Hvordan hjelpe andre: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan hjelpe andre: 13 trinn (med bilder)
Hvordan hjelpe andre: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan hjelpe andre: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan hjelpe andre: 13 trinn (med bilder)
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! Полезные советы и хитрости мастеров! 2024, Mars
Anonim

Å hjelpe andre er en flott måte å spre glede til andre og få mest mulig ut av livet. Enten du hjelper hjemme eller i samfunnet ditt, er det en rekke muligheter du kan dra nytte av!

Trinn

Del 1 av 3: Hjelpe venner og familie

Bekjemp depresjon uten å søke profesjonell hjelp Trinn 2
Bekjemp depresjon uten å søke profesjonell hjelp Trinn 2

Trinn 1. Spør hva du kan gjøre for å hjelpe

Snakk med et familiemedlem eller en venn og spør hva de trenger mest hjelp med og tilby dine tjenester. Ved å tilby før de trenger å spørre deg, viser du at du bryr deg om dem.

  • Husk å følge med på det de har bedt deg om. Bare det å spørre vil faktisk ikke hjelpe dem.
  • Lag en rutine for å spørre rundt din vennekrets og familie om hva de trenger. Om ikke lenge vil det å hjelpe andre være en annen natur for deg!
Hjelp melankolske mennesker Trinn 7
Hjelp melankolske mennesker Trinn 7

Trinn 2. Lytt

Ofte er det folk trenger ganske enkelt noen som vil lytte til dem med vennlighet og uten dømmekraft. Når noen forteller deg om seg selv, eller en vanskelighet de går gjennom, ikke bare hoppe inn med dine egne følelser, tanker og historier.

  • Øv på aktiv lytting. Når du lytter til noen, må du holde fokus på det de sier. Se på høyttaleren og slipp distraherende tanker. Hvis tankene dine vandrer, vil den andre personen legge merke til, og de vil ikke føle at du tar hensyn.
  • Prøv å unngå å dømme personen du lytter til. Ikke bare vil det lukke samtalen, men det vil få den andre personen til å føle at de ikke kan stole på deg med tankene sine.
Hjelp melankolske mennesker Trinn 11
Hjelp melankolske mennesker Trinn 11

Trinn 3. Tilby deg å utføre jobber eller gjøremål

Når noen er opptatt eller stresset gjør jobber og jobber ofte glidende gjennom sprekkene. Finn ut av familie og venner hva de er for opptatt eller stresset til å gjøre selv, og sett av litt tid til å gjøre jobben eller jobben for dem.

  • Gjør noe lignende, lag et måltid og ta det med hjem til seg i en spesielt travel eller stressende tid, så de trenger ikke å bekymre seg for å mate seg selv. Dette er en spesielt snill ting å gjøre for noen som nettopp har hatt en kjær dør eller har blitt alvorlig syke.
  • Tilby deg å se dine yngre søsken eller vennens barn gratis for å gi foreldrene en sårt tiltrengt pause.
Hjelp melankolske mennesker Trinn 10
Hjelp melankolske mennesker Trinn 10

Trinn 4. Send noe for å fortelle dem at du tenker på dem

Mange ganger kan folk føle seg avskåret fra sine venner og familie og veldig alene. Bare la en venn eller et familiemedlem vite at du tenker på dem og at de er viktige for deg. Det trenger ikke å være en stor, stor gest, noe lite vil gjøre det bra.

  • Skriv en fin e -post eller et fint brev, og ta med en eller annen grunn til at du liker mottakeren. Kanskje mimre om noe morsomt eller dumt dere to gjorde. Hvis de nylig har fått et familiemedlem til å dø eller bli syk (eller sliter med depresjon), fortell dem hvorfor de er viktige for deg.
  • Lag en omsorgspakke. Kanskje putte i noen hjemmebakte varer eller noen småting som de kan like. Hvis de liker å strikke, kan du inkludere et nøste av et fargerikt garn i pakken.

Del 2 av 3: Hjelp i fellesskapet ditt

Frivillig i Humane Society Step 2
Frivillig i Humane Society Step 2

Trinn 1. Frivillig

Frivillig arbeid er en flott måte å hjelpe andre i samfunnet ditt. Se deg om etter et hjemløs ly eller et suppekjøkken, og bruk litt tid på det du trenger å gjøre. Ikke bare vil dette hjelpe andre, men du vil få et nytt perspektiv på ditt eget liv.

  • Arbeid på et utsatt kvinnehjem og hjelpe kvinner og barn som har opplevd traumatiserende opplevelser, igjen å komme på beina.
  • Prøv å veilede hjemløse barn i det lokale lyet, slik at de kan bli på skolen og ikke falle etter fordi økonomien har vært vanskelig for familien.
  • Frivillig for hospice og lytt virkelig til historiene til menneskene som går gjennom de siste dagene. De vil gi deg mer perspektiv på velsignelsene og de vanskelighetene du vil støte på i ditt eget liv.
Frivillig i Humane Society Trinn 10
Frivillig i Humane Society Trinn 10

Trinn 2. Doner til viktige årsaker

Dette kan være alt fra en pengegave til en veldedig organisasjon eller ting som klær som en lokal matbank eller husly trenger. Hvis du ikke har penger til overs, kan du se gjennom de ubrukte elementene dine og se hva du kan dele med som er i anstendig stand

  • Doner matvarer som uåpnede krydder, sunne ikke-lettfordøyelige varer som hermetiske supper eller bønner.
  • Gi leker til lokale tilfluktsrom og matbanker. Mange av barna som søker tilflukt der, har ingen egne leker.

EKSPERT -TIPS

Direct Relief
Direct Relief

Direct Relief

Humanitarian Aid Organization Direct Relief is an award-winning humanitarian aid organization, active in all 50 states and more than 80 countries. They focus on helping people affected by emergencies and natural disasters. Direct Relief has been highly rated by Charity Navigator, GuideStar, and the Center for High Impact Philanthropy at University of Pennsylvania, for their effectiveness, efficiency, and transparency.

Image
Image

Direct Relief

Humanitær bistandsorganisasjon

Støtt det som er viktigst for deg.

Ifølge Direct Relief, en humanitær hjelpeorganisasjon,"

en effektiv respons inkluderer flere inngrep, fra medisinsk behandling, ly av evakuerte, redning av dyr og mat og vann. Ingen enkelt organisasjon har alle disse funksjonene.

Du kan se matbanker som serverer måltider til evakuerte i et ly administrert av Røde Kors, mens frivillige leger behandler mennesker som er syke eller skadde og kjæledyr blir tatt hånd om av et lokalt humant samfunn.”

Velg julegaver til venner og familie Trinn 1
Velg julegaver til venner og familie Trinn 1

Trinn 3. Omdiriger gaver

I stedet for å få mange nye gaver hver bursdag eller gave som gir ferie (som jul), kan du få venner og familie til å donere penger til veldedige formål eller en viktig sak.

Du kan til og med opprette et fond som de kan donere til. For eksempel kan du opprette et fond for å hjelpe barn med lav inntekt på høyskole

Hjelp noen med å komme seg ut av stress Trinn 6
Hjelp noen med å komme seg ut av stress Trinn 6

Trinn 4. Stopp for å hjelpe

Hvis du ser noen på gata som sliter med å bære alle dagligvarene sine, eller som trenger penger til en bussbillett, gi dem en hjelpende hånd eller penger. Det tar vanligvis ikke mye å hjelpe et annet menneske ut.

Husk at de kanskje ikke alltid trenger hjelp. Hvis noen sier noe sånt som "Nei takk." eller "jeg kan klare det.", så kan det bare irritere dem å insistere. Du vil ikke alltid kunne fortelle om de virkelig trenger din hjelp, men det er best å stoppe hvis andre er sinte eller har det travelt. Men hvis de nekter din hjelp, bør du spørre en gang til, og hvis de fortsatt nekter, så gå bort

Del 3 av 3: Hjelp gratis online

Det er ikke alltid mulig å donere mye tid eller penger til årsaker. Imidlertid er det metoder på nettet som er både gratis og enkle som lar alle med internettilgang hjelpe.

Kontroller visning av følelser i næringslivet Trinn 3
Kontroller visning av følelser i næringslivet Trinn 3

Trinn 1. Spill FreeRice

Dette er et enkelt nettsted der du svarer på spørsmål for å donere ris til mennesker i nød. De jobber gjennom FNs verdensmatprogram. Hver gang du svarer på et spørsmål, doneres ti riskorn. Det er en rekke kategorier, inkludert ordforråd og geografi.

Lag elektroniske informasjonsprodukter Trinn 1
Lag elektroniske informasjonsprodukter Trinn 1

Trinn 2. Rediger wikiHow

wikiHow leter alltid etter nye gode redaktører og forfattere.

Søk om arbeidskompensasjon Trinn 16
Søk om arbeidskompensasjon Trinn 16

Trinn 3. Bruk klikk-og-gi-nettsteder som GreaterGood

Når du gjør dette, vil du være sikker på at de gir til gode veldedige formål. For eksempel donerer en av delene av denne til Autism Speaks, som generelt anses å være en veldedig organisasjon som gjør mer skade enn godt. Imidlertid er de andre seksjonene helt legitime veldedige formål.

Søk om arbeidskompensasjon Trinn 19
Søk om arbeidskompensasjon Trinn 19

Trinn 4. Last ned kategorien for en årsakstillegg

Dette er en utvidelse der hver gang du åpner en ny blank fane, kommer et tilpassbart dashbord med en liten annonse opp som standard ny faneside. Annonsepengene fordeles deretter på veldedige organisasjoner basert på prosentandeler av brukerstemmer (en ny fane er én stemme.)

Hjelp melankolske mennesker Trinn 6
Hjelp melankolske mennesker Trinn 6

Trinn 5. Bare lytt til noens problemer

Dette vil vise en person at du faktisk bryr deg, og du prøver å finne ut årsaken til problemet som personen har.

Tips

  • Å hjelpe kan være omtrent alt så lenge det gjøres i oppriktighet. Selv et enkelt smil, "hei" eller kompliment kan løfte noens ånd!
  • Husk at hver liten innsats teller!
  • Å hjelpe er også en fin måte å få nye venner på. Når folk vet at de kan stole på deg, er det mer sannsynlig at de hjelper deg tilbake.
  • Sykehus og ungdomsgrupper har mange frivillige muligheter.
  • Online former for å gi er avhengige av annonser som vises på skjermen for å skaffe pengene de gir. Å ha en adblocker aktiv vil forstyrre arbeidet deres. Avhengig av adblockereren din, kan det være mulig å deaktivere den for visse nettsteder.
  • En annen måte å hjelpe på nettet er ved å abonnere på youtube på bestefar kjøkken, og de lager mat for fattige barn, og så lærer du noen smakfulle oppskrifter.

Anbefalt: