3 måter å tilpasse seg endringer i et forretningsmiljø

Innholdsfortegnelse:

3 måter å tilpasse seg endringer i et forretningsmiljø
3 måter å tilpasse seg endringer i et forretningsmiljø

Video: 3 måter å tilpasse seg endringer i et forretningsmiljø

Video: 3 måter å tilpasse seg endringer i et forretningsmiljø
Video: Balanced Scorecard in 2 Minutes 2024, Mars
Anonim

I næringslivet er endring uunngåelig. Noen endringer er små og enkle å tilpasse seg, mens andre er store og vanskeligere å behandle. Uansett hva slags endring som skjer, må du lære å forutse dem og ramme inn hvordan du tenker om dem. Ved å omforme tankegangen din om endring til å være positiv og ved å forstå omfanget av endringen, kan du tilpasse deg den på en mer gjennomtenkt måte. I et forretningsmiljø kan du undersøke endringen og finne ut hvordan det kan påvirke arbeidet ditt. Du kan også snakke med kollegaene dine og forstå hvordan det kan påvirke arbeidsplassen din.

Trinn

Metode 1 av 3: Velge en positiv tankegang

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 1
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 1

Trinn 1. Vurder din nåværende tankegang om endringen

I begynnelsen av denne prosessen må du fullt ut forstå dine nåværende tanker om endringen. Du kan være spent, nølende, sint, redd, engstelig eller ambivalent til endringen. Du kan ha flere følelser eller motstridende tanker om endringen og er usikker på hvordan du vil reagere når endringen er implementert. Ta deg noen timer til å tenke på endringen som blir innført, og skriv ned tankene dine.

  • For eksempel kan ledelsen innføre en ny policy om overtidsbetaling. Tenk på hvordan dette vil påvirke deg. Jobber du overtid ofte? Stoler du på de ekstra pengene, eller er det et insentiv for deg å jobbe lengre timer? Eller den nye politikken påvirker deg kanskje ikke i det hele tatt.
  • Mange synes det er nyttig å skrive ned tankene sine mens de reflekterer.
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 2
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 2

Trinn 2. Godta at endring er uunngåelig i virksomheten

Endring kommer garantert til å skje, spesielt hvis du jobber i et felt som raskt vokser og tilpasser seg, som teknologi. Du vil kanskje elske hvordan forretningsmiljøet ditt er for øyeblikket, og en endring kan føles som et slag mot selvtilliten din. Imidlertid bør du ramme måten du tenker på denne endringen på som en mulighet til å forbedre karrieren din og implementere nye prosedyrer i det daglige arbeidet.

Det vil være teknologier og prosedyrer som blir utdaterte og ikke lenger er relevante for arbeidsplassen. Du må kanskje lære å bruke en ny type datamaskin eller et program fordi den gamle har blitt utdatert

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 3
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 3

Trinn 3. Reflekter over hvordan du har håndtert tidligere endringer

Du har svart på endringer tidligere, selv om de ikke var på din nåværende arbeidsplass eller karriere. Tenk på hva endringen var, og hvordan du reagerte på den. For eksempel har du kanskje måttet bytte kontor med en kollega du misliker. Ble du opprørt over endringen og klaget til ledelsen? Eller diskuterte du endringen med lederen din og fant en løsning? Å tenke på hvordan du har reagert på endringer tidligere, vil hjelpe deg å forutse hvordan du vil reagere på denne nåværende endringen.

Det kan være nyttig å snakke med noen som er i nærheten av deg, som en ektefelle eller bestevenn, og spørre dem om hvordan du håndterer endring. Dette kan gi verdifull innsikt når du begynner å nærme deg denne nye utfordringen

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 4
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 4

Trinn 4. Ta ansvar for ditt svar på endringer

Enten du har reagert dårlig eller positivt på endringer tidligere, må du ta ansvar for svaret ditt. Forståelig nok er noen endringer mye vanskeligere å takle enn andre. Noen har stor innvirkning på måten vi lever våre liv på, og de kan presentere andre uventede utfordringer. Imidlertid er du i stand til å kontrollere din følelsesmessige reaksjon på endring.

Tenk på om det var en utløser for svaret ditt. Du kan spørre deg selv om du motsatte deg en liten endring på jobben fordi du var stresset over hjemmelivet ditt, eller om det var noe annet som plaget deg når du ble sint på en ny politikk. Å forstå disse utløserne kan hjelpe deg med å ta eierskap til svarene dine for å endre

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 5
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 5

Trinn 5. Vedta en positiv holdning

Din holdning og tankegang vil ramme hvordan du reagerer på endringen og om du er i stand til å tilpasse seg den på din arbeidsplass. Tenk på hvordan du har reagert på endringer tidligere, og innsett at en positiv holdning kan forbedre dine fremtidige svar. På dette stadiet kan endringen ha blitt implementert i forretningsmiljøet. Hvis den ikke allerede er implementert, er dette din tid for å nærme deg endringen på en positiv måte. Hvis det allerede har blitt en ny politikk eller et mandat, vil din positive holdning gjenspeile seg i hvordan du integrerer endringen i arbeidsvanene dine.

For eksempel kan arbeidsplassen din nå kreve at forskjellige sett med skjemaer fylles ut som en del av nye forskrifter. Snarere enn å tenke på disse skjemaene som bortkastet tid, eller noe du burde grue deg til å gjøre, omformulere tankene dine. Se på disse nye skjemaene som en måte å dokumentere produktiviteten på arbeidsplassen din, og at de vil tillate ledelsen å effektivt føre tilsyn med forretningsdriften

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 6
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 6

Trinn 6. Hold deg selv ansvarlig for å tilpasse deg den nye endringen

Enten endringen allerede har trådt i kraft, eller om den fortsatt er i fremtiden, kan du holde deg ansvarlig for hvordan du vil reagere på den. Det er nyttig å tenke på dette ansvaret i forhold til tid. Endringen kan være dyp og vil endre arbeidsplassen din betydelig, eller det kan være en mindre endring som vil ha mindre innvirkning.

Tenk på og skriv ned hva du vil at svaret ditt skal være mot endringen. Du bør inkludere hvor lang tid det vil ta deg å tilpasse deg fullt ut til endringen. For eksempel kan det ta noen uker før en større endring av politikken er fullstendig implementert. Du bør gi deg tid til å tilpasse deg politikken, men ta ansvar for å følge målet ditt

Metode 2 av 3: Vurdering av virkningen av endringen

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 7
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 7

Trinn 1. Forutse hvordan denne endringen kan påvirke ditt nåværende arbeid

For å tilpasse seg en endring i et forretningsmiljø, må du kunne forutse hvordan endringen vil påvirke deg, ditt arbeid og arbeidsmiljøet. Virkningen kan variere fra veldig liten til veldig stor. Virkningen vil avhenge av omfanget av endringen, hva slags justeringer du må gjøre, og hvor raskt endringen vil bli implementert. Forutse hvordan denne endringen vil påvirke deg, vil hjelpe deg med å håndtere dine forventninger og tilpasse deg effektivt.

Det er kanskje ikke så mye du trenger å endre. Noen endringer på arbeidsplassen vil påvirke deg mer enn andre. Andre endringer krever at du foretar trinnvise justeringer over tid for å tilpasse deg fullt ut. For eksempel kan det hende at en endring i lønnspolicyene ikke påvirker deg hvis du jobber med salg

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 8
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 8

Trinn 2. Undersøk politikken, om nødvendig

I næringslivet krever noen endringer at selskaper og team må gjennomgå store revisjoner. Disse retningslinjene kan endre måten selskapet håndterer kunder på, påvirker salget eller endrer ledelsen i organisasjonen. Du trenger kanskje ikke å undersøke retningslinjene for å forstå det fullt ut. Det kan være veldig nyttig å undersøke endringen organisasjonen din kommer til å gjøre for å se om andre virksomheter har gjort lignende endringer. For eksempel kan endringen være i ledelsesstiler og strukturen i ledergruppen din. Du kan søke på nettet etter andre selskaper som har gjort den samme endringen for å se hvordan de reagerte på det.

Selv om situasjonene alltid er forskjellige, er det en nyttig måte å forstå hvordan virksomheten din kan reagere på å se hvordan lignende endringer har påvirket virksomheter. Det kan også hjelpe deg å forstå omfanget av endringen

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 9
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 9

Trinn 3. Snakk med sjefen din eller med ledelsen

Ideelt sett vil ledelsen din ha åpne kommunikasjonslinjer og være mottakelig for å høre spørsmål og bekymringer om den nye endringen som gjøres. Du bør snakke med din leder eller veileder hvis du har spørsmål om endringen, spesielt om hva slags endringer du må gjøre individuelt og dens innvirkning.

For eksempel kan du si, "John, jeg har sett på den nye polisen for å dekke forsikringskrav. Jeg vil være sikker på at jeg forstår det fullt ut før det trer i kraft. Kan du fortelle meg litt mer om hvordan påstandene blir vurdert?”

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 10
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 10

Trinn 4. Snakk med kollegaene dine om hvordan de tilpasser seg

Hvis du jobber i et forretningsmiljø der andre medlemmer av teamet ditt må tilpasse seg den samme endringen, kan du snakke med dem om trinnene de tar. De kan ha forslag til hvordan du kan tilpasse deg endringen. Du kan spørre dem hvordan de har tilpasset seg og om de sliter med det og kan bruke støtte.

Unngå å sladre eller snakke negativt om endringen og menneskene som foreslo eller implementerte den. Du vil at tankegangen din skal forbli positiv, ellers kan du slite med å tilpasse deg endringen

Metode 3 av 3: Opprette en balanse mellom arbeid og privatliv

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 11
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 11

Trinn 1. Ta en ferie

Å takle endringer på arbeidsplassen kan være stressende. Det kan være nyttig å ta en hviledag, eller noen dager, for å tilbringe tid hjemme og slappe av. Finn ut om du har noen betalte fridager og dra fordel av dem. Store endringer på arbeidsplassen kan forårsake mye stress, og å ta litt fri kan hjelpe deg med å komme deg etter stresset og føle deg som deg selv igjen.

Hvis du ikke kan ta en ferie, bør du ta korte pauser i løpet av arbeidsdagen for å redusere muligheten for at du blir utbrent. Ta en fem minutters pause fra skrivebordet for å lage deg en kopp kaffe, gå rundt på kontoret eller gå ut og ta et friskt pust

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 12
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 12

Trinn 2. Bygg sunne relasjoner med kollegaene dine

Vennskap både i og utenfor arbeidet er svært nyttig for å redusere stress. Siden du bruker mye tid hver dag sammen med kollegaene dine, er det nyttig å bygge sterke og sunne relasjoner med menneskene der. Disse forholdene bør imidlertid ha grenser; du bør ikke snakke om ting som er upassende på arbeidsplassen, og vennskapene dine bør aldri distrahere deg fra det faktiske arbeidet ditt.

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 13
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 13

Trinn 3. Etablere grenser

Arbeidet ditt er en veldig viktig del av livet ditt, men det bør ikke være hele livet ditt. Det er urimelig å forvente at du kan ha vakt i 24 timer hver dag. Å sette grenser mellom jobb og hjemmeliv, for eksempel å ikke sjekke e -posten din etter kl. 18.00 eller ikke ta telefonsamtaler i helgen, kan hjelpe deg med å dele opp arbeidet ditt og holde de to atskilt.

Disse grensene kan bidra til å begrense mengden stress som denne endringen kan ha på livet ditt. Tilpasningen din til endringer på arbeidsplassen bør ikke påvirke hjemmelivet ditt

Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 14
Tilpass deg endringer i et forretningsmiljø Trinn 14

Trinn 4. Be om støtte når du trenger det

Det kan være vanskelig å tilpasse seg endringer, og det kan slite på deg, spesielt når endringen er stor og påvirker mange forskjellige deler av arbeidet ditt. Dette kan til tider føles overveldende, og du kan føle at du ikke er rustet til å håndtere det. Selv om det kan være vanskelig å innrømme at du trenger hjelp, kan støtte fra andre mennesker være veldig nyttig.

Snakk med veilederen din hvis du sliter med å gjøre overgangen, og se om de har noen anbefalinger om tilpasning som kan hjelpe deg. Du kan også snakke med noen som er nær deg i ditt personlige liv for å se om de har et perspektiv utad fra din situasjon

Tips

  • Ta deg god tid når du tenker på endringen. Du bør gi deg selv så mye tid du trenger for å absorbere det.
  • Når du snakker om endringen, bruk positivt språk.

Anbefalt: