Hvordan skrive en kommentar: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive en kommentar: 12 trinn (med bilder)
Hvordan skrive en kommentar: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive en kommentar: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive en kommentar: 12 trinn (med bilder)
Video: Kommentar - sådan gør du 2024, Mars
Anonim

På et tidspunkt i livet ditt må du sannsynligvis skrive en kommentar. Enten du er lærer, redaktør, student eller amatørkritiker, er det en nyttig ferdighet å vite hvordan man konstruktivt analyserer noens arbeid. Det er ikke en magisk formel for å skrive en kommentar. Kommentarene du skriver avhenger av hva du anmelder, hvorfor du gir tilbakemelding og hva du synes om arbeidet. Uansett hva du jobber med, vil det å ha et klart mål og sterk skriving bidra til å gjøre kommentaren din vellykket.

Trinn

Metode 1 av 2: Skrive en litterær kommentar

Skriv en kommentar Trinn 1
Skriv en kommentar Trinn 1

Trinn 1. Definer oppgaven din

På mange videregående og høyskoler vil du bli bedt om å skrive en litterær kommentar. Denne oppgaven krever at du evaluerer et stykke litteratur, oftest en roman, et dikt eller et skuespill. Den sentrale delen av en vellykket kommentar er en sterk, klar teseerklæring.

  • Tesen din er ditt argument eller ditt synspunkt. Det er her du tar standpunkt, og bruker resten av essayet til å støtte oppgaven din.
  • Kanskje du skriver en kommentar til Great Expectations. Tesen din kan være: "Ikke bare er historien til Dickens engasjerende, den er også en innsiktsfull kommentar til forskjellene mellom sosiale klasser i det industrielle Storbritannia."
Skriv en kommentar Trinn 2
Skriv en kommentar Trinn 2

Trinn 2. Lag en oversikt

Dette vil variere betraktelig avhengig av hvor lang kommentar du vil ha. Når det er kortest, si for en kommentar med ett punktum eller ett avsnitt, legg merke til viktig informasjon som skal inkluderes. For lengre kommentarer, lag en struktur for svaret ditt.

Du kan skrive øverst i oversikten din, "Viktige temaer i store forventninger". Du kan deretter lage punkter som "Setting", "Ambition", "Class", etc

Skriv en kommentar Trinn 3
Skriv en kommentar Trinn 3

Trinn 3. Introduser emnet ditt

Et innledende avsnitt hjelper deg å holde fokus på de viktigste punktene mens du skriver. For eksempel inkluderer en introduksjon der du gir konteksten for arbeidet og angir avhandlingen din, etterfulgt av analyse av styrker, svakheter, temaer, etc. Avslutt deretter med en kort konklusjon om temaets betydning.

  • Du kan begynne med å si: "Store forventninger er fulle av bilder som får leseren til å føle at de er i 1800 -tallets England med Pip. Dickens roman om klasse, ambisjoner og kjærlighet kaster viktig lys over tidens sosiale skillelinjer."
  • Du kan deretter liste opp temaene du vil diskutere i selve kommentaren.
Skriv en kommentar Trinn 4
Skriv en kommentar Trinn 4

Trinn 4. Bruk spesifikke eksempler for å støtte oppgaven din

Angi et problem eller tema du har identifisert, vis hvor du har funnet det i verket, og forklar deretter hvilken effekt problemet eller temaet har på verket. Du vil kanskje føle at Miss Havishams besettelse av tapt kjærlighet er et viktig tema i Great Expectations.

Et utmerket spesifikt eksempel for å illustrere dette temaet er å påpeke at karakteren forblir i brudekjolen hennes, til tross for at den ble rystet flere tiår før

Skriv en kommentar Trinn 5
Skriv en kommentar Trinn 5

Trinn 5. Koble eksemplene tilbake til temaet

Når du bruker spesifikke eksempler, må du sørge for at du tydelig illustrerer hvordan det kobler seg tilbake til det større temaet. Du bruker frøken Havishams brudekjole som et eksempel på sorgen som kommer med en tapt kjærlighet. Leseren din vil sette pris på at du tydelig forklarer hvorfor det er viktig.

  • Du kan skrive noe sånt som: "Miss Havisham er et eksempel på temaet at kjærlighet noen ganger kan gå veldig galt. Dette er også et viktig tema når man undersøker forholdet mellom Pip og Estella.”
  • Sørg for å bruke jevne overganger. Når du går til et nytt eksempel, kan du bruke et godt overgangsord eller uttrykk. Noen eksempler er "på samme måte", "omvendt" og "igjen".
Skriv en kommentar Trinn 6
Skriv en kommentar Trinn 6

Trinn 6. Skriv en sterk konklusjon

Konklusjonen din er stykket som vil binde resten av kommentaren din sammen. Sørg for å inkludere et sammendrag av argumentet ditt. Du bør også angi hvorfor teksten du leser er viktig.

  • I kommentaren din om Great Expectations vil du sørge for at du understreker sammendraget ditt igjen: dette er et godt eksempel på klasseskiller og hvordan ambisjoner ikke alltid er den beste kvaliteten.
  • Du kan også velge å sammenligne den med en annen bok fra samme periode for å illustrere hvorfor arbeidet til Dickens er betydelig. Imidlertid bør du vanligvis ikke introdusere ny informasjon i konklusjonen din.

Trinn 7. Nevn kildene dine

Hvis du brukte informasjon fra andre kilder, siter dem i henhold til retningslinjene for oppgaven eller publikasjonen. For eksempel bør alle sitater siteres. Lag en egen "Works Cited" -del nederst i kommentaren for denne informasjonen.

Metode 2 av 2: Opprette datakommentarer

Skriv en kommentar Trinn 7
Skriv en kommentar Trinn 7

Trinn 1. Forstå retningslinjene

En datakommentar ligner andre typer kommentarer ved at den krever at du analyserer et eksisterende sett med informasjon. Men i stedet for å kommentere en bok eller film, skriver du om et sett med data. En datakommentar kan noen ganger være et frittstående skrift, men det finnes vanligvis i slutten av en rapport, vanligvis kalt resultatene eller diskusjonen.

Du kan også bli bedt av sjefen din eller læreren om å skrive en datakommentar. Sørg for å spørre om forventningene deres, for eksempel lengde

Skriv en kommentar Trinn 8
Skriv en kommentar Trinn 8

Trinn 2. Presentere sammendraget

En av hovedkomponentene i en datakommentar er sammendrag av forskningen. Du må skrive kort om resultatene av studien og hvorfor det er viktig. Sørg for å analysere og oppsummere dataene.

For eksempel, hvis forskningen handler om eksamen i Chicago Public Schools, må du forklare tallene og illustrere hvorfor resultatene er viktige

Skriv en kommentar Trinn 9
Skriv en kommentar Trinn 9

Trinn 3. Fremhev viktige punkter

I en datakommentar vil du sannsynligvis bruke diagrammer eller grafer for å illustrere resultatene. Du kan inkludere en tabell som viser hvor mye amerikanske husholdninger betaler for forsikring. Du vil da kommentere og analysere disse bildene.

Du kan si noe som: "Som vist i figur 1.2 har kostnadene for helsevesenet steget jevnt siden 2000."

Skriv en kommentar Trinn 10
Skriv en kommentar Trinn 10

Trinn 4. Kom med en konklusjon

I konklusjonen din, sørg for å gjøre mer enn bare å gjenta det du allerede har sagt. Ved å bruke forskjellige ordlyd kan du understreke betydningen av resultatene på nytt. Du kan også anbefale flere veier for forskning.

Som i resten av datakommentaren din, bør konklusjonen din referere til spesifikke data

Skriv en kommentar Trinn 11
Skriv en kommentar Trinn 11

Trinn 5. Inkluder ressursene dine

En kommentar krever at du ikke bare inkluderer fakta og tall, men også hvor du fant denne informasjonen. Du må sitere ressursene dine i henhold til aksepterte sitatformater.

  • Du bør inkludere en spesifikk seksjon for ressurser på slutten av datakommentaren.
  • Hver gang du oppgir tall eller et tilbud, må du gi en referanse.

Tips

  • Hvis du skriver en kommentar til en klasse, må du følge instruksjonene nøye.
  • Sørg for å redigere og polere skriften nøye.

Anbefalt: