Slik godtar du skylden når du fortjener det: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik godtar du skylden når du fortjener det: 11 trinn (med bilder)
Slik godtar du skylden når du fortjener det: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik godtar du skylden når du fortjener det: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik godtar du skylden når du fortjener det: 11 trinn (med bilder)
Video: Derfor kan hestehuller være livsfarlige 2024, Mars
Anonim

Når du vet at du er skyld i et problem, er den modne og ansvarlige tingen å gjøre å stå opp og ta tak i feilen, godta konsekvensene og være en del av løsningen. Innse hvor du gikk galt, og vær forberedt på å eie det du gjorde fullt ut. Snakk med personen og fortell dem hva som gikk galt, og beklager. Gå deretter videre fra situasjonen, vel vitende om at du vil gjøre det bedre neste gang.

Trinn

Del 1 av 3: Realisere feilen din

Godta skylden når du fortjener det Trinn 1
Godta skylden når du fortjener det Trinn 1

Trinn 1. Innse at du tar feil

For å akseptere skyld, må du erkjenne din feil. Reflekter over ordene eller handlingene dine og vet hva du gjorde dårlig eller feil. Få litt klarhet om hendelsen og hvorfor du kan ha gjort det du gjorde.

  • Å innrømme at du tok feil betyr ikke at du er svak eller inaktiv. Faktisk krever det mye mot og selvbevissthet å være i stand til å tåle feilene dine. Det er et tegn på modenhet.
  • For eksempel, hvis du sa at du ville hente renseriet, men ikke gjorde det, ikke unnskyld deg. Bare eier at du sa at du ville gjøre noe, og at du ikke klarte det.
Godta skylden når du fortjener det Trinn 2
Godta skylden når du fortjener det Trinn 2

Trinn 2. Ikke prøv å flytte skylden

Hold fokus på deg. Du kan dele skylden, og den andre personen kan også ha sagt eller gjort feil ting, men fokuser bare på din side. Bare fordi du aksepterer din egen skyld, betyr det ikke at du er fri til å skylde andre på deres deler.

  • Hvis du eier din egen del, kan det hende at den andre personen ikke eier sitt eget. Selv om de ikke gjør det, vet du at du gjorde det riktige ved å innrømme feil. Husk at du bare kan kontrollere dine egne handlinger, ikke andres.
  • For eksempel, hvis et prosjekt ikke ble fullført, og du var en del av problemet, må du stå for din del. Ikke begynn å klandre andre mennesker, selv om de var en del av problemet.
Godta skylden når du fortjener det Trinn 3
Godta skylden når du fortjener det Trinn 3

Trinn 3. Si noe før heller enn senere

Å vente på å se hvordan ting rister ut er en dårlig idé. Så snart en situasjon begynner å være ubehagelig, må du ta ansvar for å skape den. Jo før problemet blir identifisert, jo raskere er en løsning mulig, og det minimerer konsekvensene.

For eksempel, hvis du svikter noen, snakk med dem så snart du kan og la dem få vite hvordan du føler det. Si: "Jeg skulle gå til arrangementet ditt, men jeg klarte det ikke, og det er min skyld."

Del 2 av 3: Å snakke med personen

Godta skylden når du fortjener det Trinn 4
Godta skylden når du fortjener det Trinn 4

Trinn 1. Innrøm at du tok feil

Å innrømme at du tok feil viser at du er villig til å godta at du er ufullkommen og gjør feil. Det kan være vanskelig å innrømme dine feil, men det viser andre at du er villig til å ta ansvar for det du gjør.

Si for eksempel: "Jeg tok feil når jeg ropte på deg i går. Selv om jeg er lei meg, vil jeg ikke rope.”

Godta skylden når du fortjener det Trinn 5
Godta skylden når du fortjener det Trinn 5

Trinn 2. Beklager

Hvis situasjonen tilsier det, må du be en oppriktig unnskyldning. Godta feilen din, og gjør det klart at du er lei for det onde eller problemet det forårsaket. Vær nådig i din unnskyldning og villig til å innrømme din feil.

Si for eksempel: "Jeg beklager at jeg rotet med prosjektet. Det er min feil, og jeg tar ansvar for at ting går galt.”

Godta skylden når du fortjener det Trinn 6
Godta skylden når du fortjener det Trinn 6

Trinn 3. Valider personens følelser

Hvis den andre personen er opprørt, vær forståelsesfull. Valider hvordan de føler og hva de kan oppleve. Start med å reflektere ordene eller følelsene deres for å vise at du forstår, og la dem vite at du forstår følelsene deres.

Si for eksempel: “Jeg kan fortelle at du er skuffet. Det ville jeg også vært."

Del 3 av 3: Flytte forbi arrangementet

Godta skylden når du fortjener det Trinn 7
Godta skylden når du fortjener det Trinn 7

Trinn 1. Foreslå en løsning

En del av å akseptere skyld og ta ansvar kan omfatte å ta igjen feilen din. Kom med noen løsninger for å rette opp feilen din. Dette kan bety at du legger ned litt ekstra arbeid eller lover å gjøre det bedre til neste gang. Uansett hva det er, vis at du er villig til å endre for å gjøre ting bedre. Å gjøre endringer kan bidra til å gjenopprette rettferdigheten og sette folk tilbake på like grunnlag.

  • For eksempel, hvis du er skyld i noe på jobben, kan du tilby å bli senere og fikse feilen din.
  • Hvis du roter noe med familien din eller venner, si at det blir annerledes neste gang og mener det.
Godta skylden når du fortjener det Trinn 8
Godta skylden når du fortjener det Trinn 8

Trinn 2. Godta konsekvenser

Å ta ansvar for din oppførsel kan være skummelt, spesielt hvis du vet at det vil få konsekvenser. Ta konsekvensene så modig som mulig, og når det er gjort, er det virkelig over. Du har lært leksjonen din og opprettholdt personlig integritet i prosessen. Prøv å vokse fra opplevelsen og unngå å gjenta feilene dine.

For eksempel kan rengjøring bety at du får konsekvenser på jobb eller skole. Eller du må kanskje tro på noe for familien eller partneren din som du vet vil gjøre dem opprørt. Du vet kanskje at noen tilbakeslag vil skje, men gjør det riktige

Godta skylden når du fortjener det Trinn 9
Godta skylden når du fortjener det Trinn 9

Trinn 3. Reflekter over din oppførsel

Erkjenn din feil og reflekter over hva som kan ha bidratt til det. Kanskje du hadde en stressende dag og slo ut på noen. Det er lett å forflytte sinne ditt til mennesker som egentlig ikke hadde noe å gjøre med ditt dårlige humør. Kanskje du kom til konklusjoner og tok feil. Uansett hva du gjorde, tenk på det og prøv å gjøre nødvendige endringer som et resultat.

For eksempel, hvis du har glemt noe fordi du var forhastet, kan du prøve å senke farten eller gi mer tid til aktiviteter

Godta skylden når du fortjener det Trinn 10
Godta skylden når du fortjener det Trinn 10

Trinn 4. Bli ansvarlig

Ha noen i livet ditt som kan bidra til å holde deg ansvarlig for ordene og handlingene dine. Dette kan bety at du har en venn som ringer deg eller møter noen for å snakke om ansvarlighet. Å ha noen å snakke med om å ta ansvar kan hjelpe deg med å håndtere det bedre og raskere.

For eksempel, møt noen hver uke og snakk om hva du gjør bra og hva du sliter med. Gi beskjed til hverandre når den andre må ta ansvar for feil

Godta skylden når du fortjener det Trinn 11
Godta skylden når du fortjener det Trinn 11

Trinn 5. Gå videre fra situasjonen

Ingen er perfekte, og alle gjør feil. Ikke dvel ved en feil, eller prøv å gjøre det opp til personen du har såret. Når du har innrømmet feilen din og gjort endringer, gjør du ditt beste for å gå videre fra arrangementet. Selv om du gjorde en stor feil, ikke skyld deg selv for alltid. Godta det som skjedde, lær av det, og fortsett deretter.

  • Når du har tatt alle trinnene for å gjøre ting riktig, ikke leve i skyld eller skam. Slipp det som skjedde.
  • Hvis din skyldfølelse over det som skjedde forårsaker mye nød, eller du bare ikke klarer å gå videre, bør du vurdere å oppsøke en rådgiver for å hjelpe deg med å løse det.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Du trenger ikke å gjøre store ting ut av noen ting. Små feil håndteres enkelt ved å si: "Å. Det var min dårlige. Jeg beklager."
  • Hvis du er for sjenert til å be om unnskyldning personlig, send dem en tekst eller et brev. Hvis du sender et brev, kan du legge til en liten gave, til og med et klistremerke, for å hjelpe dem med å godta unnskyldningen din.
  • Ikke anta at sjefen din, foreldre, ektefelle eller lærer vil tenke det verste om deg hvis du gjør en feil. Å eie feil tidlig vil gi deg respekt fra dem. Det får dem ikke til å tenke mindre på deg.

Anbefalt: