Hvordan være deg selv (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være deg selv (med bilder)
Hvordan være deg selv (med bilder)

Video: Hvordan være deg selv (med bilder)

Video: Hvordan være deg selv (med bilder)
Video: Hvordan kan du udvikle på dig selv og blive mere selvsikker? 2024, Mars
Anonim

"Vær deg selv" er muligens den mest brukte setningen i historien til individualistisk baserte råd. Vær deg selv. Det er et så vagt ordtak. Hva betyr det egentlig å være seg selv? Og er det virkelig så enkelt som det høres ut? Med trinnene nedenfor kan det være.

Trinn

Del 1 av 4: Oppdag hvem du er

Vær deg selv trinn 1
Vær deg selv trinn 1

Trinn 1. Finn deg selv og definer deg selv på dine premisser

Oscar Wilde sa en gang med sitt vanlige vidd: Vær deg selv; Alle andre er allerede opptatt. Så humoristisk som dette kan virke, er det en grunnleggende oppsummering av sannheten. Likevel kan du ikke være deg selv hvis du ikke vet, forstår og aksepterer deg selv først. Det bør være ditt primære mål å finne ut av dette.

  • Finn tid til å lære om det du verdsetter, og ta deg tid til å vurdere hva som utgjør essensen av hvem du er. Som en del av dette, tenk på ditt liv og dine valg. Prøv å tenke på hva slags ting du vil eller ikke vil gjøre, og handle deretter; å finne ut gjennom prøving og feiling hjelper mer enn du kanskje tror det gjør.
  • Du kan til og med ta personlighetstester, men vær forsiktig med å bare ta det du vil ha fra dem, slik at du ikke lar slike tester definere deg. Sørg i stedet for at definisjonen du gjør er basert på dine egne vilkår og er noe du føler deg helt komfortabel med. Du kan føle deg selvbevisst, men over tid hvis du er rundt den riktige typen mennesker for deg, vil de godta deg for den du er.
Vær deg selv trinn 2
Vær deg selv trinn 2

Trinn 2. Ikke bli overrasket om noen av verdiene dine ser ut til å være i konflikt

Dette er et naturlig resultat av å ta på seg brede verdier fra en rekke kilder, inkludert kultur, religion, mentorer, inspirerende mennesker, utdanningskilder, etc. Det som betyr noe er at du fortsetter å jobbe gjennom disse konfliktene for å løse hvilke verdier som føles mest sanne for deg selv.

Bare fordi verdiene dine ser ut til å være i konflikt, betyr det ikke at du nødvendigvis må forlate dem. Se det hele som en del av en dynamisk deg. Du kan ikke skyves inn i en boks eller festes. Du har verdier for alle forskjellige aspekter av livet ditt, så det er naturlig at de er forskjellige

Vær deg selv trinn 3
Vær deg selv trinn 3

Trinn 3. Unngå å fikse på fortiden og ikke la deg vokse

En av de mest usunne tilnærmingene til å være seg selv er å ta en beslutning om at hvem du er er definert av et øyeblikk eller en tidsperiode, hvoretter du bruker resten av livet på å prøve å fortsatt være den personen fra fortiden fremfor noen som er fortsatt deg, men vokser med hver sesong og tiår. Tillat deg selv denne plassen til å vokse, forbedre, bli klokere.

  • Tillat deg selv å tilgi tidligere feil og tidligere atferd du ikke er så stolt av. Jobb med å godta feil og valg du har tatt; de er ferdige og tidligere. Du hadde dine grunner for dem, og beslutningen var fornuftig den gangen, så i stedet for å utnytte deg selv til tidligere feil, la deg lære av leksjonene og fortsette å vokse.
  • Se etter mennesker rundt deg som stolt forkynner at de ikke er annerledes enn de var den dagen de ble 16 eller 26 eller 36, eller hva som helst. Virker disse menneskene fleksible, omgjengelige og glade mennesker? Ofte er de ikke fordi de er så opptatt av å insistere på at ingenting har endret seg for dem noen gang, at de ikke er i stand til å ta til seg nye ideer, lære av andre eller vokse. Vekst inn i hver ny tidsalder og fase i våre liv er en vesentlig del av å være tro mot oss selv og å være følelsesmessig sunn og hel.
Vær deg selv trinn 4
Vær deg selv trinn 4

Trinn 4. Slutt aldri å lete etter dine egne styrker

Over tid kan disse endres og dermed kan det også være din definisjon av deg selv, men aldri gi opp med å fokusere og fokusere på dem. De balanserer mer enn tilstrekkelig dine feil og er hovedgrunnen til at du ikke sammenligner deg selv med andre.

  • Sammenligning fører til harme. En person som er fylt med harme kan ikke fokusere på mantraet om "vær deg selv" fordi de er for opptatt av å suge etter noen andre!
  • Sammenligning fører også til kritikk av andre. Et liv fylt med å kritisere andre, stammer fra lav selvfølelse og et behov for å trekke andre fra sidene som du har plassert dem på. Det er både en måte å miste venner og respekt, og det er også en måte å aldri være deg selv på fordi du er misunnet og bruker for mye tid på å beundre andre for deres egenskaper og ikke på deg selv.
Vær deg selv trinn 5
Vær deg selv trinn 5

Trinn 5. Slapp av

Slutt å bekymre deg for det verste som kan skje, spesielt i sosiale situasjoner. Så hva om du faller flatt på ansiktet ditt? Eller får du spinat fast i tennene? Eller ved et uhell, slå på date når du lener deg etter et kyss? Lær å le av deg selv både når det skjer og etterpå.

  • Gjør den til en morsom historie som du kan dele med andre. Det gir dem beskjed om at du ikke er perfekt, og får deg til å føle deg mer rolig. Det er også en attraktiv egenskap for noen å kunne le av seg selv og ikke ta seg selv for alvorlig!
  • Hvis folk tar dårlige eller ufølsomme vurderinger, ikke ta det personlig. Det er deres tap, ikke ditt.

Del 2 av 4: Å håndtere andre

Vær deg selv trinn 6
Vær deg selv trinn 6

Trinn 1. Vær ærlig og åpen

Hva har du å skjule? Vi er alle ufullkomne, voksende, lærende mennesker. Hvis du føler deg skamfull eller usikker på noen aspekter av deg selv, og du føler at du må skjule disse delene av deg, enten fysisk eller følelsesmessig, må du forholde deg til det og lære å konvertere dine såkalte feil til individualistiske finesser eller ganske enkelt som grunnleggende, jordnær erkjennelse av dine egne ufullkommenheter.

Prøv taktikken med å eie dine ufullkommenheter midt i krangel med noen. Du vil ofte oppdage at du plutselig har fjernet selve grunnen til å hardt holde argumentet, som ofte handler om å bevare ansiktet og ikke gi etter. I det øyeblikket du sier: "Ja, se, jeg blir skikkelig irritabel når rommet er inne Og jeg erkjenner at jeg ikke burde la klærne ligge i en haug på gulvet, og likevel gjør jeg det fordi det er en lat del av meg selv, jeg prøver fortsatt å trene ut av vanen. Jeg vet at jeg kunne gjort det bedre, og jeg skal prøve, "fyller du plutselig opp et argument med ekte selv ærlighet som avvæpner hele poenget med argumentet

Vær deg selv trinn 7
Vær deg selv trinn 7

Trinn 2. Ikke sammenlign deg selv med andre

Hvis du alltid streber etter å være noen du ikke allerede er, vil du aldri bli en lykkelig person. Dette skjer ved å sammenligne deg selv med andre og finne deg selv som ønsker på bestemte måter. Dette er en glatt skråning, der tankegangen din bare blir mer og mer negativ.

  • Du kan alltid se utseendet andre ønsker å skildre offentlig, men du vil aldri se hva som egentlig skjer bak fasadene i deres tilsynelatende perfekte verden. Ved å sammenligne deg selv med andre, gir du alt for mye makt for bildeskildringen og reduserer din egen verdi basert på en mirage. Det er en ubrukelig aktivitet som bare medfører skade.
  • I stedet verdsetter du personen du er, elsker personligheten din og omfavner feilene dine; vi har alle dem, og som forklart tidligere, er det bedre å være ærlig enn å løpe fra dem.
Vær deg selv trinn 8
Vær deg selv trinn 8

Trinn 3. Slutt å bry deg om hvordan folk oppfatter deg

Noen av dem vil like deg og noen av dem ikke. Enten holdningen er like sannsynlig å være riktig eller feil. Det er nesten umulig å være deg selv når du blir fanget opp i å konstant lure på "Synes de jeg er morsom? Synes hun at jeg er feit? Synes de at jeg er dum? Er jeg god/flink/populær nok til å være en del av vennegjengen deres? " For å være deg selv må du slippe disse bekymringene og bare la oppførselen flyte, med bare din vurdering av andre som et filter - ikke deres omtanke av deg.

Hvis du endrer deg selv for en person eller gruppe, kan det hende at en annen person eller gruppe ikke liker deg, og du kan fortsette for alltid i en ond sirkel og prøve å glede mennesker i stedet for å fokusere på å bygge opp dine talenter og styrker

Vær deg selv trinn 9
Vær deg selv trinn 9

Trinn 4. Slutt å være en behagelig person

Å alltid ønske alles kjærlighet og respekt er en totalt meningsløs øvelse til slutt som kan skade din personlige utvikling og tillit. Hvem bryr seg om hva andre mennesker sier? Som Eleanor Roosevelt sa en gang, kan ingen få deg til å føle deg mindreverdig uten ditt samtykke, og det viktigste er at du lytter til din egen indre tillit, og hvis den mangler, begynner du å utvikle den!

Betyr dette at ingen har mening om livet? Nei. Det gjør vondt hvis du blir sosialt avvist. Hvis du blir tvunget inn i en situasjon der du må tilbringe mesteparten av eller all din tid blant mennesker som ikke tåler deg av sine egne årsaker, er det farlig å internalisere sine negative ideer om hvem du er. Det du kan gjøre er å velge mellom hvilke meninger du verdsetter mer enn andre. Det er mye sunnere å ta hensyn til folk som virkelig mener deg godt og som er enige med deg om hva du vil gjøre med livet ditt

Vær deg selv trinn 10
Vær deg selv trinn 10

Trinn 5. Omgiv deg med positive mennesker

Ikke bagatelliser det du går gjennom hvis du møter negativt sosialt press eller mobbing. Det er lettere å tåle det hvis du er klar over det som press og bygger sunne forsvar. Å bygge opp en krets av pålitelige venner og mennesker som deler dine synspunkter og livssyn, er en god måte å redusere effekten av fiendtlige mennesker. Du kan fortelle deg selv at meningene deres ikke spiller noen rolle, og de burde ikke gjøre det, men det er mye lettere når det er andre som er enige med deg og står ved deg.

Sammenlign de som elsker deg med den som mobber; plutselig kan du innse at deres mening om deg, din familie eller din livsstil er verdiløs. Vi bryr oss iboende om meningene til de vi respekterer og ser opp til. Dette fungerer begge veier; Hvis noen ikke har respekt for deg, så er det bare ord som kommer fra noen som er et skritt over å være totalt fremmed

Vær deg selv trinn 11
Vær deg selv trinn 11

Trinn 6. Lær forskjellen mellom skremmende, sarkastiske eller tiltalende kommentarer og godt ment konstruktiv kritikk

Det vil fokusere på virkelige feil som du ikke vet om, og kan gjøre med utbedring. I sistnevnte tilfelle kan folk som foreldre, mentorer, lærere, trenere, etc. fortelle deg ting du trenger å fordøye og tenke over i ditt eget tempo for å gjøre selvforbedringer til det bedre. Forskjellen er at deres kritikk av deg er ment å være nyttig.

Disse menneskene bryr seg om deg og er interessert i hvordan du vokser som person, og er respektfulle. Lær hvordan du kan se forskjellen, og du vil leve godt, avfeie meningsløs negativ kritikk og lære av den konstruktive kritikken

Del 3 av 4: Dyrke ditt sanne jeg

Vær deg selv Trinn 12
Vær deg selv Trinn 12

Trinn 1. Behandle deg selv som du ville behandle din egen beste venn

Du verdsetter vennene dine og dine nærmeste; vel, hvem er nærmere deg enn du er? Gi deg selv den samme snille, gjennomtenkte og respektfulle behandlingen som du gir andre mennesker du bryr deg om. Hvis du måtte henge med deg selv for en dag, hva er den morsomste/morsomste/mest oppfylte/rolige/fornøyde typen du kan være, mens du fortsatt er deg selv? Hva er den beste versjonen av deg?

Vær ansvarlig for deg selv og for å øke din selvfølelse. Hvis andre ikke forteller deg at du er flott, ikke la det komme til deg. Fortell deg selv at du er spesiell, fantastisk og verdt. Når du tror på disse tingene om deg selv, vil andre gjenkjenne den gløden av selvtillit og begynne å bekrefte dine selvbekreftelser på kort tid

Vær deg selv Trinn 13
Vær deg selv Trinn 13

Trinn 2. Utvikle og uttrykke din individualitet

Enten det er din sans for stil, eller til og med måten du snakker på, hvis din foretrukne måte å gjøre noe på avviker fra mainstream og gir positive resultater, så vær stolt av det. Vær en karakter, ikke en type.

Lær å kommunisere godt - jo bedre du kan uttrykke deg, jo lettere er det for folk som liker deg som deg å finne deg og de som ikke gjør det bare å styre unna

Vær deg selv trinn 14
Vær deg selv trinn 14

Trinn 3. Unngå å være urettferdig mot deg selv

Noen ganger får sammenligning oss til å sammenligne epler med pærer. Vi vil gjerne være en topp filmprodusent i Hollywood når vi er en ydmyk, håpefull manusforfatter. Å se den beste produsentens livsstil og finne deg selv som et resultat av dette er en urettferdig sammenligning - den personen har mange års erfaring og hobnobbing bak seg, mens du nettopp har startet, og testet vannet med skriveferdigheter som en dag kan vise seg å være eksepsjonell.

Vær realistisk i sammenligningene dine, og bare se på andre mennesker som inspirasjon og som motivasjonskilder, ikke som et middel til å gjøre ned på deg selv

Vær deg selv trinn 15
Vær deg selv trinn 15

Trinn 4. Følg din egen stil

Det vanlige mange mennesker er å kopiere andres handlinger fordi det virker som den bedre ruten for å passe inn, men burde du virkelig skille deg ut? Å skille seg ut er veldig vanskelig, ja, men du må prøve å unngå å anta andres perspektiver på deg, selv om det ikke er noe du normalt ville gjort; det er det å være seg selv handler om.

Uansett hva du er, godta det. Å være annerledes er helt nydelig, og det tiltrekker folk til deg. Ikke la folk forandre deg

Vær deg selv trinn 16
Vær deg selv trinn 16

Trinn 5. Godta at noen dager vil være bedre enn andre

Folk kan heve øyenbrynene og til og med gjøre narr av deg når du føler at du virkelig er deg, men så lenge du kan trekke på skuldrene og si "Hei, det er bare meg", og la det være så vil folk til slutt respektere deg for det, og du vil respektere deg selv. De fleste sliter med å være seg selv; hvis du kan gjøre det, kan de til og med beundre deg.

Noen ganger vil det gjøre vondt når du blir ertet. Selv om dette kan være veldig vanskelig, og langt lettere sagt enn gjort, kan du prøve å slå det av skulderen din. Til slutt blir du en større og bedre person, vet hvem du er og bedre i stand til å overleve uansett hvilke hindringer som oppstår i fremtiden

Del 4 av 4: Standing Tall

Vær deg selv Trinn 17
Vær deg selv Trinn 17

Trinn 1. Stå opp for deg selv

Når noen mobber deg, hvorfor la dem være det? De fikk aldri et sertifikat som sa at de hadde retten til å mobbe! Hvis du har et problem, er det så mange gode, forståelsesfulle mennesker som er ivrige etter å hjelpe deg.

Vær deg selv Trinn 18
Vær deg selv Trinn 18

Trinn 2. Stå opp for andre

Når du fanger en mobber, ligger det i din gode natur å stoppe dem. Uansett hvordan du gjør det, har du rett til å stoppe det. Du tror på deg selv.

Vær deg selv trinn 19
Vær deg selv trinn 19

Trinn 3. Stå opp for de du sto opp for

Bare fordi du måtte forsvare deg betyr ikke at disse menneskene ikke har noe hjerte!

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Det vil være tider du vil ønske å være noen andre, men husk at du er fantastisk og fryktelig skapt. Elsker deg.
  • Jenter og gutter, aldri la noe stoppe deg fra å være den du er. Hvis du liker sport og lesing, flott for deg! Du er et menneske som er spesielt på så mange måter, og å sammenligne deg selv med andre mennesker vil ikke hjelpe deg med å være ditt fantastiske jeg. Alle har fantastisk i seg; du må bare slippe den.
  • Mens du prøver og aksepterer deg selv, ikke la feilene få deg ned. Hvis du kan jobbe med det, og selv om ikke, vet du at de gjør deg til den du er og hjelper deg med å definere deg selv. Feil er faktisk en del av deg, ikke skam deg over dem.
  • Ikke si at du kan gjøre noe når du ikke bare kan glede noen! Dette vil ikke hjelpe i det hele tatt, og den personen vil bare finne ut av det lett.
  • Bare fordi noen sier at de ikke liker noe med deg, betyr det ikke at det er ille, eller at du må endre det. Det kommer virkelig an på hva det er; ofte er det et spørsmål om preferanse.
  • Ikke bekymre deg for hva andre mennesker synes om deg. Hvis de ikke liker eller godtar deg, bare ignorer dem og fortsett.
  • Endring er en konstant. Så å endre hvem du er over tid er uunngåelig, og det vil sannsynligvis alltid være bra hvis du har holdt deg informert, relevant og ledet inn i verden rundt deg og har tillatt din personlige utvikling å være en topprioritet i livet ditt.
  • Mote og trender er en personlig beslutning. Selv om noen mennesker unngår dem som pesten i navnet "individualisme", betyr det ikke at du ikke er deg selv når du velger å følge en trend. Det handler om hva du vil.
  • Vet når det er bedre å gå med strømmen enn å grave hælene på noe. Eksempel: Noen ganger er det bedre å bli enig om å gå på en konsert med et band du ikke liker fordi du vil tilbringe tid og ha det gøy med vennene dine. Det handler om å gå på kompromiss og å respektere andres preferanser.
  • Mens du velger et antrekk, se på deg selv i speilet. I stedet for å velge de dårlige tingene om hvordan du ser ut, velg de gode.

Anbefalt: