Hvordan skrive et vedlegg: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive et vedlegg: 11 trinn (med bilder)
Hvordan skrive et vedlegg: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive et vedlegg: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive et vedlegg: 11 trinn (med bilder)
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Mars
Anonim

I likhet med vedlegget i en menneskekropp, inneholder et vedlegg informasjon som er utfyllende og ikke strengt nødvendig for skriftens hoveddel. Et vedlegg kan inneholde en referanseseksjon for leseren, et sammendrag av rådata eller ekstra detaljer om metoden bak arbeidet. Du kan bli pålagt å skrive et vedlegg for skolen, eller du kan bestemme deg for å skrive et vedlegg for et personlig prosjekt du jobber med. Du bør starte med å samle innhold for vedlegget og med å formatere vedlegget riktig. Du bør deretter polere vedlegget slik at det er tilgjengelig, nyttig og engasjerende for leseren din.

Trinn

Del 1 av 3: Samle innhold for vedlegget

Skriv et vedlegg Trinn 1
Skriv et vedlegg Trinn 1

Trinn 1. Inkluder rådata

Vedlegget bør være et mellomrom der du kan inkludere rådata som du samlet inn under forskningen for papiret eller essayet ditt. Du bør inkludere alle rådata som du tror vil være relevante for papiret ditt, spesielt hvis det vil bidra til å støtte funnene dine. Inkluder bare rådata om informasjon du refererer til eller diskuterer i avisen din, da du vil sikre at dataene føles relevante for leseren din.

  • Rådata kan inneholde prøveberegninger som du refererer til i papirets hoveddel, samt spesialiserte data som utvider data eller informasjon du diskuterer i avisen. Rå statistiske data kan også inkluderes i vedlegget.
  • Du kan også inkludere bidragende fakta fra andre kilder som kan bidra til å støtte funnene dine i avisen. Sørg for at du siterer riktig informasjon du henter fra andre kilder.
Skriv et vedlegg Trinn 2
Skriv et vedlegg Trinn 2

Trinn 2. Legg inn støttende grafer, diagrammer eller bilder

Vedlegget bør også inneholde visuelle støttedokumenter, for eksempel grafer, diagrammer, bilder, kart, tegninger eller fotografier. Bare legg inn bilder som støtter funnene dine i avisen din.

Du kan inkludere grafer eller diagrammer du har laget selv eller grafer eller diagrammer fra en annen kilde. Sørg for at du viser ordentlig bilder som ikke er dine egne i vedlegget

Skriv et vedlegg Trinn 3
Skriv et vedlegg Trinn 3

Trinn 3. Legg merke til forskningsinstrumentene dine i vedlegget

Du bør sørge for at du noterer deg instrumentene du brukte for å utføre undersøkelsen din. Dette kan være et videokamera, en båndopptaker eller en annen enhet som hjalp deg med å samle informasjonen din. Det kan være nyttig for leseren din å forstå hvordan du brukte enheten til å utføre undersøkelsen din.

Du kan for eksempel merke i vedlegget: "Alle intervjuer og undersøkelser ble utført personlig i private omgivelser og ble spilt inn med en båndopptaker."

Skriv et vedlegg Trinn 4
Skriv et vedlegg Trinn 4

Trinn 4. Legg til intervjuutskrifter eller undersøkelser

Vedlegget bør også inneholde transkripsjoner av alle intervjuer eller undersøkelser du har utført som en del av forskningen din. Sørg for at transkripsjonene dekker hele intervjuet, inkludert intervjuspørsmål og svar. Du kan inkludere fotokopier av undersøkelser skrevet for hånd eller lagrede kopier av undersøkelser som er fullført online.

Du bør også inkludere alle korrespondanser du hadde med emner i forskningen din, for eksempel kopier av e -post, brev eller notater skrevet til eller fra forskningsemnene dine

Del 2 av 3: Formatering av vedlegget

Skriv et vedlegg Trinn 5
Skriv et vedlegg Trinn 5

Trinn 1. Tittel på vedlegget

Tillegget skal ha en tydelig tittel øverst på siden. Bruk alle store bokstaver, for eksempel "TILLEGG" eller setningssaker, for eksempel "Tillegg". Du kan bruke samme skrift og skriftstørrelse som du brukte for kapitteloverskriftene i papiret eller essayet ditt.

  • Hvis du har mer enn ett vedlegg, kan du bestille dem med bokstav eller tall og være konsekvent med bestillingen. Hvis du for eksempel bruker bokstaver, må du kontrollere at vedleggene har tittelen "Vedlegg A", "Vedlegg B" osv. Hvis du bruker tall, må du kontrollere at vedleggene har tittelen "Tillegg 1", "Tillegg 2" osv..
  • Hvis du har mer enn ett vedlegg, må du kontrollere at hvert vedlegg begynner på en ny side. Dette vil sikre at leseren ikke er forvirret om hvor ett vedlegg slutter og et annet begynner.
Skriv et vedlegg Trinn 6
Skriv et vedlegg Trinn 6

Trinn 2. Bestill innholdet i vedlegget

Du bør bestille innholdet i vedlegget basert på når det vises i teksten. Dette vil gjøre vedlegget mer brukervennlig og gjøre det lettere å få tilgang.

For eksempel, hvis rådata er nevnt i den første linjen i papiret, plasserer du disse rådataene først i vedlegget ditt. Eller hvis du nevner intervjuspørsmål helt i slutten av papiret, må du sørge for at intervjuspørsmålene vises som det siste punktet i vedlegget ditt

Skriv et vedlegg Trinn 7
Skriv et vedlegg Trinn 7

Trinn 3. Plasser vedlegget etter referanselisten

Tillegget eller vedleggene skal vises etter referanselisten eller kildelisten. Hvis professoren din foretrekker at vedlegget vises i et annet rom etter oppgaven din, for eksempel før referanselisten, følger du kravene deres.

Du bør også sørge for at du viser vedlegget i innholdsfortegnelsen for papiret, hvis du har en. Du kan liste den basert på tittel, for eksempel "vedlegg" eller "vedlegg A" hvis du har mer enn ett vedlegg

Skriv et vedlegg Trinn 8
Skriv et vedlegg Trinn 8

Trinn 4. Legg til sidetall

Du bør kontrollere at vedlegget har sidetall nederst til høyre eller midt på siden. Bruk den samme sidetallformateringen for vedlegget som du brukte for resten av papiret. Fortsett nummereringen fra teksten til vedlegget, så det føles som en del av helheten.

For eksempel, hvis teksten ender på side 17, fortsetter du nummereringen fra side 17 når du legger inn sidetallene for vedlegget

Del 3 av 3: Polering av vedlegget

Skriv et vedlegg Trinn 9
Skriv et vedlegg Trinn 9

Trinn 1. Revider vedlegget for klarhet og samhold

Det er ingen standard side- eller ordtelling for et vedlegg, men det bør ikke være langstrakt eller unødvendig langt. Gå gjennom vedlegget eller vedleggene og kontroller at all informasjonen som er inkludert er relevant for teksten. Fjern all informasjon som ikke er knyttet til teksten, eller belys den på en eller annen måte. Å ha et altfor langt vedlegg kan virke uprofesjonelt og rote papiret ditt som helhet.

Du kan finne det nyttig å få noen andre til å lese gjennom vedlegget, for eksempel en jevnaldrende eller en mentor. Spør dem om de føler at all den medfølgende informasjonen er relevant for papiret, og fjern all informasjon de anser som unødvendig

Skriv et vedlegg Trinn 10
Skriv et vedlegg Trinn 10

Trinn 2. Se etter stave- eller grammatikkfeil

Du bør gå gjennom vedlegget for å sikre at det er fri for stave-, grammatikk- eller skilletegn. Bruk stavekontroll på datamaskinen din, og prøv å se på vedlegget på egen hånd.

Les gjennom vedlegget bakover slik at du kan forsikre deg om at det ikke er stavefeil. Du vil at vedlegget skal vises så profesjonelt som mulig

Skriv et vedlegg Trinn 11
Skriv et vedlegg Trinn 11

Trinn 3. Se vedlegget i papirteksten

Når du har fullført vedlegget, bør du gå tilbake til papiret og sørge for at du siterer informasjon i vedlegget etter tittel. Hvis du gjør dette, vil leseren vise at vedlegget inneholder informasjon som er relevant for teksten din. Det vil også tillate dem å bruke vedlegget for å få tilgang til tilleggsinformasjon mens de leser gjennom teksten.

For eksempel kan du merke et vedlegg i teksten med: "Min forskning ga de samme resultatene i begge tilfeller (se vedlegg for rådata)" eller "Jeg føler at forskningen min var avgjørende (se vedlegg A for intervjutips)."

Eksempel på vedlegg

Image
Image

Eksempel på vedlegg for essay

Image
Image

Eksempel på vedlegg for bok

Anbefalt: