Hvordan lage en overbevisende karakter for historien din: 11 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en overbevisende karakter for historien din: 11 trinn
Hvordan lage en overbevisende karakter for historien din: 11 trinn

Video: Hvordan lage en overbevisende karakter for historien din: 11 trinn

Video: Hvordan lage en overbevisende karakter for historien din: 11 trinn
Video: Leslie Kean on David Grusch (UFO Whistleblower): Non-Human Intelligence, Recovered UFOs, UAP, & more 2024, Mars
Anonim

Når du skriver en historie, er en overbevisende karakter et must. Ingen liker å lese en historie der karakterene er kjedelige! Sørg for at du kjenner karakterene dine før du starter historien din.

Trinn

Del 1 av 3: Få ideer til karakteren din

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 1
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 1

Trinn 1. Folk ser på

Legg merke til visse egenskaper hos menneskene du kjenner som skiller dem fra alle andre. Har den gutten som bor tvers over gaten en vane med å velte ting? Snakker din beste venn med hendene når hun er spent? Dette kan være kjennetegn ved en karakter du lager selv.

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 2
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 2

Trinn 2. Vurder å basere karakteren på noen

Hvis dette er første gang du skriver en historie, eller hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør din karakter troverdig, kan du basere karakteren din på noen. Det kan være en venn, et familiemedlem, en kjendis eller til og med deg! Hvis du baserer det på noen du kjenner, vet du hvordan de reagerer på situasjoner, noe som gjør det lettere for deg.

Del 2 av 3: Å sette karakteren sammen

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 3
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 3

Trinn 1. Få en filmappe

Behold alt du trenger å vite om karakteren din i denne mappen. Hvis du gjør dette, vil du holde deg organisert. Alternativt kan du lage en mappe på datamaskinen og skrive inn alt på Microsoft Word eller hvilken som helst tekstbehandlingsprogramvare.

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 4
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 4

Trinn 2. Vet hvordan karakteren ser ut

Hvor høy er personen? Er de atletisk, slanke eller lubne? Hvilken farge er håret og øynene deres? Hvor langt er håret deres? Er det krøllete, bølgete, rett, etc.? Se etter "ansiktsmakere" på nettet, eller hvis du har et Sims -spill, få en sim til å ligne karakteren din og ta flere skjermbilder. Du kan også se gjennom bilder online og i blader og finne en person som ligner på karakteren din. Dette vil hjelpe deg med å få et sterkt bilde av hvordan karakteren din ser ut. Legg bilder av karakteren din i filen.

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 5
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 5

Trinn 3. Gjør tegnskisser

Dette betyr å registrere ting som fullt navn, bursdag, etnisk bakgrunn og alle detaljer i karakterens personlighet. Søk på Google etter tegneskissoversikter. Mange er ganske hjelpsomme. Tren og skriv ned det grunnleggende, for eksempel:

  • Når har de bursdag? Hvor gamle er de?
  • Hvem er vennene deres?
  • Hva er deres drømmer/mål? Hva vil de oppnå?
  • Hvordan er fortiden deres?
  • Hvem er i familien deres? Har de noen familie? Noen kjæledyr?
  • Hva er deres favoritt ting?
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 6
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 6

Trinn 4. Velg et navn for karakteren din

Navn er viktige og må passe til personligheten til karakteren din (selv om navnet som du vanligvis velger som forfatter vanligvis passer etter hvert som leserne blir vant til kombinasjonen). Navnet skal gjenspeile tidsperioden og stedet der historien din finner sted, for å virke passende og overbevisende for leserne. For eksempel vil en gutt som bodde i en liten by i Sør -Georgia på 1980 -tallet ikke få navnet Throckmorton.

Noen ganger er et langt, komplisert navn passende, men husk hvor mange ganger du må skrive det, og leserne må lese det. Det er ingenting verre enn å ikke kunne uttale hovedpersonens navn

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 7
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 7

Trinn 5. Gi karakteren frykt og hemmeligheter

Disse kan danne utmerkede delplott og er til stor hjelp når du sitter fast. Hva om Oliver er redd for høyder? Hva om den eneste måten å redde lillesøsteren på er å klatre over den brodige broen en kilometer over bakken? Å kjenne karakterenes hemmeligheter kan også skape en overbevisende historie. Å få hemmeligheten langsomt avslørt kan bidra til å bringe handlingen og karakterene til liv enda mer.

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 8
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 8

Trinn 6. Tegn karakteren

Hvis det hjelper deg, tegne tegnene dine. Selv om personligheten til tegn er langt viktigere enn utseende når det gjelder å være overbevisende, kan utseende også bidra til å utvikle karakteren.

Del 3 av 3: Forstå karakteren din grundig

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 9
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 9

Trinn 1. Kjenn tegnene dine ut og inn

Kjenn deres største ønske, for dette vil holde handlingen levende. Kjenn fortiden deres, deres største frykt, deres mest pinlige øyeblikk, deres mørkeste hemmeligheter. Selv om noe av dette ikke dukker opp i historien din, er det greit. Å kjenne karakterene dine vil overbevise dem om at de lever, og vil gjøre det samme for leseren.

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 10
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 10

Trinn 2. Intervju karakteren din

Når du har det vesentlige nede, begynner du å intervjue karakteren din. Hvordan ser hun/han på verden? La som om du er noen i et talkshow som intervjuer en kjendis. Se noen talkshow for ideer om spørsmål du kan stille karakteren din. Still så mange spørsmål du vil til du får en ekte følelse av karakteren din.

Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 11
Lag en overbevisende karakter for historien din Trinn 11

Trinn 3. Sørg for at alle aspektene ved karakteren din er skrevet ned og sitter fast i mappen

Sett mappen på et lett tilgjengelig sted, slik at du kontinuerlig kan gå tilbake og se på detaljene i karakteren din mens du skriver. Dette vil sikre at karakteren din er sterk fra start til slutt i historien din, i stedet for å begynne sterkt og avta etter hvert som historien utvikler seg. Start historien din nå med en sterk, overbevisende karakter!

Eksempel på tegnbeskrivelser

Image
Image

Eksempel på mannlig anime -karakterbeskrivelse

Image
Image

Eksempel på tegnprofil for bok

Tips

  • De trenger ikke handle på sin alder, det skal være realistisk!
  • Ikke vær redd for å gjøre dem til mennesker. Gi dem svakheter, mangler og frykt.
  • Ikke gjør alt på en dag. Det kan ta uker, kanskje til og med en måned, før du virkelig kjenner karakteren din.
  • Sørg for at du har karakteren din klappet ned før du skriver noe alvorlig; Ellers vil du finne et desperat behov for å revidere.
  • Gjør karakteren din troverdig. For eksempel vil ikke en stereotyp bestemor si "Det er kult" eller "Søtt!". Hun ville si "Det er fint" eller "Det er nydelig!", Etc. Troverdige tegn ville ikke bestandig være elendig, glad eller trist. Bruk en rekke følelser og egenskaper.
  • Å lage en notatbok i Evernote er en fin måte å organisere all karakterinformasjon på. Og siden alle notatene dine er lagret i skyen, kan du legge til det på datamaskinen eller fra smarttelefonen din hvis du tenker på noe mens du er ute!
  • Vær bevisst på sjangeren du skriver. I en romantisk roman vil romvesener mest sannsynlig ikke angripe jorden (med mindre det er hovedplottet i historien din). Karakterene dine vil være mindre langt hentet og mer i dag, "vanlige".
  • Frykt er en flott måte å avsløre en karakter. Ikke vær snill mot karakterene dine! Hvis han er klaustrofobisk, får du ham låst inne i bagasjerommet i onkelens bil sammen med sin venn eller romantiske interesse. Det fremmer ikke bare handlingen, men leseren vil lære hvordan karakterene vil reagere på visse situasjoner.
  • Prøv å sette noen av karakterene dine inn i et Sims -spill for å se hvordan de ville opptre i et simulert "virkelige liv" -miljø.
  • Prøv å unngå klisjéer som det "superdrevne, tragiske foreldreløse som redder dagen" i historien eller "vanlige fyren/jenta er dum og svak, men beseirer den største fienden noensinne".
  • Hvis karakteren din er komisk, prøv å ikke overvelde leseren/seeren med komedien sin. Balansere det med en irrasjonell frykt, hemmelighet osv. For å gjøre dem mer livaktige.
  • Noen ganger kan en karakterprofil være veldig uutholdelig å skrive. Prøv å holde tingene på et minimum, det vil si at Mary Jane dro til Wisconsin i en alder av fem år, er unødvendig, med mindre det er avgjørende for handlingen i historien.

Advarsler

  • Hvis du baserer karakteren din på noen, må du endre navnene slik at de ikke blir fornærmet.
  • Sørg for at karakteren din ikke er en Mary Sue-noen som er perfekt på alle måter osv.
  • Vær forsiktig når du baserer et tegn på noen du kjenner! Selv om dette er en fin måte å spikre karaktertrekkene på, kan det like gjerne støte noen.

Anbefalt: