4 enkle måter å gjøre kundeundersøkelser

Innholdsfortegnelse:

4 enkle måter å gjøre kundeundersøkelser
4 enkle måter å gjøre kundeundersøkelser

Video: 4 enkle måter å gjøre kundeundersøkelser

Video: 4 enkle måter å gjøre kundeundersøkelser
Video: Deling - Enkelt forklart 2024, Mars
Anonim

Du har hørt uttrykket "Kunden har alltid rett", men hvem er egentlig den kunden? Vel, det er her kundeforskning kommer inn! Sannheten er at du kan ha et fantastisk produkt, men hvis du ikke kan få folk til å kjøpe det, kan virksomheten din slite. Kundenes forskning er en viktig del for å hjelpe bedriften din til å trives. Og det er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Det handler om å komme inn i hodene på dine potensielle kunder, slik at du kan finne ut hvordan du tiltrekker dem og gir dem det de vil ha.

Trinn

Spørsmål 1 av 4: Hva er kundeforskning?

Gjør kundeundersøkelse trinn 1
Gjør kundeundersøkelse trinn 1

Trinn 1. Det er forskningsbedrifter som utfører om sine målkunder

Kundenes forskning er praksis for å finne ut preferanser, motivasjoner og kjøpsatferd hos kundene dine, slik at du kan tiltrekke deg flere av dem og få dem til å kjøpe fra deg. Det er en rekke forskningsmetoder du kan bruke til å samle informasjonen. Du kan bruke kundeforskning til å identifisere delte trekk blant forskjellige kundegrupper, slik at du kan appellere til et bredere publikum.

Så, for eksempel, la oss si at du selger hudpleieprodukter. Du vil vite hvilken type mennesker som sannsynligvis vil kjøpe produktene dine, hvordan de vanligvis handler og hvor du kan finne dem. Kundeundersøkelser kan hjelpe deg med å finne alt dette

Gjør kundeundersøkelse trinn 2
Gjør kundeundersøkelse trinn 2

Trinn 2. Hovedformålet med kundeforskning er å hjelpe virksomheten din til å lykkes

Ved å bruke kundeundersøkelser kan du lage markedsføringskampanjer og utvikle strategier som vil trekke flere kunder til virksomheten din. Unnlatelse av å gjøre undersøkelser kan føre til at virksomheten din mislykkes. Selv om du har et flott produkt eller en tjeneste, kan det hende at virksomheten din sliter hvis du ikke kan få folk til å kjøpe den.

Spørsmål 2 av 4: Hva er de beste metodene for å undersøke kunder?

Gjør kundeundersøkelse trinn 3
Gjør kundeundersøkelse trinn 3

Trinn 1. Intervju kunder for å finne ut deres behov og motivasjoner

Intervjuer kan være tidkrevende, men de kan også gi deg virkelig verdifull innsikt i kundens motivasjon. Sett sammen en liste med spørsmål som stiller om hva kundene dine liker eller ikke liker om virksomheten din og produktene. Spør dem hva du kan gjøre annerledes for å gjøre opplevelsen deres bedre. Prøv å fange kunder og spør dem om du kan intervjue dem. Du kan tilby et insentiv som rabatt eller gratis swag hvis de godtar et intervju.

Gjør kundeundersøkelse trinn 4
Gjør kundeundersøkelse trinn 4

Trinn 2. Bruk undersøkelser for å raskt og enkelt samle masse informasjon

Sett sammen en liste med spørsmål til undersøkelsen din som spør hva kundene dine liker om virksomheten din, hva de ikke liker, og hva de tror du kan gjøre annerledes. Du kan samle kundenes e -postadresser og sende undersøkelsen til dem eller be dem om å fylle den ut mens de er i butikken din. Bruk informasjonen du samler til å forme markedsføringen og endre produktene dine slik at de passer til kundenes behov.

  • Å legge ut undersøkelsen din på bedriftens nettsted og kontoer på sosiale medier kan hjelpe deg med å nå flere kunder.
  • Gi en belønning for å motivere folk til å ta undersøkelsen. For eksempel kan du tilby undersøkelsestakere 10% rabatt på sitt neste kjøp.
Gjør kundeundersøkelse trinn 5
Gjør kundeundersøkelse trinn 5

Trinn 3. Gjennomgå analysene dine for å se kundeatferd

Analytics bruker data for å vise kundetrender og vaner. Spor hva kundene dine klikker på når de er på nettstedet ditt eller leser e -postene dine. Overvåk hvilke produkter eller tjenester de kjøper. Bruk informasjonen til å gjøre endringer som gjenspeiler hva kundene dine faktisk gjør og kjøper.

Gjør kundeundersøkelse trinn 6
Gjør kundeundersøkelse trinn 6

Trinn 4. Undersøk anmeldelser av konkurrentene dine for å forbedre produktene dine

Review mining er prosessen med å slå opp anmeldelser av konkurrentene dine og lese gjennom dem for å finne ut hva målkundene dine liker og ikke liker om lignende produkter. Bruk disse dataene til å forbedre virksomheten din og unngå å gjøre feilene som konkurrentene har gjort.

Spørsmål 3 av 4: Hvordan identifiserer du en kunde?

Gjør kundeundersøkelse trinn 7
Gjør kundeundersøkelse trinn 7

Trinn 1. Finn ut hvilket kundesegment de tilhører

Et kundesegment er en gruppe mennesker som deler spesifikke egenskaper i forhold til markedsføring. Disse delte trekkene kan inneholde informasjon som alder, beliggenhet, kjønn, utgiftsvaner og interesser. Organiser kundebasen din i forskjellige segmenter ved å bruke kundeforskningen din. På den måten kan du utvikle markedsføringsstrategier som appellerer til hvert segment.

Gjør kundeundersøkelse trinn 8
Gjør kundeundersøkelse trinn 8

Trinn 2. Bruk kundeundersøkelser for å lage kjøperpersoner

En kjøperpersona, eller kundepersona, er en profil bygget med analyse av virkelige kunder. De kan gi deg en grundig innsikt i hvem kundene dine er, hva de verdsetter og hva de er av motivasjon. Bruk data eller informasjon du samler inn gjennom kundeundersøkelser for å lage en persona du kan bruke til å lage markedsføring som vil nå disse menneskene.

Det er ganske vanlig å ha flere kjøperpersoner i et kundesegment. For eksempel kan enslige kvinner i alderen 18-25 år ha mange forskjellige typer personas

Gjør kundeforskning trinn 9
Gjør kundeforskning trinn 9

Trinn 3. Still deg selv spørsmål om hvem dine sannsynlige kunder er

Tenk på hvor gamle de er, hva de gjør på jobb, hvor mye penger de tjener og hva slags livsstil de lever. Prøv å beskrive hva deres kjøpevaner er og hvor mye de kan betale for produktet eller tjenesten din. Kom på måter du kan overbevise dem om å kjøpe fra deg i stedet for konkurrentene dine. Å stille deg selv spørsmål om dine potensielle kunder kan hjelpe deg med å danne deg et klart bilde som du kan bruke til å prøve å tiltrekke dem i det virkelige liv.

La oss for eksempel si at du selger en proteinrik shake. Kundene dine kan være i aldersgruppen 18-25 år som tjener mindre enn $ 40 000 i året. De er sannsynligvis ganske aktive og trener ofte. Siden de er aktive, drikker de sannsynligvis allerede proteinshakes fra konkurrenter. Men kanskje du kan tiltrekke deg dem ved å merke produktet ditt for folk i deres spesifikke aldersgruppe til en rimelig pris og bruke lingo og fraser som er spesifikke for deres generasjon. Du kan kalle produktet ditt "Lit Shake" eller "Lit Fit"

Spørsmål 4 av 4: Hva er de fem kundetypene?

  • Gjør kundeundersøkelse trinn 10
    Gjør kundeundersøkelse trinn 10

    Trinn 1. Potensial, nytt, impulsivt, rabatt og lojal

    Dette er brede kategorier og kan være litt forenklet, men de kan være en nyttig måte for deg å organisere og tenke på hvordan du kan appellere til de forskjellige kundetypene du vil kjøpe produktet eller tjenesten din.

    • Potensielle kunder er mennesker som ikke har forpliktet seg til å kjøpe fra deg ennå.
    • Nye kunder er folk du vil holde deg til etter sitt første kjøp.
    • Impulsive kunder kan kjøpe av deg på stedet hvis forholdene er de rette.
    • Rabattkunder vil nøle eller nekte å betale full pris.
    • Lojale kunder er gjentagende kunder som kan hjelpe virksomheten din til å vokse gjennom muntlig ord.

    Tips

    • Ikke vær redd for å spørre kundene dine hva de vil også! De kan kanskje gi verdifull innsikt i hva de liker (og ikke liker) om produktene eller tjenestene dine.
    • Hvis du har råd, kan du også ansette en konsulent hvis du ønsker profesjonell kundeundersøkelse.
  • Anbefalt: