Hvordan bli en regnskapsfører (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en regnskapsfører (med bilder)
Hvordan bli en regnskapsfører (med bilder)

Video: Hvordan bli en regnskapsfører (med bilder)

Video: Hvordan bli en regnskapsfører (med bilder)
Video: Электрика в квартире своими руками. Финал. Переделка хрущевки от А до Я. #11 2024, Mars
Anonim

Å bli en regnskapsfører (CA) er en utfordrende, men givende karrierebeslutning. Denne betegnelsen viser at du har mestring i regnskap. I tillegg kan dette yrket tilby gode jobbmuligheter på global skala, ønskelig startlønn og fleksibilitet i jobben. I tillegg jobber regnskapsførere i et bredt spekter av bransjer, fra finanssektoren til private virksomheter til offentlig tjeneste. Sporet til å bli en regnskapsfører krever at du oppnår en solid utdannelse og profesjonell opplæring, og at du består kvalifiserende eksamener.

Trinn

Del 1 av 4: Få en utdannelse i Chartered Accountancy

Bli en regnskapsfører Trinn 1
Bli en regnskapsfører Trinn 1

Trinn 1. Velg en bane

Det er en rekke forskjellige veier du kan gå under overskriften Chartered Accountancy. Noen av disse inkluderer Chartered Accountant (Audit), Chartered Certified Accountant, Chartered Management Accountant, Chartered Public and Finance Accountant. Disse varierer avhengig av opplæringsvekten du har, størrelsen på organisasjonen du jobber for, om du jobber i ledelse og så videre.

  • Still deg selv spørsmål om hvilken type yrkeskarriere du ønsker. Hvilken størrelse firma vil du for eksempel jobbe for? Vil du ha en privat praksis? Vil du jobbe for ideelle organisasjoner eller ideelle virksomheter?
  • Etter hvert som du får mer trening og erfaring, får du en bedre ide om aspektene du liker og ikke liker.
Bli en regnskapsfører Trinn 2
Bli en regnskapsfører Trinn 2

Trinn 2. Få en lavere grad

Meld deg på et fireårig akkreditert universitetsprogram. Sikt på en grad i regnskap, økonomi eller virksomhet. Hvis du allerede har en bachelorgrad, spiller det ingen rolle om graden din ikke er i et av disse fagområdene. Du må imidlertid ta ekstra klasser for å finpusse ferdighetene dine i regning og andre regnskapsrelaterte fag.

  • Få gode karakterer i klassene dine, spesielt i alle matte- eller forretningsrelaterte klasser.
  • Alternativt vil noen profesjonelle organisasjoner godta en 2-årig regnskapsassistent som grunnutdannelse for en håpefull regnskapsfører.
Bli en regnskapsfører Trinn 3
Bli en regnskapsfører Trinn 3

Trinn 3. Ta kurs i fagområder knyttet til regnskap

Hvis du har en bachelorgrad i et fagområde som ikke er relatert til regnskap eller virksomhet, kan du melde deg på klasser om regnskap eller økonomi ved en lokal høyskole. Kursene kan omfatte regnskap, skatt, finans, revisjon og statistikk.

Bli en regnskapsfører Trinn 4
Bli en regnskapsfører Trinn 4

Trinn 4. Meld deg på et forberedt program for regnskapsfører

Noen regnskapsprogrammer tilbyr programmer som forbereder deg på å starte et CA -opplæringsprogram. Disse programmene gir deg utdanning innen bestemte fagområder for å bygge dine numeriske ferdigheter og andre områder.

Bli en regnskapsfører Trinn 5
Bli en regnskapsfører Trinn 5

Trinn 5. Registrer deg for et opplært program for regnskapsfører

I et CA -opplæringsprogram vil du ta klasser for å bygge dine kompetanser innen viktige fagområder, for eksempel finans, skatt, finansregnskap og jus. Disse kursene kan tilbys personlig eller online.

  • Noen opplæringsprogrammer, for eksempel programmet som tilbys av Chartered Accountants Ireland, består av kurs som forbereder deg direkte til eksamen. For eksempel, i Irland, vil du registrere deg for Chartered Accountant Proficiency 1 (CAP1) -eksamen, som dekker økonomi, ledelsesregnskap, finansregnskap, skatt og lov for regnskapsførere. Pensum for emnet beskriver læringsutbytte og vekting for emnet.
  • Noen programmer tilbys for yrkesutøvere som allerede har jobber og som har erfaring fra finanssektoren. Ta kontakt med din lokale organisasjon for å lære mer om alternativene for yrkesutøvere.

Del 2 av 4: Få profesjonell erfaring

Bli en regnskapsfører Trinn 6
Bli en regnskapsfører Trinn 6

Trinn 1. Søk om yrkeserfaring

Et kjernekrav for regnskapsfører er å få tre års yrkeserfaring med en godkjent arbeidsgiver. Disse arbeidsgiverne er vanligvis regnskapsfirmaer eller finansfirmaer som er registrert hos CA -fagforeningen i din region.

  • Søk etter plasseringer i din region ved å kontakte din CA -fagforening.
  • Søk om plasseringer i din bransje.
  • Hvis du vil jobbe for en organisasjon som ikke er autorisert, kan du registrere lederen din som en som er autorisert til å evaluere prestasjonene og veksten din. Ta kontakt med din CA -fagforening for å se om dette er et alternativ.
Bli en regnskapsfører Trinn 7
Bli en regnskapsfører Trinn 7

Trinn 2. Arbeid i en profesjonell plassering i 3 år

Når du har blitt ansatt i stillingen din, vil du jobbe i denne organisasjonen i 3 år for å få erfaring i selskapet. Noen plasseringer roterer deg gjennom forskjellige divisjoner i selskapet slik at du får eksponering for flere forskjellige bransjer.

Bli en regnskapsfører Trinn 8
Bli en regnskapsfører Trinn 8

Trinn 3. Send inn en rapport om dine faglige kompetanser

Når du går videre med din profesjonelle opplæring, må du holde oversikt over prestasjoner og kompetanser. På slutten av ditt 3-årige program må du sende inn en evaluering av dine kompetanser.

I noen regioner i Storbritannia kalles dette en prestasjonslogg. I Canada er det kjent som Record of CA Qualifying Experience (RQE)

Bli en regnskapsfører Trinn 9
Bli en regnskapsfører Trinn 9

Trinn 4. Få ekstra yrkeserfaring

Hvis du bor i et land der du ikke er statsborger, må du kanskje få mer erfaring i det landet for å kvalifisere deg til å bli en regnskapsfører. Noen av hjemlandets erfaringer vil sannsynligvis telle med i dine kvalifikasjoner, men å få erfaring i lokal kontekst vil være nyttig og muligens nødvendig.

Del 3 av 4: Ta de kvalifiserende eksamenene

Bli en regnskapsfører Trinn 10
Bli en regnskapsfører Trinn 10

Trinn 1. Planlegg eksamenene dine

Noen regioner vil teste deg trinnvis. Når du er ferdig med en fase av utdanningen din, blir du testet, og deretter går du videre til neste fase. Det vil også bli avsluttende omfattende eksamener, som ofte er tredagers testøkter.

I Irland vil du for eksempel ta Chartered Accountant Proficiency 1 (CAP1), Chartered Accountant Proficiency (CAP2) og Final Admitting Examination (FAE). CAP1 dekker finans, forvaltningsregnskap, finansregnskap, skatt og lov for regnskapsførere. CAP 2 dekker revisjon og forsikring, strategisk økonomi og ledelsesregnskap, skatt og finansiell rapportering. FAE er en omfattende avsluttende eksamen

Bli en regnskapsfører Trinn 11
Bli en regnskapsfører Trinn 11

Trinn 2. Studer til eksamen i god tid

Ikke prøv å vinge den ved å komme inn på eksamen uforberedt. Ikke stapp for eksamen, tenk at du vil absorbere og beholde all informasjon dagen før eksamen. Lag en studieplan som bygger på god tid til å studere, og jobber omtrent en måned fra eksamensdatoen.

  • Finn en studiepartner for å hjelpe deg med å studere. Dette kan være noen andre som også tar eksamen, eller det kan være noen som allerede er godkjent regnskapsfører.
  • Mange arbeidsplasseringer vil gi deg utdanningspermisjon, slik at du kan ta fri fra jobb for å studere til eksamen.
Bli en regnskapsfører Trinn 12
Bli en regnskapsfører Trinn 12

Trinn 3. Ta øvelsestester online

Det er en rekke øvelsestester for Chartered Accountancy -eksamener tilgjengelig online. Kontroller at øvelsestestene er for din region og eksamen, ettersom testene varierer fra region til region.

Bli en regnskapsfører Trinn 13
Bli en regnskapsfører Trinn 13

Trinn 4. Bekreft tid og sted for eksamen

Sørg for at du vet når du skal komme til eksamen. Sørg for å sjekke ut stedet der du vil bli testet. Kartlegg ruten din for å komme dit, slik at du kan ankomme tidlig og bli avgjort før eksamen starter.

Bli en regnskapsfører Trinn 14
Bli en regnskapsfører Trinn 14

Trinn 5. Få en god natts søvn

Natten før eksamen, sørg for å få en god natts søvn. Få omtrent 7-8 timers søvn. Prøv å slappe av så mye som mulig. Hvis du har problemer med å sove, kan du prøve å lytte til litt beroligende musikk.

Bli en regnskapsfører Trinn 15
Bli en regnskapsfører Trinn 15

Trinn 6. Spis en god frokost

Å fylle opp kroppen din med en sunn frokost vil hjelpe deg med å opprettholde fokus og konsentrasjon gjennom eksamen.

Bli en regnskapsfører Trinn 16
Bli en regnskapsfører Trinn 16

Trinn 7. Ta de kvalifiserende eksamenene

Ulike land og regnskapsorganisasjoner har forskjellige undersøkelsesformater, men alle krever at du består en evaluering for å bli godkjent regnskapsfører.

  • Det er forskjellige score minimum du må oppnå; for eksempel må du oppnå minimum 50% på eksamenene dine i Irland for å bestå.
  • I Canada, for eksempel, tar du Uniform Evaluation, som er en tre-dagers nasjonal eksamen som tester deg på kompetansen din i å svare på virksomhetssimuleringer.

Del 4 av 4: Bli med på det profesjonelle feltet

Bli en regnskapsfører Trinn 17
Bli en regnskapsfører Trinn 17

Trinn 1. Bli medlem av en anerkjent regnskapsorganisasjon

Din region vil sannsynligvis ha en profesjonell organisasjon for godkjente regnskapsførere. Når du har fått din yrkeserfaring og har bestått eksamenene dine, er du kvalifisert til å bli medlem av denne organisasjonen.

Bli en regnskapsfører Trinn 18
Bli en regnskapsfører Trinn 18

Trinn 2. Overhold organisasjonens standarder

Når sertifiserte regnskapsførere er sertifisert, blir de overvåket og overvåket av deres hjeminstitutt, og de må overholde alle regler og standarder fastsatt av disse organisasjonene for å beholde sertifiseringen.

Bli en regnskapsfører Trinn 19
Bli en regnskapsfører Trinn 19

Trinn 3. Søk på jobber

Polere CV -en din, inkludert din nye opplæring og sertifisering som autorisert regnskapsfører. Send ditt CV og et følgebrev til regnskapsfirmaer.

Alternativt kan du bli ansatt permanent i selskapet der du hadde din profesjonelle plassering

Bli en regnskapsfører Trinn 20
Bli en regnskapsfører Trinn 20

Trinn 4. Finn en mentor

Det kan være nyttig å finne noen som kan fungere som mentor når du bygger din karriere. Denne personen kan være en tidligere veileder eller en annen kontakt du har tatt i feltet. De kan hjelpe deg med å bestemme strategiske karriereveier, hjelpe deg med å komme i kontakt med andre fagfolk og gi deg karriereråd.

Bli en regnskapsfører Trinn 21
Bli en regnskapsfører Trinn 21

Trinn 5. Nettverk i feltet ditt

Bygg dine profesjonelle kontakter innen ditt felt ved å knytte nettverk til andre regnskapsførere. Bli med i LinkedIn og andre sosiale medier for å få kontakt med fagfolk. Delta på nettverksarrangementer holdt av din fagforening.

Anbefalt: