Hvordan få din første jobb (for tenåringer) (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få din første jobb (for tenåringer) (med bilder)
Hvordan få din første jobb (for tenåringer) (med bilder)

Video: Hvordan få din første jobb (for tenåringer) (med bilder)

Video: Hvordan få din første jobb (for tenåringer) (med bilder)
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, Mars
Anonim

Å søke om din første jobb er en overgangsrite for mange tenåringer. Ikke bare er de en fin måte å tjene penger på, men de gir deg masse erfaring og ferdigheter underveis. Når du har funnet en jobb som fungerer med skoleplanen din, forbereder du et CV og følgebrev for din potensielle arbeidsgiver. Hvis du får øye på dem, inviterer de deg til et intervju for å avgjøre om du passer best. Med mye hardt arbeid og forberedelse, er din første jobb bare en søknad unna.

Trinn

Del 1 av 4: Finne jobbmuligheter

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 1
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 1

Trinn 1. Se etter en jobb på et praktisk sted for deg

Du vil ha en jobb du kan reise til uten mange komplikasjoner på dagene du jobber. Hvis du ikke har førerkort, er det kanskje ikke den beste ideen å jobbe i en bokhandel som ligger 30 mil hjemmefra. Velg en jobb du enkelt kan gå eller sykle til, eller spør en eldre slektning om de kan kjøre deg.

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 2
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 2

Trinn 2. Finn jobber som kan imøtekomme timeplanen din

Noen jobber er bedre enn andre hvis du fortsatt er på skolen. Hvis jobben krever at du jobber om ettermiddagen, men du går på videregående, vil du søke om andre jobber. Spør din potensielle arbeidsgiver om de ansetter studenter og om de vil være fleksible med timeplanen din. Å ha en jobb er ikke verdt å mislykkes med skolekarakterer.

  • Velg en jobb som ikke overstiger 15 timer i uken for en balansert skoleplan.
  • De fleste stater (og land) har grenser for hvor mange timer tenåringer kan jobbe i uken.
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 3
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 3

Trinn 3. Gjør bruk av talentene dine

Dette kan være ditt første jobbsøk, men du kan bruke dine ferdigheter til å hente arbeid. Kanskje du er i skolebandet ditt. Begynn å tilby obotimer, eller se etter jobb i musikkbutikker i ditt område. Hvis du har gode skolekarakterer, kan du bli lærer eller søke på jobber på ditt lokale bibliotek.

  • Ta deg tid med foreldrene dine eller en mentor til å skrive en liste over alle dine talenter, og tenk ut hvordan du kan oversette dem til jobbmuligheter.
  • Du kan også se etter jobber som fikser det du liker. Datanörd kan for eksempel lete etter reparasjoner av datamaskiner.
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 4
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 4

Trinn 4. Spør rundt om ulike jobber i ditt område

Jobber i nabolaget ditt kan være praktisk for din beliggenhet og tidsplan. Du kan gå fra dør til dør og spørre om naboene dine trenger gressklipping eller løv. Eller hvis du er flink med barn, kan du passe barn for unge familier.

For å begynne barnevakt, begynn med å spørre foreldrenes venner eller eldre slektninger. Derfra kan du bygge opp erfaring som en god barnevakt

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 5
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 5

Trinn 5. Prøv en detaljhandel eller matservering

Både detaljhandel og matservering er gode første jobbmuligheter fordi disse arbeidsgiverne ofte ansetter tenåringer. Jobb innen matservering er en god måte å utvikle kundeserviceferdigheter og få matlagingserfaring. Butikkjobber er gode for sosialitet, organisering og læring av å drive kassaapparater.

Noen tenåringer liker servitør-/servitørjobber som en måte å tjene mer penger i timen takket være tips

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 6
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 6

Trinn 6. Sjekk lokale jobbtavler

Se på byens rubrikkannonser eller Craigslist -stedet for ledige stillinger. På de fleste jobbbrettnettsteder kan du begrense søket basert på plassering, erfaring og stillingsdetaljer. Send en e -post til arbeidsgiveren for å finne ut søknadskravene, og send inn materialet ditt når du har funnet en potensiell jobb.

Del 2 av 4: Forberede et CV

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 7
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 7

Trinn 1. Tenk på hva din potensielle arbeidsgiver kan se etter

Oppgi ferdigheter og erfaringer som er relevante for jobben du søker etter. Anta for eksempel at du søker om jobb i dyrebutikk. Karakterene dine i astronomiklassen er kanskje ikke relevante, men din frivillige erfaring på det lokale dyrehjemmet er det. Du har begrenset plass på CV -en din, så vær sikker på at du bare inkluderer relevant informasjon.

  • Hvis det er relevant, inkluder utdanningsprestasjoner som GPA, eventuelle priser du har vunnet eller prosjekter du har fullført.
  • Husk å legge til kontaktinformasjonen din (spesielt e -post og telefonnummer) slik at arbeidsgivere kan kontakte deg.
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 8
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 8

Trinn 2. Skriv opp din ledererfaring

Når du har fått arbeidserfaring, kan du legge arbeidshistorikken din på CV -en din. Imidlertid inkluderer du for din første jobb informasjon om lederstillinger du har hatt for å vise at du er engasjert og motivert. Kanskje du var skolens klassepresident, eller kanskje du meldte deg som frivillig som sommerleirådgiver. Inkluder posisjonstittelen, når du oppnådde den, og ferdigheter du lærte av erfaringen.

  • Selv om du aldri har vært offisielt ansatt, kan du legge til deltidsarbeid (som barnevakt eller verftsarbeid) eller samfunnsopplevelser.
  • Aldri lyve om opplevelser på CV -en din. Din potensielle arbeidsgiver vil til slutt finne ut av det, og dette vil mest sannsynlig hindre deg i å få jobben (eller beholde den hvis du allerede har den). Fremhev det du har oppnådd så ærlig som mulig.
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 9
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 9

Trinn 3. Fremhev dine ferdigheter

Inkluder alle ferdigheter som kan være relevante for arbeidsgiveren din. Du kan være en god lytter, flytende fransk eller kjent med Java -programmering. Ferdigheter kan inkludere sertifiseringer du har, dine kreative evner, språk du snakker eller programvare du vet hvordan du bruker.

Form dine ferdigheter til egenskaper selskaper ser etter. I stedet for "elsker å lese" kan du for eksempel sette "sterk leseforståelse". Hobbyer vil ikke fange arbeidsgivers øye, men lønnsomme ferdigheter vil

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 10
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 10

Trinn 4. La foreldrene dine eller en pålitelig voksen korrekturlese CV -en din

Når du er ferdig med å bygge CV -en din, kan du gi den til en nær veileder for å redigere den. Du vil bruke sterke grammatiske og staveferdigheter på CV -en din. For mange feil kan være årsaken til at du ikke får et intervju. Spør mentoren din om råd og hvordan du best kan forbedre CV -en din.

Last ned CV og følgebrev som en PDF -fil. PDF -filer er kompatible med Mac og PC og ser vanligvis like ut på begge, så de er det mest profesjonelle alternativet

Del 3 av 4: Søke på jobber

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 11
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 11

Trinn 1. Sjekk hvilken erfaring som trengs for jobben

Mange jobber foretrekker at søkerne har sertifiseringer eller arbeidshistorie før de søker. Noen arbeidsgivere kan tilby opplæring på jobb, men ikke alle gjør det. Før du søker om en livredderjobb, for eksempel, sjekk om du trenger HLR -opplæring. Hvis du søker om en bakerijobb, spør om de foretrekker søkere med en kulinarisk kunstgrad.

Sørg for at du også oppfyller alderskravene. Enkelte butikker ansetter bare de som er minst 16 eller 18. Du får mest mulig ut av tiden din når du søker på jobber du er kvalifisert for

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 12
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 12

Trinn 2. Skriv et følgebrev

Følgebrev er en fin måte å presentere deg selv og utvide kvalifikasjonene du nevnte på CV -en din. Dette er din sjanse til å tilpasse søknaden din og forklare hvorfor du vil jobbe med en arbeidsgiver. Snakk om hva du kan tilby selskapet og inkluder eventuelle referanser du måtte ha.

  • Bruk aldri en slektning som referanse. Referanser for din første jobbsøknad kan være lærere, mentorer, trenere eller andre pålitelige voksne som kjenner din personlige karakter.
  • Få en venn eller mentor til å lese gjennom følgebrevet ditt også for å fange små feil.
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 13
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 13

Trinn 3. Skreddersy ditt CV til hver jobbsøknad

Før du legger ved en kopi av CV -en din, må du lese gjennom jobbkravene igjen og redigere CV -en slik at den passer til jobben. Hvis du søker på en resepsjon, kan du legge til ferdigheten "gode kundeserviceferdigheter." Eller hvis du søker om en veiledningsjobb, kan du inkludere klassens æresbevisninger.

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 14
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 14

Trinn 4. Send følgebrevet og fortsett via e -post eller personlig

Hvis du kan skrive ut og ta med CV og følgebrev, kan du spørre om du kan gjøre det. Dette vil gi dem et ansikt som matcher navnet og vise at du er en seriøs ansatt. Hvis ikke, må du imidlertid sette inn følgebrevet i brødteksten i e -posten og inkludere CV -en som en fil.

Spør før du leverer et CV personlig. Noen arbeidsgivere foretrekker sterkt et digitalt CV fremfor et trykt eksemplar

Del 4 av 4: Acing the Interview

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 15
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 15

Trinn 1. Brainstorm en liste over dine styrker og erfaringer på forhånd

Sett deg ned og skriv om noen bemerkelsesverdige styrker som du tenker på. Tenk på de største prestasjonene dine og hva du tjente på dem: Kanskje du er en motivert arbeider takket være langrennsløp, eller kanskje du har lært ansvar av å passe hunden til naboen din i en måned. Begrens listen til tre eller fire erfaringer og ferdighetene du har fått fra dem for å ta opp under intervjuet.

  • Match styrkene du forbereder, til selskapets behov. Hvis du for eksempel søker en cateringjobb, kan du for eksempel snakke om bakingstimer du tok på samfunnshuset ditt og om hvordan du oppnådde tillatelsen til matføreren din.
  • Du vil sannsynligvis også bli spurt om dine svakheter. Gjør dine svakheter til styrker for å gjøre et godt inntrykk. Hvis du for eksempel er sjenert, kan du si at du foretrekker å lytte i stedet for å snakke, men jobber hardt for å få stemmen din til å bli hørt.
  • Tenk på tingene du verdsetter og hvordan de stemmer overens med selskapet du søker på.
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 16
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 16

Trinn 2. Øv intervjuspørsmål med en venn eller et familiemedlem

Finn og skriv ut et sett med intervju -spørsmål på nettet, og spør en du er glad i hvis de vil lese deg spørsmålene for praksis. På slutten av intervjuet, spør dem hva deres første inntrykk var og hvilke råd de har. Fortell dem at du vil ha en ærlig mening, slik at du får konstruktiv kritikk. Mulige intervjuspørsmål kan omfatte:

  • Hvordan lærte du om åpningen?
  • Hvorfor vil du ha denne jobben?
  • Fortell meg om en gang du var uenig i en avgjørelse. Hva gjorde du?
  • Hvor ser du deg selv om fem år?
  • Av alle de andre kandidatene, hvorfor skulle vi ansette deg?
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 17
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 17

Trinn 3. Kle deg i formelle klær

Førsteinntrykk med intervjueren er viktig, så du vil se best mulig ut. Tommelfingerregelen er å kle seg et hakk høyere enn det arbeidstøyet vil være for dette selskapet. Hvis du skal jobbe i shorts og t-skjorte, ta på deg en skjorte og bukser med knapper. Bruk en bluse, blazer og blyantskjørt hvis kleskode ber om business casual.

  • Velg klær du føler deg komfortabel og trygg på, slik at du ikke snurrer eller er selvbevisst under intervjuet.
  • Hvis du er i tvil, kan du sende en e -post til intervjueren for å spørre hva som passer for deg.
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 18
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 18

Trinn 4. Slapp av, og vær positiv

Det er normalt å føle seg nervøs for et intervju, men ikke la angsten få det beste ut av deg. Fokuser på dine styrker og prestasjoner i intervjuet, og legg vekt på alt det gode du kan tilby arbeidsgiveren din. Hvis du føler deg engstelig, pause, ta et dypt pust og fortsett å snakke når du er klar.

  • Hvis du er nervøs før intervjuet, ta skritt for å slappe av: gå en tur, prøv noen pusteøvelser eller lytt til en sang du liker.
  • Noen søkere bekymrer seg selv i hjel fordi de føler at de ikke holder mål med jobbkravene. Legg vekt på styrkene dine i stedet for dine svakheter: så lenge du viser et raskt læringspotensial, har du ingen grunn til å stresse.
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 19
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 19

Trinn 5. Forbered spørsmål for å stille arbeidsgiveren etterpå

Etter at intervjueren har fullført listen over spørsmål, vil de sannsynligvis stille deg: "Har du noen spørsmål til meg?" Noen søkere benytter ikke denne muligheten, men det er en fin måte å lære mer om selskapet. Still spørsmål til intervjueren: hva er deres favorittdel ved å jobbe her? Hvordan vil de beskrive bedriftskulturen?

Unngå å spørre om din mulige lønn, hvor mye fri du får, eller når lunsjpausene er

Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 20
Få din første jobb (for tenåringer) Trinn 20

Trinn 6. Følg opp med selskapet innen få dager

Etter at tjuefire timer har gått, sender du en oppfølgende e-post som takker intervjueren for sin tid og gjentar din interesse for stillingen. La dem få vite at du ser frem til å høre fra dem, og be dem om en omtrentlig tid de håper å ta en avgjørelse innen.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Meld deg som frivillig hvis du har liten ledererfaring. Samfunnstjeneste kan gi deg ønskelige ferdigheter og arbeidserfaring, og du kan oppleve det som en tilfredsstillende mulighet.
  • Når det gjelder jobb eller videregående utdanning, må du alltid sette utdanningen først.
  • Spis frokost dagen for intervjuet, og sov godt natten før. Du vil gjøre ditt beste hvis du er godt uthvilt.
  • Budsjettere pengene dine for å unngå for store utgifter og spare penger til etter videregående.
  • Vær trygg og vennlig i CV og jobbintervju. Hilsen intervjueren med et smil, og få øyekontakt med dem under avtalen. Ikke vær redd for å markere hva du kan bringe til selskapet.
  • Det er viktig å spørre noen før du bruker dem som referanse, uansett om du vet at de vil gi en god anmeldelse om deg. Dette er slik at de er forberedt hvis de får en telefon fra din potensielle arbeidsgiver som spør om deg.

Anbefalt: