Hvordan finne en god eiendomsmegler: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finne en god eiendomsmegler: 14 trinn (med bilder)
Hvordan finne en god eiendomsmegler: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan finne en god eiendomsmegler: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan finne en god eiendomsmegler: 14 trinn (med bilder)
Video: ČUDNE PRIČE 149 - ROMAN BRNADA i svirepi zločin u Rijeci‼️ 2024, Mars
Anonim

Enten du kjøper eller selger en eiendom, er en eiendomsmegler av høy kvalitet avgjørende for at prosessen skal fungere jevnt. Oppsøk en agent med utmerket legitimasjon og referanser. Møt med en håndfull agenter for å sikre at alle spørsmål du har blir besvart. Se opp for potensielle røde flagg. Agenter som tar svært lave kostnader eller bare jobber deltid, er kanskje ikke pålitelige.

Trinn

Del 1 av 3: Finne en agent med de riktige legitimasjonene

Finn en god eiendomsmegler Trinn 1
Finn en god eiendomsmegler Trinn 1

Trinn 1. Se etter noen som gjør minst 1 eller 2 transaksjoner hver måned

Når du går gjennom en agentens legitimasjon, ser du etter noen som har jobbet med salg, forhandlinger og kontrakter i minst fem år, fortrinnsvis innen eiendoms- eller eiendomsforvaltning. Fem års erfaring og en vanlig strøm av transaksjoner betyr at en agent sannsynligvis har en god følelse for prosessen og kan hjelpe deg med å finne de beste tilbudene.

Agenter med mindre erfaring kan fortsatt være et godt valg hvis de kjenner deg og området godt, spesielt hvis de viser god arbeidsmoral og sterke kundeserviceferdigheter

Finn en god eiendomsmegler Trinn 2
Finn en god eiendomsmegler Trinn 2

Trinn 2. Finn noen som jobber i ditt område

Agenten du jobber med, bør kjenne området du ønsker å kjøpe eller selge. Agenter som bor og jobber i ditt område vil være klar over de beste nabolagene og trendene når det gjelder priser. En lokal agent vil også vite små detaljer, for eksempel hvor de beste skolene er, pendlingstider og så videre.

Finn en god eiendomsmegler Trinn 3
Finn en god eiendomsmegler Trinn 3

Trinn 3. Kontroller agentens lisens

Tydeligvis vil du ha en agent som har riktig lisens. Hver stat bør ha en liste over lisensierte agenter online. Mens du lager en liste over agenter å kontakte, må du kontrollere at hver agent du intervjuer har en lovlig lisens til å kjøpe og selge eiendom i staten din. Du kan også se etterutdanningskursene de tar som vil hjelpe deg å vite hva de fokuserer på.

Finn en god eiendomsmegler Trinn 4
Finn en god eiendomsmegler Trinn 4

Trinn 4. Se etter priser og æresbevisninger for å begrense valgene dine

Sjekk eiendomsnettstedet og fortsett for priser, utmerkelser og andre tegn på anerkjennelse. Ting som en "Årets eiendomsmegler" -pris kan være et tegn på en kvalitetsagent som sannsynligvis vil overgå dine personlige behov. Imidlertid innser du at det også kan indikere en veldig travel eiendomsmegler som kanskje ikke er det riktige valget hvis du ønsker mer individuell oppmerksomhet, og du må kanskje basere beslutningen din på andre indikatorer.

Finn en god eiendomsmegler Trinn 5
Finn en god eiendomsmegler Trinn 5

Trinn 5. Be venner og familiemedlemmer om henvisninger

Hvis du kjenner noen som nylig har kjøpt eller solgt et hus, ta kontakt med dem. Venner og familiemedlemmer vil sannsynligvis gi deg ærlige vurderinger av deres erfaring med en bestemt agent.

Vær imidlertid forsiktig med å velge en agent BARE fordi en venn eller et familiemedlem anbefalte dem. Eiendomsbehovet ditt og det du ønsker hos en eiendomsmegler kan være forskjellige, så sørg for at du forstår hva dine venner eller familiemål var og hva de likte spesielt med eiendomsmegleren. Spør om eventuelle nølinger personen også anbefaler agenten. På denne måten får du en følelse av om agenten har store feil som ville være en avtalebryter for deg

Del 2 av 3: Intervjuer eiendomsmeglere

Finn en god eiendomsmegler Trinn 6
Finn en god eiendomsmegler Trinn 6

Trinn 1. Spør hvor lenge de har vært i virksomhet

Når du intervjuer en eiendomsmegler, er et av de første spørsmålene å stille hvor lenge de har håndtert salg, kontrakter og forhandlinger for kunder. De skal kunne svare på spørsmålet raskt og nøyaktig. Husk at mens fem års erfaring er ideelt, kan noen med mindre erfaring som ellers dekker dine behov fortsatt fungere hvis du har utviklet et godt forhold til dem.

Spør også hvor lenge agenten har jobbet i ditt område. Enda bedre, spør om de bor i nærheten av området. En agent med lang erfaring er kanskje ikke det beste valget hvis de ikke er kjent med akkurat ditt område

Finn en god eiendomsmegler Trinn 7
Finn en god eiendomsmegler Trinn 7

Trinn 2. Spør om de jobber alene eller i team

Agenter som jobber alene er best hvis du vil ha mye personlig kontakt med agenten. Agenter som jobber i et lag er gode hvis du liker ideen om spesialister for hvert trinn. Agenten du ansetter kan faktisk være en teamleder som deretter vil introdusere deg for en transaksjonskoordinator, assistent eller kjøpers agent som vil håndtere disse delene av transaksjonen.

Agenter som jobber alene er mer sannsynlig å lede deg gjennom hvert trinn selv og mer sannsynlig å komme ut ofte via telefon eller til og med personlig

Finn en god eiendomsmegler Trinn 8
Finn en god eiendomsmegler Trinn 8

Trinn 3. Spør om planlagte ferier eller andre forpliktelser

Eiendom krever ofte rask handling og responstid. Hvis en eiendomsmegler har en ferie planlagt snart eller en annen forpliktelse som kan forstyrre tilgjengeligheten, må du bestemme om dette vil påvirke deg når du kjøper eller selger en eiendom. Sørg for at de har noen som kan hjelpe deg hvis de har forlenget fravær.

Finn en god eiendomsmegler Trinn 9
Finn en god eiendomsmegler Trinn 9

Trinn 4. Spør om hvilke andre eiendommer de har solgt

I tillegg til å se på nåværende eiendommer på nettet, må agenten vise deg noen av de andre eiendommene de har solgt. Sørg for at disse eiendommene ligner det du ønsker å kjøpe eller selge. Det er viktig å velge en agent som jobber med de riktige egenskapene for dine behov. Hvis agenten vanligvis er vant til å jobbe til et høyere eller lavere prispunkt, kan det hende at de ikke forstår akkurat din transaksjon også.

Hvis du selger et hus, kan du spørre hvor huset skal vises. De viktigste stedene du må være er på MLS og de store nettsidene (Realtor.com, Zillow, Trulia, osv.). Andre nettsteder, inkludert agentens personlige nettsted, er ikke like viktige. Vær også forsiktig med en agent som ønsker å holde huset ditt utenfor MLS av en eller annen grunn. Med mindre du selger et luksushus, er MLS der de fleste kjøpere og deres agenter er. "Pocket" -oppføringer eller lignende foreslås vanligvis når en agent først vil markedsføre huset ditt til sine egne investorkunder eller til andre i sin meglerhandel, men å begrense eksponeringen er nesten aldri et godt alternativ for deg som selger

Finn en god eiendomsmegler Trinn 10
Finn en god eiendomsmegler Trinn 10

Trinn 5. Kontakt de siste kundene

Be om en referanseliste etter å ha møtt en agent. En kvalitetsagent vil ikke nøle med å gi deg en liste over de siste kundene du kan ringe for å spørre om deres erfaring. Ring noen referanser for hver agent du intervjuer for å sikre at de har fantastiske anmeldelser. Ikke legg for mye lager i online anmeldelser. De fleste gir en 5 -stjerners anmeldelse i bytte mot et Starbucks -gavekort, og en enkelt dårlig anmeldelse forteller kanskje ikke hele historien (spør agenten hvis du er bekymret).

Finn en god eiendomsmegler Trinn 11
Finn en god eiendomsmegler Trinn 11

Trinn 6. Sørg for at du kommer overens med agenten

Kjemi er viktig i eiendom. Hvis du jobber med noen du ikke kommer overens med, kan dette føre til unødvendig spenning under en allerede belastende prosess. Sørg for at du klikker med agenten og føler deg komfortabel i deres nærvær.

Del 3 av 3: Se etter røde flagg

Finn en god eiendomsmegler Trinn 12
Finn en god eiendomsmegler Trinn 12

Trinn 1. Unngå agenter som ikke svarer på telefonen eller ringer tilbake

En god eiendomsmegler anser arbeidet sitt som en heltidsjobb og vet at helger og kvelder kan være de travleste tider. I eiendom er hver dag en "virkedag", og hvis viktige ting kommer opp på kvelder eller helger, trenger du en agent som du kan nå. En agent som ikke er tilgjengelig hele dagen, er kanskje ikke det beste alternativet.

  • Hvis en agent ikke svarer i "vanlige åpningstider", kan det hende du har en agent som driver med eiendom på siden. Det er ikke sikkert at deres "dagjobb" gir deg den oppmerksomheten du fortjener.
  • Motsatt kan det hende at en agent som ikke svarer på kvelds- eller helgesamtaler, eller enda verre, har en telefonsvarer som sier noe om "neste virkedag", som kanskje ikke er tilgjengelig når du trenger dem.
Finn en god eiendomsmegler Trinn 13
Finn en god eiendomsmegler Trinn 13

Trinn 2. Hold deg unna agenter som ikke kjenner området

Hvis en agent ikke jobber i ditt område, eller ikke lett kan gi informasjon om området, er dette et dårlig tegn. En kvalitetsagent bør raskt kunne rasle av ting som nabolag, generelle prisklasser, nærliggende virksomheter og så videre. Hvis en agent ikke kan gi spesifikke detaljer om et område, kan det være lurt å finne noen som kan det bedre.

Finn en god eiendomsmegler Trinn 14
Finn en god eiendomsmegler Trinn 14

Trinn 3. Kontroller at lavere provisjoner ikke betyr færre tjenester

Typiske provisjoner er vanligvis mellom fem og syv prosent. Når agenten tilbyr en lavere provisjon, må du sørge for at de ikke tilbyr deg mindre service enn agenter med høyere oppdrag. Kontroller at alle løftene deres er skriftlige før du signerer en kontrakt.

Når du kjøper, trenger du vanligvis ikke å bekymre deg for provisjonen fordi selgeren generelt betaler begge sider (kjøper og selger), så fokuser i stedet på kundeservice og kontraktskunnskap

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Anbefalt: