Hvordan skrive en artikkel til skoleavisen (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive en artikkel til skoleavisen (med bilder)
Hvordan skrive en artikkel til skoleavisen (med bilder)

Video: Hvordan skrive en artikkel til skoleavisen (med bilder)

Video: Hvordan skrive en artikkel til skoleavisen (med bilder)
Video: Artikkel: Hvordan skrive innledning? 2024, Mars
Anonim

Å skrive en artikkel til skoleavisen kan være spennende og givende, spesielt når du ser navnet ditt på trykk! Hvis du ikke allerede tilhører skoleavisen, må du kanskje prøve eller snakke med redaktøren om å sende inn noen eksemplarer. For å skrive en artikkel må du bestemme hvilken artikkeltype du vil skrive, sjekke retningslinjer for innsending, undersøke emnet ditt, intervjukilder og skrive det i riktig avisformat.

Trinn

Del 1 av 3: Bli med i teamet og skriv forskjellige typer artikler

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 1
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 1

Trinn 1. Audition for å bli med på skoleavissteamet

Hvis du ikke allerede er på skolens avispersonalet, er det sannsynlig at du må prøve eller prøve deg på en audition for å bli med på laget. Som oftest må du sende inn flere eksempler på artikler for å bevise at du har tilstrekkelig skrive- og forskningsevne. Ta kontakt med avisens veileder for å se hvordan prosessen ser ut for skolens avis.

Sjekk om det er tidsfrister for innlevering av falske artikler, hva redaktøren ser etter i en ny medarbeider, og om det er noen møter du kan delta på for å få mer informasjon

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 2
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 2

Trinn 2. Ta kontakt med redaktøren for å få en oppgave

Når du er i avislaget, må du alltid sjekke inn med redaktøren din for å få spesifikke oppgaver. Hvis du har en idé til en artikkel du vil skrive, legg den til dem og se om det er noe du kan få godkjenning til å jobbe med.

Hvis du har vært på staben en stund, kan du ha frihet til å velge dine egne artikkeltemaer. Men til du kjenner din posisjon, er det alltid lurt å be om oppgaver

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 3
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 3

Trinn 3. Skriv en funksjonshistorie for å utforske et grundig problem eller en hendelse

Funksjonshistorier er vanligvis 1000 ord eller mer, og de fokuserer på skolepolitikk, endringer i administrasjonen, nasjonal lovgivning som vil påvirke studentenes liv og andre store situasjoner. Når du skriver en historie, fokuser du på fakta og forskning og inkluderer mer bakgrunnsinformasjon enn du ville gjort i andre artikler.

  • Featurehistorier er de største artiklene i en avis, og de går ofte utover enkle fakta til årsakene bak noe, som hvorfor en hendelse skjedde og hva det betyr for studenter fremover.
  • Et eksempel på en funksjonshistorie vil være en artikkel om et nytt stipend som tilbys i staten din. Hvordan det fungerer, hvem som er kvalifisert, og fakta om arbeidet som gikk med på å gjøre stipendprogrammet til virkelighet ville gjøre en overbevisende historie.
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 4
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 4

Trinn 4. Arbeid med en nyhetshistorie for å dele informasjon om hendelser eller retningslinjer

En nyhetshistorie er generelt litt kortere enn en kronikk, og kommer inn på 750 til 1000 ord. Skriv om informasjon som elevene vil finne interessant eller nyttig, og fokuser på fakta i historien og gi flere synspunkter om situasjonen. En nyhetshistorie bør avvike fra personlige følelser eller meninger.

Nyhetsartikler er generelt sett mer enkle enn funksjonshistorier eller meningsartikler. De formidler relevant informasjon på en upartisk måte

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 5
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 5

Trinn 5. Send inn en redaksjon hvis du vil skrive om generell mening

Redaksjoner kalles også "meningstykker", og de inneholder ikke en byline, noe som betyr at navnet ditt ikke blir signert i artikkelen. Disse stykkene vil ikke bli skrevet i et enkeltpersonsperspektiv, de er omtrent 500 ord lange og gir kommentarer til aktuelle, relevante spørsmål.

For eksempel kan du skrive en leder om skolens regler, arrangementer eller grupper på campus, sport, programmer eller undervisningsmetoder

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 6
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 6

Trinn 6. Velg å skrive en kolonne for å dele din mening og signere navnet ditt

Bruk den entallige førstepersonen når du skriver en spalte, og del dine personlige meninger om forskjellige emner. For eksempel kan du skrive en rådsspalte eller en kolonne for psykisk helse. Kolonner går fra 250 til 750 ord.

Hvis du vil være en vanlig spaltist for skoleavisen, kan du presentere en plan for redaktøren din for en serie artikler du vil jobbe med. For eksempel kan du foreslå en 4-ukers serie om å starte en klubb eller praktisere egenomsorg

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 7
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 7

Trinn 7. Del en pedagogisk artikkel for å lære andre om et bestemt emne

Veiledningsartikler eller andre pedagogiske artikler er fakta- og handlingsorienterte, og de kan spenne over mange forskjellige emner. Sørg for å skrive om emner som er interessante for elever og skoleliv for å holde artiklene engasjerende.

Du kan for eksempel skrive en artikkel som heter “Topp 10 tips for å håndtere stress”, “Hvordan utvikle gode studievaner” eller “Hvordan komme i form før du prøver.”

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 8
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 8

Trinn 8. Publiser anmeldelser for å dele en objektiv mening med leserne

Gjennomgå ting som bøker, filmer, klasser, musikk og TV -programmer. Inkluder en kort beskrivelse av det du anmelder, og skriv deretter om noen objektive positive og negative sider for å hjelpe andre med å bestemme om de vil bruke penger eller tid på emnet som presenteres.

For eksempel, hvis du vurderer en ny film som kom ut, kan du skrive om hvem som ville like filmen. Kanskje det ville være flott for noen som liker actionfilmer, men ikke like hyggelig for noen som foretrekker komedier

Del 2 av 3: Forskning, intervjuer og faktainsamling

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 9
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 9

Trinn 1. Sjekk innsendingsretningslinjene før du skriver artikkelen

Du må kjenne minimums- og maksimumskrav til ord, tidsfrister for innlevering av utkast og en siste kopi, og andre detaljer om stil, layout og produksjon. Noen artikler krever et minimum antall kilder for en artikkel, eller du må kanskje sende artikkelen din til en faktasjekker før den blir godkjent for redigering.

Snakk med redaktøren, produksjonslederen eller fakultetsrådgiveren for mer informasjon

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 10
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 10

Trinn 2. Still enkle spørsmål for å samle grunnleggende informasjon for artikkelen din

Når du vet hva du skal skrive om, kan du begynne å stille spørsmål. Hvem, hva, hvor, når, hvorfor og hvordan er gode grunnleggende spørsmål for å hjelpe deg med å få informasjonen du trenger for å skrive en overbevisende artikkel. Ta notater om svarene på hvert av disse spørsmålene, og la dem lede deg til andre områder av undersøkelsen.

  • WHO? Finn ut hvem som var involvert, enten det var studenter, administratorer eller andre mennesker i samfunnet ditt.
  • Hva? Skriv ned nøyaktig hva det er du skriver om. Er det en hendelse, en person eller en idé? Vær så spesifikk som mulig.
  • Hvor? Identifiser hvor hendelsen fant sted. Er dette et fag som er spesielt for skolen din eller samfunnet, eller er det et nasjonalt fag?
  • Når? Legg merke til viktige datoer og klokkeslett.
  • Hvorfor? Finn årsakene bak emnet. Var det en katalysator?
  • Hvordan? Koble resten av informasjonen din sammen for å finne ut hvordan en hendelse eller et emne kom sammen.
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 11
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 11

Trinn 3. Intervju gode kilder eller vitner for å få sitater

Identifiser personene du trenger å snakke med, og kontakt dem deretter for å sette opp intervjuer. Forbered spørsmål på forhånd og ta med deg en notatbok eller opptaker, slik at du kan ta notater. Prøv å holde intervjuet på et rolig sted, som en kaffebar eller et tomt klasserom, slik at det er lettere for deg og motivet å konsentrere seg.

  • Når du kontakter en person for et intervju, må du gi dem beskjed om hvem du er og hvilket tema du skriver om, og gi dem et anslag på hvor mye av tiden du trenger.
  • Når du er ferdig med et intervju, må du bruke 10 minutter på å skrive ned flere notater med en gang. De vil være friske i tankene dine, og du vil mindre sannsynlig glemme viktige detaljer.
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 12
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 12

Trinn 4. Snakk med andre elever og lærere for å få sine meninger om emnet

Hvis du skriver om et emne som påvirker dine jevnaldrende, få deres innspill. Mange artikler inneholder sitater fra andre mennesker, så ikke vær redd for å ta meningsmålinger eller få uttalelser fra andre.

Spør om du har noen tillatelse til å bruke navnet og ordene i artikkelen din, og skriv sitatet ordrett. Du kan bruke anonyme kilder, men sitater er mer overbevisende når de kan spores tilbake til et bestemt individ

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 13
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 13

Trinn 5. Faktasjekk all informasjonen du samler inn

Selv om en pålitelig kilde forteller deg noe, må du fortsatt sjekke det hvis du kan. Meninger kan selvfølgelig ikke kontrolleres med fakta. Men hvis noen forteller deg navn, datoer eller detaljer som kan bekreftes via en annen kilde, ta deg tid til det.

Faktakontroll gjør deg til en mer pålitelig forfatter og sikrer at du tar deg tid til å kommunisere så sannferdig som mulig om et bestemt emne

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 14
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 14

Trinn 6. Hold styr på all forskning og kilder

Enten du bruker en notatbok, filer eller en datamaskin til å ta notater, utvikle et konsistent system for å skrive artikler. Skriv ned hvem som sa hva, hvor du fant et faktum, og hvilke datoer ting skjedde, til og med intervjuene dine. Dette vil hjelpe senere hvis du trenger å sikkerhetskopiere et krav du har fremsatt, eller hvis du må bekrefte informasjonen i artikkelen din.

Noen journalister dikterer notater til seg selv eller skriver ut daglige logger om sine intervjuer og forskning. Finn ut hva som fungerer for deg og din livsstil, og hold deg deretter til det

Del 3 av 3: Skrive artikkelen

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 15
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 15

Trinn 1. Bruk den omvendte pyramidestilen til å fascinere leserne

Inkluder de viktigste detaljene i begynnelsen av artikkelen, og la dem ta mest plass. Hvert påfølgende avsnitt kan inneholde generell informasjon og bakgrunnsnotater, men sette den mest overbevisende informasjonen om "hvem, hva, hvor, når, hvorfor og hvordan" av historien først.

Mange ganger vil leserne avgjøre om de vil fortsette å lese en artikkel basert på den første setningen eller to

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 16
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 16

Trinn 2. Kom med en fengende overskrift for å få folk til å lese artikkelen din

Overskriften, eller "hed", må være fengende mens du kommuniserer essensen av artikkelen med bare noen få ord. Hold overskriften kort, direkte og aktiv. Match tonen i overskriften til tonen i artikkelen.

Noen ganger kommer du med en flott overskrift før du skriver artikkelen, men oftest vet du ikke nøyaktig hva du presenterer før du har skrevet den. Prøv å vente til etter at du har skrevet artikkelen din for å komme med overskriften, og sørg for at den passer inn i det gitte emnet

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 17
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 17

Trinn 3. Svar på alle relevante spørsmål i de to første avsnittene

Hold hvert avsnitt maksimalt 3 eller 4 setninger. Presentere informasjonen og gi detaljene om emnet tilgjengelig. Lagre bakgrunnsinformasjon og sitater for de følgende avsnittene.

Folk som vil vite mer om emnet, vil fortsette å lese forbi de to første avsnittene, men folk som bare ville ha grunnleggende informasjon, vil få svarene sine uten å måtte søke gjennom hele artikkelen

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 18
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 18

Trinn 4. Skriv med et tydelig, beskrivende språk og en engasjerende tone

Unngå blomstrende språk eller overflødige setninger. Vær spesifikk og konsis, og kommuniser hvorfor emnet er viktig. Bruk den aktive stemmen og en informasjonstone.

For eksempel, i stedet for å si: "Rektor Miller kommer fra en regnfull Washington -stat og hadde undervist før han ble rektor i 15 år," kan du si noe som: "Rektor Miller bodde tidligere i Washington, og hun har over 15 års erfaring i utdanningssystemet."

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 19
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 19

Trinn 5. Inkluder sitater som støtter innholdet i artikkelen

Når du kan, kan du bruke et sitat for å formidle en mening (med mindre du skriver en spalte) eller et direktiv. For eksempel, hvis influensa sprer seg rundt skolen, får du et tilbud fra helsesøster på skolen om forebyggende tiltak elevene kan ta for å holde seg frisk. Sitater bør gi artikkelen din autoritet og sikkerhetskopiere fakta du presenterer.

Be alltid om lov til å sitere noen når du intervjuer dem

Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 20
Skriv en artikkel for skoleavisen Trinn 20

Trinn 6. Korrekturles og rediger artikkelen din før du sender den til redaktøren

Kontroller at kildene dine er sitert riktig og korrekturlest for grammatiske og stavefeil. Les artikkelen din høyt for å lytte etter vanskelige setninger eller dårlig konstruerte avsnitt. Du kan til og med få en venn eller fagfellevurdering til å se om det er noen detaljer du har glemt å inkludere.

Å kunne korrekturlese ditt eget arbeid er en viktig del av å være en vellykket medarbeider i avisen, og jo mer du jobber med det, jo bedre blir du

Tips

  • Vær forsiktig når du skriver for å unngå å plagiere andre kilder. Det er greit å bruke informasjon fra andre, men sørg for å omformulere den på din egen måte, så den er unik og å oppgi kilder når det er nødvendig.
  • Hvis du har problemer med å komme på en idé til en artikkel, kan du be om en oppgave fra redaktøren.

Anbefalt: