5 måter å få en god jobb

Innholdsfortegnelse:

5 måter å få en god jobb
5 måter å få en god jobb

Video: 5 måter å få en god jobb

Video: 5 måter å få en god jobb
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, Mars
Anonim

Hvis du ikke har hatt annet enn dårlige jobber tidligere, vet du at det er en forskjell mellom å få "hvilken som helst" jobb og å få en "god" jobb. Når du søker etter arbeid, er det noen få måter du kan begrense søket på for å filtrere bort de dårlige jobbene og søke om de kvalitetsjobbene. Les gjennom disse tipsene for å se hvordan du kan finne en god jobb og spikre søknadsprosessen på kort tid.

Trinn

Spørsmål 1 av 5: Hvordan finner jeg en jobb som passer for meg?

Få en god jobb Trinn 1
Få en god jobb Trinn 1

Trinn 1. Finn ut ferdighetssettet ditt

Sett deg ned og lag en liste slik at du kan begrense søket. Du kan inkludere graden din (hvis du har en), din arbeidserfaring og eventuell yrkesopplæring du har. Du kan også inkludere "myke ferdigheter", som profesjonalitet, lydhørhet og vennlighet. Når du har funnet ut ferdighetene du allerede har, kan du bestemme deg for en karrierevei som passer for deg.

Få en god jobb Trinn 2
Få en god jobb Trinn 2

Trinn 2. Skriv ned dine liker og misliker

Hva likte du med dine tidligere jobber? Hva mislikte du egentlig? Lag en liste over både gode og dårlige ting, slik at du kan huske dem når du søker gjennom muligheter.

Få en god jobb Trinn 3
Få en god jobb Trinn 3

Trinn 3. Identifiser din ideelle arbeidsstil

Liker du å jobbe hjemmefra, eller vil du heller gå inn på kontoret? Er du en sosial sommerfugl som er flink til å snakke med en rekke mennesker, eller foretrekker du backend -arbeid med mindre kundeinteraksjon? Svar på disse spørsmålene for å begrense søket når du finner åpne stillinger.

Spørsmål 2 av 5: Hvor skal jeg lete etter en god jobb?

Få en god jobb Trinn 4
Få en god jobb Trinn 4

Trinn 1. Ta kontakt med andre fagfolk

Nettverk er den beste måten å finne en jobbmulighet. Hvis du kjenner folk i feltet, kan du sende dem en e -post og fortelle dem at du leter etter en ny jobb. Hvis du gikk på skole med noen som jobber akkurat nå, spør dem om de vet om noen åpninger. Munn til munn er den viktigste måten folk finner jobb på i dagens marked.

Få en god jobb Trinn 5
Få en god jobb Trinn 5

Trinn 2. Søk etter muligheter på nettet

Du finner tonnevis med jobber lagt ut på nettet som du kan søke raskt. Se på nettsteder som Glassdoor, Monter, Indeed, LinkedIn, Google Jobs og Ladders for å starte søket. Du kan skrive inn et søkeord eller et sted for å finne den perfekte jobben for deg.

Spørsmål 3 av 5: Hvordan kan jeg se om en jobb er bra?

Få en god jobb Trinn 6
Få en god jobb Trinn 6

Trinn 1. Se etter bedriftsanmeldelser

En god jobb er mer enn bare lønnen-du vil sørge for at du også kommer til å bli glad der. Sjekk ut selskapet på Glassdoor eller LinkedIn for å se hva de ansatte sier om arbeidsoppgavene, fordelene og bedriftskulturen.

Få en god jobb Trinn 7
Få en god jobb Trinn 7

Trinn 2. Vurder lønnen og fordelene

Hva ville du fått betalt? Hvor mange timer ville du jobbet? Gir jobben fordeler? Er det betalt fri eller ferie? Er det noe rom for vekst i selskapet? Det er opp til deg å bestemme om du vil godta, avvise eller forhandle tilbudet du blir presentert for.

Spørsmål 4 av 5: Hvordan øker jeg sjansene for å få jobb?

Få en god jobb Trinn 8
Få en god jobb Trinn 8

Trinn 1. Fullfør ditt CV

Det er ditt første inntrykk for din potensielle arbeidsgiver. Sørg for at formatet er rent og lett å lese, liste opp ferdighetene dine i punkttegn, og ha din arbeids- og skoleerfaring sentralt. Vurder å la en venn eller et familiemedlem se på det før du sender det ut.

Få en god jobb Trinn 9
Få en god jobb Trinn 9

Trinn 2. Rydd opp på sosiale medier

Mange arbeidsgivere vil søke deg opp på nettet før de ansetter deg. Hvis de finner noe de ikke liker (bilder av deg som røyker, drikker eller fester), kan det påvirke deres beslutning. Sørg for at sosiale medier -kontoene dine er private eller rydde dem opp før du begynner å søke på jobber.

Få en god jobb Trinn 10
Få en god jobb Trinn 10

Trinn 3. Gjør et godt inntrykk på intervjuet

Det er på tide å bevise deg selv for selskapet. Bruk et passende antrekk for jobben (vanligvis litt mer påkledd enn du ville være på en vanlig arbeidsdag). Møt opp i tide og ta hånden til intervjueren, og svar deretter på spørsmålene så godt du kan. Når intervjuet er over, ta hånden igjen og takke dem for tiden.

Spørsmål 5 av 5: Hvilke jobber lønner seg mest?

Få en god jobb Trinn 11
Få en god jobb Trinn 11

Trinn 1. Helsejobber betaler ofte mest

Faktisk sier en rapport fra 2020 at anestesileger og kirurger får mest mulig utbetalt av noen jobb der ute. Du trenger imidlertid en doktorgrad før du får disse jobbene, og så mye skole kan ta mye tid.

Få en god jobb Trinn 12
Få en god jobb Trinn 12

Trinn 2. Finans- og IT -ledere får veldig godt betalt

Dette feltet kalles ofte "mellomledelse." Hvis du er mellomleder, tar du ledelse fra sjefen din og gir veiledning til dine ansatte. Du kan jobbe deg opp til å være leder i de fleste selskaper, så det er et godt mål å huske på når du går inn i arbeidsstyrken.

Anbefalt: