som hos arbeidsgiveren ga helsehjelp før den kvalifiserende hendelsen. Mottakere kan søke om dekning separat. For eksempel, hvis en forelder bruker Medicare, trenger de ikke lenger - og vil ikke være kvalifisert - for COBRA. Barnet kan imidlertid søke om COBRA uavhengig av forelderen.

Hvis du er mottaker av andres planer og de mister dekningen, kan du søke om COBRA. Dette inkluderer tilfeller der den ansatte døde eller gikk videre til Medicare. Dette gjelder også i tilfeller der forholdet ditt til planholderen har endret seg, enten du har skilt deg eller fordi du har blitt eldre enn å være et forsørget barn

Registrer deg for COBRA Insurance Step 4
Registrer deg for COBRA Insurance Step 4

Trinn 4. Vurder andre alternativer først

COBRA vil bare tillate deg å forbli på arbeidsgiverplanen din i en begrenset periode, og det forventes at du dekker kostnadene din arbeidsgiver ellers ville betale. Dette kan være dyrere enn å få forsikring gjennom børsen. Børsmarkedet åpnet i 2013 med Affordable Care Act. Du kan beholde forsikringen permanent, og den er underlagt færre restriksjoner. Normalt kan du bare søke om forsikring på børsen i løpet av bestemte tider av året, men du får også en 60 dagers avdragsfrihet etter at forsikringen din er avsluttet, der du kan søke. Du bør besøke nettstedet for å finne ut hva prisene kan være i din situasjon.

  • Avhengig av arbeidsgiverplanen din og planene du kvalifiserer for på børsen, kan det være mer fornuftig å registrere deg på
  • Hvis du ikke kvalifiserer for føderal COBRA -forsikring, kan du også kontakte statens forsikringskommissær for å se om du kvalifiserer for et statlig program. Ofte krever disse ikke at gruppeplanen din inneholder minst 20 ansatte, noe som gjør det lettere å søke.
  • Når du besøker sentralen, vil du også bli informert om du oppfyller kravene til Medicare eller CHIP -forsikring, som er billige, subsidierte alternativer.

Del 2 av 2: Søk på COBRA

Registrer deg for COBRA Insurance Step 5
Registrer deg for COBRA Insurance Step 5

Trinn 1. Gi beskjed om kvalifiserende hendelse

Fordi COBRA opererer gjennom din eksisterende plan, kan mye av det variere fra et forsikringsselskap til et annet. Sammendragsplanbeskrivelsen, som skulle ha blitt gitt deg da du mottok din nåværende forsikringsplan, vil inneholde informasjon om COBRA -dekning og hvordan du gir beskjed om kvalifiserende hendelse. Hvis du har problemer med å finne dette, kan du også snakke med sjefen eller forsikringsselskapet for å spørre hvordan du gir beskjed.

  • Vanligvis bør dette ikke være et problem i det hele tatt; arbeidsgiveren skal varsle deg om at en kvalifiserende hendelse har skjedd, og at du er kvalifisert for COBRA. Men du må kanskje ta ledelsen når kvalifiseringsarrangementet ikke er direkte knyttet til den aktuelle medarbeideren. arbeidsgiver, for eksempel, er mindre sannsynlig å være klar over en skilsmisse eller tap av et barns avhengige status.
  • I henhold til føderal lov har du maksimalt 60 dager på deg til å varsle om kvalifiserende hendelse, med begynnelsen på datoen da hendelsen da dekningen ble avsluttet.
Registrer deg for COBRA Insurance Step 6
Registrer deg for COBRA Insurance Step 6

Trinn 2. Gjennomgå COBRA -valgmeldingen

Innen 14 dager etter at du varslet forsikringsselskapet om at du har opplevd en kvalifiserende hendelse, må det gi deg en COBRA -valgvarsel. Dette vil gi deg all nødvendig informasjon om COBRA -forsikringsalternativene dine, inkludert pris. Dekningen bør være identisk med den som tilbys aktive ansatte, noe som betyr at det ikke bør oppstå endringer i helsetjenestekvaliteten. Nå vil du imidlertid bli tvunget til å bære hele forsikringskostnaden og muligens mer. Du bør spørre deg selv om dette er en realistisk byrde og vurdere andre alternativer hvis du synes det er for dyrt.

Registrer deg for COBRA Insurance Step 7
Registrer deg for COBRA Insurance Step 7

Trinn 3. Registrer deg for COBRA

Hvis du er fornøyd med ordningen, sender du COBRA -varselet tilbake til forsikringsselskapet ditt innen 60 dager. Du kan ikke bli bedt om å betale når du sender inn valgmeldingen, men du må til slutt betale premier. Den første premiebetalingen kan belastes så tidlig som 45 dager etter begynnelsen av dekningen.

  • Papirarbeidet skal ikke være komplekst eller belastende. Hver leverandør har lov til å ha sin egen valgvarsel. Imidlertid har den føderale regjeringen opprettet en eksempelvarsel som bare krever det trykte navnet og signaturen til parter som melder seg på COBRA.
  • Du får 30 dagers avdragsfrihet hvis du ikke betaler premiene i tide. Etter det kan COBRA -forsikringen din avsluttes.
Registrer deg for COBRA Insurance Step 8
Registrer deg for COBRA Insurance Step 8

Trinn 4. Begynn søket etter alternativ forsikring innen et år

COBRA -forsikring har en maksimal dekningsperiode på 18 måneder for ansatte som har mistet jobben eller redusert timene. For andre typer hendelser er maksimal dekningsperiode 36 måneder. Noen ganger kan en plan tillate deg å bli lenger. De kan imidlertid også avslutte dekning tidlig, noen ganger for faktorer utenfor din kontroll.

Anbefalt: